Miért nem keres senki?
Nos, hát elég összetett a probléma, de megpróbálom röviden összeszedni az okokat.
Többnyire az általános iskolás és gimis évek határozzák meg azt, hogy ki mennyire lesz magányos. Az iskolába kötelező járni, egy osztály van, és ebből adódóan egész napokat kell együtt tölteniük a diákoknak. Azt se felejtsük, hogy pont ez az az időszak, amikor gyerekből felnőttekké válnak, ráadásul dolgozni sem kell még. Ebben az időszakban köttetnek a nagy, akár életre szóló barátságok.
Ezt csupán azért írom le, mert én az egyetemen csakis kizárólag azt tapasztaltam, hogy mindenki a már meglévő gimis közeghez húzott vissza. Az egyetem után is azt látom, hogy a gimis barátságok maradtak meg többnyire. Kevesen kötöttek tartós barátságokat az egyetemen.
Az emberek leginkább olyan emberrel szeretnek barátkozni, akinek lehet a végtelenségig panaszkodni, viszont hallgatni másokat nem szeretnek. Azt is imádják, ha minden cselekedetükben megerősítik őket még akkor is, ha egy nagy hülyeséget készülnek tenni. Olyan emberrel szeretnek az emberek barátkozni (kihasználni), akivel gond nincsen, nem panaszkodik.
Arról ne is beszéljünk inkább, hogy akinek minél menőbbnek tűnő élete van, minél jobban néz ki és minél több barátja van, ahhoz annál jobban vonzódnak az emberek. Az emberek mindig a "jobbnak" tűnőkkel akarnak barátkozni.
Így betennék a végére egy személyes sztorit. Van egy "barát" az egyetemről. Soha nem tesz ki velem képet sehova, viszont mindenki mással igen. Nekem úgy kell bejelentkeznem egy találkozóra, amire gondolkodás nélkül rászervezi a mással történő találkozóit, ha úgy jön ki a lépés. Nekem folyamatosan panaszkodik, nekem mindenben kikéri a véleményét. Másokkal meg jól érzi magát. Ezt szimplán azért, mert én nyomi vagyok, és előttem nem kell megjátszania magát. De ott van mégis az a kimaradástól való rettegés, ami amiatt szállja meg, hogy a menőkkel esetleg nem találkozik eleget.
25: "Ha van kedved beszélgetni akkor írj nyugodtan!"
Látod Kérdező, most is csak neked kell irni. :P
Az ilyen netes barátság is csak addig tart ameddig pár üziben kicsit többet tudnak meg egymásról aztán az egyik füstté válik. :P
Inkább a környezetedben keresgélj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!