Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Lehet úgy élni hogy az ember...

Lehet úgy élni hogy az ember teljesen egyedül van, nincs akit szerethetne és nincs aki viszont szeretné?

Figyelt kérdés
Az egyedüllét alatt azt értem, ha az embernek csak ismerősei vannak felszínes kapcsolatokkal rendelkezik, de nincs egy barátja sem, nincs párja, családja és senki, aki igazán közel állna hozzá.

#egyedüllét, magány, élet
2021. nov. 10. 18:26
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a beérkező, tartalmas válaszokat!

4-es, azért a 8 milliárd emberből elég sokan nyomorognak és a világ más részein élnek így velük nehéz lenne megismerkedni, de értem mire gondolsz, Magyarországon is él közel 10 millió ember. Régebben voltak barátaim de ők családosokká váltak így megszakadtak a kapcsolatok. Most pedig így a 30-as éveim közepén már nehéz új barátságokat kötni, hiszen a legtöbben családosok vagy alapból megvan a kialakult baráti körük. Legalábbis nekem ezek a tapasztalataim. Tény hogy elég introvertált személyiség vagyok így az idegenek felé való nyitás is nehezen megy, bár ezen már dolgozom azért.

9-es, 30+-os férfi vagyok. Természetesen próbáltam ismerkedni, sajnos élőben sosem ment jól, idegenek társaságában nehezen tudok megnyílni, felszabadulni, így főként interneten próbáltam az ismerkedést mivel itt könnyebben megy és jobban önmagamat tudom adni, legalábbis jobban ki tudom mutatni, le tudom írni a gondolataimat és az érzéseimet.

2021. nov. 10. 20:28
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de nekem is ilyen irányba fordul az életem. Az iskolán kívül nincs szociális életem, nem hívnak sehova.
2021. nov. 10. 20:37
 13/22 A kérdező kommentje:
12-es köszönöm a hozzászólásod.
2021. nov. 10. 20:51
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nekem is abba az irányba fordult az életem, hogy egyedül maradtam.

Még kirándulásra, vagy laza beszélgetésre sem tudok baráti kapcsolatot kialakítani, senkivel, még itt a nagy szuper Budapesten sem.

Lehet, hogy a függetlenség jó dolog, de a magány hosszabb távon kikezdi az ember lelkét...

53 F

2021. nov. 11. 09:37
 15/22 anonim ***** válasza:
70%
A magány nem jó, de ha valaki jól érzi magát egyedül, akkor a felszínesebb ismeretségek is elegendők lehetnek számára, akkor pedig már nem érzi magányosnak magát. Én például ilyen vagyok.
2021. nov. 11. 10:18
 16/22 A kérdező kommentje:
14-es, 15-ös köszönöm a válaszaitokat.
2021. nov. 11. 11:10
 17/22 anonim ***** válasza:
87%

Egyelőre még úgy gondolom, lehet. Ha esetleg időközben felkötném magam, akkor meg már nyilván nem.

29F

2021. nov. 11. 22:49
 18/22 A kérdező kommentje:
17-es köszönöm a válaszod. Igen ilyenen én is sokat töprengtem bár én egy kidolgozottabb és gyorsabb halálnem mellett döntenék ha mondjuk eljutnék idáig, igaz erre már kevés az esély.
2021. nov. 11. 23:37
 19/22 anonim ***** válasza:
Igen, én így élek. Eléggé szomorú, de nekem ezt adta az élet.
2021. nov. 12. 21:03
 20/22 A kérdező kommentje:
19-es, köszönöm hogy írtál, hasonló cipőben járok magam is, persze sosem tudni mit hoz a jövő de az eddigi életemben nem sok szerencsém volt a társkeresésében és a párkapcsolatokban.
2021. nov. 12. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!