Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért van ennyi magányos/szing...

Miért van ennyi magányos/szingli fiatal, mikor elvileg manapság könnyebb ismerkedni?

Figyelt kérdés
Pont egy barátommal beszélgettünk erről, ő 4 éve él párkapcsolatban, nekem már lassan 2 éve nem volt párom, bár jelenleg nem is keresek magam mellé senkit. Azonban észrevettem, hogy az ismertségi körömben, elég sok velem egykorú(25) vagy nálam valamivel fiatalabb van, akik teljesen sikertelenek párkapcsolatok terén, esetleg még nem is volt(!) Párjuk. Kicsit elgondolkodtató szerintem, mert sokszor úgy tűnik, hogy még az én tini koromban, 8-10 évvel ezelőtt is könnyebb volt a párkeresés mint manapság, pedig azóta tucatnyi társkereső/beszélgetős oldal van, tehát a netes ismerkedés sokkal fejlettebb lett. Mi lehet az oka akkor, hogy ennyi magányos fiatal van?

2022. jún. 14. 17:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Amiért ma már mindenki pötyögi azt a szar mobilját. És ha fel szeretném hívni, mert 10 perc telefonálás többet ér, mint 500 üzi, ahhoz meg engedélyt kell kérni, meg alapból nem is akarnak telón beszélni.

Magyarul elvész a kellemes, nyugodt egymásrahangolódás és közeledés.

Aztán : ááá a Béla nem ér rá, na akkor mézek gyorsan mást Viber Fb és hasonlókon, csak úgy, mert most szushit akarok enni, stb stb.

2022. jún. 15. 11:01
 12/32 anonim ***** válasza:
69%
Nézd én 25 éves vagyok, korosztályomban aki szakmát, diplomát szerzett sokan vannak egyedül, átlagos vagy átlag alatti külsővel gyakorlatilag semmi esélye nincs a fiúknak, pláne, ha még jó fiúk is.
2022. jún. 15. 12:38
 13/32 anonim ***** válasza:
90%
Gondoljatok bele, a média mit csinál ? Pl. Az Éjj-Napp BP.6 évig ment. Egy akkori gátlásosabb lelkületű 14 éves fiú azon nőtt fel. Az volt neki a minta. És ez csak egy a sok közül. Minden azt sugallja, ki a nagyobb király, a magamutogatás, stb.
2022. jún. 15. 17:38
 14/32 anonim ***** válasza:
91%

Én nagyon be vagyok szarva, ha ismerkedni kell. Mentálisan nem vagyok a toppon, nem volt még senkim, de elvagyok a hobbimmal, és ez leköt. Néha hiányzik a kapcsolat, de alapvetően (főleg ha a "jövőmre" gondolok) megvagyok nélküle.

24f.

2022. jún. 15. 23:43
 15/32 anonim ***** válasza:
4%
Manapság már annyi a lehetőség ismerkedésre, hogy kb csak az szingli aki az akar lenni.
2022. jún. 16. 16:46
 16/32 anonim ***** válasza:
44%
13. Egy tv sorozat max az értelmi fogyatékosoknak minta a való élethez. Nekik is lehet párjuk természetesen, de a saját szintjükön. Az ÉNB pedig szűk 10 év után novemberben fejeződik majd be. Nincs vele semmi baj, 1 sorozat a sok közül.
2022. jún. 16. 16:51
 17/32 anonim ***** válasza:
90%
Érdekes, másik kérdéseknél meg azt sulykolják, hogy mennyire nehéz ma ismerkedni.
2022. jún. 16. 17:55
 18/32 anonim ***** válasza:
80%

Hát nehéz is.

Kb 10-12 évvel ezelőtt pl. simán lehetett találni egy két hirdetéssel diszkrét bnőt. Tényleg kedveset, tényleg fősulist, tényleg őszintét és odaadót. AKit persze segített az emberfia itt-ott, így-úgy, a tényleges életkönnyebbé tételéhez.

Mára ez áttelepült a puncsra és hasonlókra, ahol ha nem tudod az x-edik Seychelles-szigeti nyaralását fnanszírozni, esélyed sincs.

És ez is a kökemény realizmus.

De sorolhatnám még.

Egyébként amit írtam az tapasztalat, nőtlenként régen is és most is nagyon könnyen eljutottam odáig, hogy megszólítsak normálisan, nem erőltetett poénkodással valakit, akivel egy két egymásranézés után gondoltam, hogy hátha. És bizony nagyon sok esetben OK volt minden. Manapság ez sem működik úgy. Mindenki fél.

Én személy szerint mindent a média rovására írok.

Rengeteg elvileg nevelőszándékú, vagy mindennemű simlire figyelmet felhívó műsor van. De ezek csak szítják az ellenségeskedést mégjobban, miért ?

Mert az alapból normálisnakeszébe sem jutnak azok a furmányok-sumákok, amiket mutatnak. Aki meg kicsit is hajlamos ezekre, azt nem elriasztja, hanem mégjobban felébresztik az alvó medvét benne és ez az egész gyűrűzik körbe körbe felfelé.

2022. jún. 17. 16:59
 19/32 anonim ***** válasza:
92%

Én is 25 vagyok, és nagyon nehéz jó arcokkal megismerkedni. Minden második fiatal depressziós vagy van valamilyen problémája. Klisé, de ez az internetnek köszönhető és ennek a folyamatos "érzékenyítésnek", ami a social media-n folyik, hogy manapság már mindenki szexista, ezért a pasik nem is nagyon mernek kezdeményezni, vagy ha letörik a körmöd, akkor azonnal pszichológushoz kell rohannod, aki majd átküld pszichiáterhez és szedheted a bogyókat (mielőtt belém kötnétek, nem akarom kicsinyíteni a mentális betegségeket, de józan eszű ember belátja, hogy már rég átestünk a ló túloldalára).

Én eléggé aktív vagyok (25 évesen ez szerintem normális is), de a legtöbb ember, akiket ismerek mind lusták. Én eljárok sportolni, futni, túrázni, síelni, és ha elhívom őket, akkor csak kifogásokat találnak, hogy miért nem jó.

Régen kevésbé szorongtak az emberek, de ez a szorongás annak is köszönhető, hogy folyamatosan mások instagramját nézik, ahol ugye mindenkinek tökéletesebb az élete, és azt hiszik, hogy ők ettől kevesebbek, pedig nem azok.

2022. jún. 18. 06:53
 20/32 anonim ***** válasza:
89%

Na pont az előző mondta jól. Ezért nincs se instám, se FB-om, se semmi hasonló hülyeség. Ha valakire kiváncsi vagyok felhívom és kész, beszélgetek vele élőszóban telefonban. Jaaa, hogy ez neki nem tetszik ? Akkor nincs keresnivalónk egymás életében és ilyen egyszerű. Mert a mentalitásával van ilyenkor bajom és valszeg neki is lenne az enyémmel. Akkor meg minek görcsöljünk egymással ? És tudom magamról, hogy nagyon más vagyok, mint a nagy átlag. Nem rosszabb, vagy jobb, hanem más (és nem meleg). És aki hasonló, azzal úgyis együtt megyünk tovább gondolkodás és agyalás nélkül, ha meg nem így van, azt kár erőltetni.

Nekem ne mondja meg senki, hogy mit hogyan kéne, meg ezt ved meg te barom, mert ez kell neked. Ha valami kell, azt majd én megkeresem magamnak, olyat, amire vágyom és boldoggá tesz majd.

Ennyi.

2022. jún. 18. 07:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.