Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ki menne vissza a 90-es...

Ki menne vissza a 90-es évekbe?Ki szerint volt az jobb mint a mostani idők?

Figyelt kérdés
Én is a kilencvenes években voltam gyerek,de úgy emlékszem már akkor is nagy volt a szegénység,a munkanélküliség.De akkor mégis mi volt a jó a kilencvenes években azon kívül,hogy fiatalok voltunk?Én is lennék újra 20 éves mert jobban bírnám a strapát és a hölgyeknek is jobban tetszenék mint most.

2022. aug. 24. 02:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%
Közbiztonság nagyon rossz volt, a lakásokba állandóan betörtek. A hatóságok (rendőrség, nav) meg szabályosan szivatták a kisembert. 1991-ben voltam óvodás, akkor még az óvónők bent cigiztek az óvoda termében, egész nap csak 4-en ültek a széken és pöfékeltek.
2022. aug. 24. 08:44
 12/25 anonim ***** válasza:
87%

#10:

Ja, meg háború van körülötted, meg globális vírusok, télen lehet nem lesz fűtésed és meg fogsz fagyni, egyre drágább minden, hát grat a te kis szép új világodhoz.

2022. aug. 24. 08:44
 13/25 anonim ***** válasza:
79%

"télen lehet nem lesz fűtésed és meg fogsz fagyni, egyre drágább minden, hát grat a te kis szép új világodhoz."

Bánja is ő :) A lényeg, hogy anyuci és apuci megvegye a kis okostelóját, legyen insta meg gyakori, a többi már nem számít, akár meg is fagyhat :D

2022. aug. 24. 09:22
 14/25 anonim ***** válasza:
85%

#12, a '90-es években két balkáni háború zajlott a szomszédban, illetve a rendszerváltás után nagyon durván megugrottak az energiaárak. Ebben pont nem látok nagy különbséget. Az infláció '90-ben 28%, '91-ben 33% volt, és csak '95-ben ment 20% alá. Járvány valóban nem volt.

Cserébe voltak Magda Marinko szintű bérgyilkosok a terepen, a nyílt utcán robbantottak fel maffiavezéreket. Elképesztő korrupció mentén szétprivatizálták az országot. Volt államcsődhöz közeli helyzet, Bokros-csomaggal. Az akkor induló vállalkozások időnként heti(!!!) 40%-os uzsorakölcsönökkel tudtak elindulni, mert banki finanszírozás, pályázat nem volt. Virágzott a csempészet, szőkített olajat, téglaporral felütött paprikát kaphattál a piacon.

Szerintem az is egy történelmi korszak volt, és a mostani is az. Az is egy rohadt nehéz, kapotikus időszak volt, a mostani is az. A különbség annyi, hogy akkor fiatalok voltunk, illetve, hogy a múltat ismerjük, ezért biztonságos, kiszámítható. Én is vágyom vissza a gyerekkoromba, de azért azt mondani, hogy a mostani világ rosszabb lenne... Van amiben rosszabb, nekem is csomó dolog hiányzik, de ettől még így nekiesni annak, aki nem menne vissza, nem jogos.

2022. aug. 24. 09:46
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondom őszintén hogy egy ilyen "vegyes" koraszakban élnék szívesen. Tehát mondjuk minden évtizedből megtartanám ami akkor jól működött, és csak azokon változtatnék amiknek akkori formájukban valóban kényelmetlen volt a használata.
2022. aug. 24. 10:06
 16/25 anonim ***** válasza:
89%

Én még pont nem éltem akkor, de ha visszamehetnék az időbe, szívesen élnék a 90-es években (is). Saját élményeim nincsenek, egyik korszak sem tökéletes, de én valahogy azt tapasztaltam, hogy az elmúlt kb. 5-10 évben romlott el minden és lesz minden csak egyre rosszabb...

Szerintem a gyerekeknek mindenképpen jobb volt úgy felnőni, hogy nem állandóan a laptopon, telefonon, tiktokon pörögnek. Az én generációm volt az utolsó szerintem (2000-res évek elején születettek), akiknek kisgyerekként ezek nem voltak még, nekem csak felső tagozatban, akkor is inkább 7.-8.-ban jöttek ezek be jobban, az első telefonom még gombos volt, amikor kicsi voltam, anyukám nem tudta odaadni a tabletet, mert nem volt. Ezeknek is megvan az előnye, de szerintem a fiatalok és a felnőttek számára és mértékkel.

2022. aug. 24. 10:59
 17/25 anonim ***** válasza:
87%

"amikor kicsi voltam, anyukám nem tudta odaadni a tabletet, mert nem volt."

De egy mesekönyvet már akkor is a kezedbe tudott volna nyomni.

2022. aug. 24. 11:10
 18/25 anonim ***** válasza:
78%

Akkoriban mwg voltak sulidiszkok es az emberek ünnepelték is egyut személyesen a névnapokat is. Szinte mindenki tudott pl gitarozni vagy dobolni vagy tancolni. Egyutteseket alapitottak a fiatalok mint vmi amerikai gimikben. Osszejartak focizni suli utan stb

Sokkal szocializaltabb volt

2022. aug. 24. 11:12
 19/25 A kérdező kommentje:
De nem lehet hogy akik most gyerekek azok 2040-be meg ezt a mostani 2010-2020 as időszakot fogják visszasírni?
2022. aug. 24. 11:20
 20/25 anonim ***** válasza:
80%
19. EZ mindig is így volt, és szerintem így is marad, amíg világ a világ.
2022. aug. 24. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!