Magány miatt érdemes pszichológushoz menni?
Mehetsz bármi miatt, nincs megszabva. Fizetsz valamiért, elmondod mit akarsz, miért mész. Ő ezt megérti és így viszonyul hozzád.
De egyébként adott hogy merre lehetne ezt mélyíteni, például segítség barátok találásához, baráti kapcsolatok felépítéséhez.
Az okot, hogy miért vagy magányos, magad is megfejtheted.
Mi az oka, hogy nem barátkozol? Mész közösségbe (rendezvény, buli, egyszerű séta)? Ha nem, miért nem? Mi motiválhatna, hogy szerezz magadnak barátokat? Vagy hogy elindulj, kimozdulj? Miért jó a jelenlegi helyzeted? Mi a célod, hogy barátokat szerezz magadnak? Hogyan akarod elérni ezt? Tegyük fel, hogy már holnap barátokra lelsz: miben-hogyan változna az életed ettől?
Egy life coach jobb lenne erre a feladatra.
2# folytatom: Mi az akadálya, hogy párkapcsolatod legyen? Mi az, hogy "szükségem"? Miben változna meg ettől az életed? Miért külső tényezőtől várod a változást? Mi akadályoz, hogy közösségben leblokkolsz? (Nézz mindig egy biztos pontot, ami megnyugtat, amikor közösségben vagy).
Én is csak 4 szemközt érzem jól magamat:).
Túlságosan a virtuális térre koncentráltam a kapcsolatépítést. Nem várom, hogy magától oldódjon meg a probléma, eddig is tettem érte, csak rossz körökben, illetve nem volt szerencsém.
Köszi a kérdéseket, hasznosak voltak:)
Szia!
A második válaszoló nagyon jó kérdéseket tett fel. Tényleg érdemes coachal együttműködni. :)
Márciusig én is nagyon el voltam zárkózva, miután otthagytam a munkahelyem, igyekeztem változtatni ezen, bár még dolgozom rajta.
Aműgy nekem se volt egyszerű kilépni az online térből, de egyszer csak eljött az idő és kis segítséggel elkezdtem élő kapcsolatokat is kialakítani.
Én szívesen beszélgetek bárkivel, ha tudok és időm is engedi. Sokat tud nekem is jelenteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!