Ki menne vissza a 90-es évekbe?Ki szerint volt az jobb mint a mostani idők?
#10:
Ja, meg háború van körülötted, meg globális vírusok, télen lehet nem lesz fűtésed és meg fogsz fagyni, egyre drágább minden, hát grat a te kis szép új világodhoz.
"télen lehet nem lesz fűtésed és meg fogsz fagyni, egyre drágább minden, hát grat a te kis szép új világodhoz."
Bánja is ő :) A lényeg, hogy anyuci és apuci megvegye a kis okostelóját, legyen insta meg gyakori, a többi már nem számít, akár meg is fagyhat :D
#12, a '90-es években két balkáni háború zajlott a szomszédban, illetve a rendszerváltás után nagyon durván megugrottak az energiaárak. Ebben pont nem látok nagy különbséget. Az infláció '90-ben 28%, '91-ben 33% volt, és csak '95-ben ment 20% alá. Járvány valóban nem volt.
Cserébe voltak Magda Marinko szintű bérgyilkosok a terepen, a nyílt utcán robbantottak fel maffiavezéreket. Elképesztő korrupció mentén szétprivatizálták az országot. Volt államcsődhöz közeli helyzet, Bokros-csomaggal. Az akkor induló vállalkozások időnként heti(!!!) 40%-os uzsorakölcsönökkel tudtak elindulni, mert banki finanszírozás, pályázat nem volt. Virágzott a csempészet, szőkített olajat, téglaporral felütött paprikát kaphattál a piacon.
Szerintem az is egy történelmi korszak volt, és a mostani is az. Az is egy rohadt nehéz, kapotikus időszak volt, a mostani is az. A különbség annyi, hogy akkor fiatalok voltunk, illetve, hogy a múltat ismerjük, ezért biztonságos, kiszámítható. Én is vágyom vissza a gyerekkoromba, de azért azt mondani, hogy a mostani világ rosszabb lenne... Van amiben rosszabb, nekem is csomó dolog hiányzik, de ettől még így nekiesni annak, aki nem menne vissza, nem jogos.
Én még pont nem éltem akkor, de ha visszamehetnék az időbe, szívesen élnék a 90-es években (is). Saját élményeim nincsenek, egyik korszak sem tökéletes, de én valahogy azt tapasztaltam, hogy az elmúlt kb. 5-10 évben romlott el minden és lesz minden csak egyre rosszabb...
Szerintem a gyerekeknek mindenképpen jobb volt úgy felnőni, hogy nem állandóan a laptopon, telefonon, tiktokon pörögnek. Az én generációm volt az utolsó szerintem (2000-res évek elején születettek), akiknek kisgyerekként ezek nem voltak még, nekem csak felső tagozatban, akkor is inkább 7.-8.-ban jöttek ezek be jobban, az első telefonom még gombos volt, amikor kicsi voltam, anyukám nem tudta odaadni a tabletet, mert nem volt. Ezeknek is megvan az előnye, de szerintem a fiatalok és a felnőttek számára és mértékkel.
"amikor kicsi voltam, anyukám nem tudta odaadni a tabletet, mert nem volt."
De egy mesekönyvet már akkor is a kezedbe tudott volna nyomni.
Akkoriban mwg voltak sulidiszkok es az emberek ünnepelték is egyut személyesen a névnapokat is. Szinte mindenki tudott pl gitarozni vagy dobolni vagy tancolni. Egyutteseket alapitottak a fiatalok mint vmi amerikai gimikben. Osszejartak focizni suli utan stb
Sokkal szocializaltabb volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!