Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért nem keres senki?

Miért nem keres senki?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Úgy érzem, hogy senkit nem érdeklek. Nem keres senki se. Sokszor van, hogy megismerek valakit vagy valakiket, jól elvagyunk, el beszélgetünk, de másnap mintha nem is ismernének engem. Mindig én írok az állítólagos barátaimnak is de ők soha se írnak nekem. Úgy érzem senki nem kíváncsi rám. Mintha levegő lennék. Igyekszek kedves lenni az emberekhez, de van aki még csak nem is viszonozza. Pedig olyan jól esne, ha csak valaki spontán rám írna, hogy hogy vagyok stb. Van még valaki így? Utálom, hogy beszélgetéseket is csak én kezdeményezek. 20/F

2022. dec. 14. 23:51
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Miért szavaztátok le azt az ötletet, hogy barátkozzunk innen egymással? Na látjátok ezért tartunk ott, ahol...
2022. dec. 16. 22:55
 22/30 anonim ***** válasza:
Mármint miért pontoztatok le emiatt?
2022. dec. 16. 22:56
 23/30 anonim ***** válasza:
Nálam is előfordul ez, de sokszor van aki rám ír, pedig nem is várok rá, szóval ne add fel, ha úgy gondolod írj 25F, csak találunk közös témát
2022. dec. 17. 02:32
 24/30 anonim ***** válasza:
93%

Nos, hát elég összetett a probléma, de megpróbálom röviden összeszedni az okokat.

Többnyire az általános iskolás és gimis évek határozzák meg azt, hogy ki mennyire lesz magányos. Az iskolába kötelező járni, egy osztály van, és ebből adódóan egész napokat kell együtt tölteniük a diákoknak. Azt se felejtsük, hogy pont ez az az időszak, amikor gyerekből felnőttekké válnak, ráadásul dolgozni sem kell még. Ebben az időszakban köttetnek a nagy, akár életre szóló barátságok.

Ezt csupán azért írom le, mert én az egyetemen csakis kizárólag azt tapasztaltam, hogy mindenki a már meglévő gimis közeghez húzott vissza. Az egyetem után is azt látom, hogy a gimis barátságok maradtak meg többnyire. Kevesen kötöttek tartós barátságokat az egyetemen.

Az emberek leginkább olyan emberrel szeretnek barátkozni, akinek lehet a végtelenségig panaszkodni, viszont hallgatni másokat nem szeretnek. Azt is imádják, ha minden cselekedetükben megerősítik őket még akkor is, ha egy nagy hülyeséget készülnek tenni. Olyan emberrel szeretnek az emberek barátkozni (kihasználni), akivel gond nincsen, nem panaszkodik.

Arról ne is beszéljünk inkább, hogy akinek minél menőbbnek tűnő élete van, minél jobban néz ki és minél több barátja van, ahhoz annál jobban vonzódnak az emberek. Az emberek mindig a "jobbnak" tűnőkkel akarnak barátkozni.

Így betennék a végére egy személyes sztorit. Van egy "barát" az egyetemről. Soha nem tesz ki velem képet sehova, viszont mindenki mással igen. Nekem úgy kell bejelentkeznem egy találkozóra, amire gondolkodás nélkül rászervezi a mással történő találkozóit, ha úgy jön ki a lépés. Nekem folyamatosan panaszkodik, nekem mindenben kikéri a véleményét. Másokkal meg jól érzi magát. Ezt szimplán azért, mert én nyomi vagyok, és előttem nem kell megjátszania magát. De ott van mégis az a kimaradástól való rettegés, ami amiatt szállja meg, hogy a menőkkel esetleg nem találkozik eleget.

2022. dec. 17. 17:50
 25/30 anonim válasza:
Ha van kedved beszélgetni akkor írj nyugodtan!
2022. dec. 19. 16:33
 26/30 anonim ***** válasza:

25: "Ha van kedved beszélgetni akkor írj nyugodtan!"

Látod Kérdező, most is csak neked kell irni. :P

Az ilyen netes barátság is csak addig tart ameddig pár üziben kicsit többet tudnak meg egymásról aztán az egyik füstté válik. :P

Inkább a környezetedben keresgélj.

2022. dec. 19. 17:43
 27/30 anonim válasza:
#26 nem teljesen mind1 ki ír a másikra? Ha valaki ismerkedni akar, ott is a legtöbben odakomenntelnek hogy írjanak rá. Attól hogy neked rossz tapasztalataid vannak, még nem kell másnak elvenni a kedvét az ismerkedéstől, mert igenis lehet itt hosszútávú kapcsolatot is kialakítani. Viszont ha az ember igaz barátokra vágyik, nem értem miért kéne csak neten fenntartani a kapcsolatot, mert az nem csoda, hogy a közös élmények nélkül ez elkopik. Ez az igazság.
2022. dec. 19. 18:23
 28/30 anonim ***** válasza:
Azért kérik, hogy írjanak rájuk, mert akkor anélkül látja a felhasználói nevét a kérdést kiírónak, hogy a másik látná az övét...
2022. dec. 19. 18:26
 29/30 anonim ***** válasza:
28 ez igaz, lehet hogy már régen beszéltem a kerdezovel, de nem tudom eldönteni ha nem látom kiírta ki a kérdést
2022. dec. 20. 15:36
 30/30 anonim válasza:
#28 és ez miért is probléma? 😅
2022. dec. 20. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!