Létezik olyan ember, aki személyiségből kifolyólag alkalmatlan párkapcsolatra, illetve komolyabb barátságra?
Huszonéves srác vagyok, de még soha nem volt párkapcsolatom, de még komolynak mondható baráti kapcsolatom sem. Két kezemen meg tudnám számolni, hogy hány emberre tartok rendszeres kapcsolatot, de azokat nem igazán nevezném barátnak.
Nem szeretek kimozdulni, teljesen jól megvagyok itthon, ugyanakkor picit feszélyez a tudat, hogy más már házasodik, vagy éppen jön a gyerek, én pedig itt vagyok egyedül.
Ha nem mozdulsz ki, nem ismerkedsz, nem próbálkozol, akkor nyilván nem is lesznek mélyebb kapcsolataid. Érthető szerintem mi a gond: hogy lenne bármi, ha elbújsz?
Ettől még nem leszel alkalmatlan kapcsolatokra, csak nyitni kéne mások felé, változtatni a remete életen.
Magára a kérdésre válaszolva pedig természetesen van ilyen ember, nem is egy. Lehet sokkal rosszabbakra is gondolni mint amit várnál, például egy féreg személy mellett nem megmaradni, aki manipulál és kihasznál másokat.
Létezik, de az inkább a nárcisztikus/pszichopata. Mondjuk nekik rendszerint van párkapcsolatuk, amiben egyik fél sem boldog. Ők sem tudnak azok lenni, a párjuknak meg valósággal megkeresítik az életét.
A leírtak alapján te nem vagy alkalmatlan a kapcsolatra, viszont nagyon kevés ember van, aki ennyire nem szeret kimozdulni. Én pl. az introvertáltak közé sorolom magam, és mások is annak tartanak, ettől függetlenül havonta 5-6x szükségem van kiruccanásra, kiszakadásra a mindennapokból.
Ez rendellenesség. A személyiségvonás pedig egy egészséges dolog minden esetben.
Az ilyesmit személyiségzavarnak vagy kötődési problémának hívják, az illető kezelésre szorul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!