Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Logikus lépés lenne most...

Logikus lépés lenne most kiszállni ha nem szeretek élni és csak egy vergődés, szenvedés az egész?

Figyelt kérdés

Tinédzser koromban ráléptem egy rossz útra, majd a huszas éveimre teljesen alkoholbeteg lettem. Kirúgtak egyetemről, többször is.

A huszas éveimet gyakorlatilag átittam és segédmunkánál többre sose vittem.

A nők világ életemben kerültek, barátnőm sose volt, azt se tudom milyen érzés amikor megölel valaki aki nem az anyám.

Haverok, barátok nincsenek.

Az alkoholról sikerült lemondanom így 30 körülre már, dolgozom rendesen, megélek.

De igazából ez már csak egy ál élet.

Gyakorlatilag egész nap azt érzem hogy felesleg életem van.

Nem akarok így élni. Kinek tartozok én a szenvedéssel? Kinek?

Tisztességesen kijózanodtam, így szeretnék meghalni is, tisztességesen.

Mert nem megy nekem ez az élet és soha nem is ment el.

Nikotinnal szeretném magam megmérgezni, Interneten olvastam a módszerről, nagyon humánus módszernek tűnik. Berúgnék előtte és az utolsó felessel meginnám a mérget is.

Senkinek nem beszéltem eddig róla, mármint családon belül, váratlanul szeretném csinálni. Úgyse értené meg anyám.

2021. júl. 17. 17:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
60%
Kellene nyilatkozz az önismeretedről, mert anélkül nem tudjuk, mivé változtatsd magad a jelenlegi helyzetedet unván. Kb. mikor voltál boldog utoljára? Mit csináltál akkor? Hm?
2021. júl. 17. 19:56
 12/17 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem piásan is lehet valaki tisztességes.
2021. júl. 19. 20:49
 13/17 anonim ***** válasza:

Sokmilliárd ember éli az életét, sokan nagyon nehéz körülmények között.

Neked mindened megvan, akkor mi a probléma?

2021. júl. 19. 20:56
 14/17 anonim ***** válasza:
91%
Kedves Remby, megkaptam a privátodat. Nem tudom, ki a kérdező, ergó nem ismerem személyesen, ergó személyesen nem tudom lebeszélni őt. De hogy az eredeti látásmódján kívül több, lehetségest is mutassak neki, azt a távolból is meg tudom tenni.
2021. júl. 19. 20:57
 15/17 anonim ***** válasza:
45%
Megkérlek ne olvasd be a nevem publikusan. Ennyi eszed lehetne.
2021. júl. 19. 21:01
 16/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. Nekem az a benyomásom, hogy éppen nem a befejezésnek, hanem az újrakezdésnek van itt az ideje.

Emelem a kalapomat. Tényleg. Legyőzted az alkoholizmust, saját erődből. Ha erre képes voltál, sokkal többre is képes vagy!

Sok nagyon jó kérdés, gondolat elhangzott az előző válaszokban. Úgy látom, már sokan ismernek, és azt hiszem, valamennyire értem, miről lehet szó. Rossz gyermekkor, rossz beidegződések, belső gátlások. Ezt én is át tudom érezni.

Az elmúlt években én nem alkoholfüggő, hanem - kis túlzással - magányfüggő lettem. Nem biztos, hogy ez egyszerűbb helyet! Egyedül maradtam, és rájöttem, hogy ez nem jó. Újra kell indítanom az életemet, de nem egyszerű. Ugyanis a belső gátlások nagyon erősek. Ráadásul vannak más dolgok is a háttérben. Mégis azt mondom, lehetséges. Azt mondom, 30 évesen sem késő. (Én is annyi vagyok.) Nyilván jobb lett volna minél előbb elkezdeni "élni", de jobb később, mint soha.

A leírtak alapján én határozottan úgy gondolom, hogy van kiút neked. (Mint ahogy nekem is.) Te nem így látod, mert belülről látod magadat.

Ilyenkor azt szoktam javasolni, konkretizáld a problémákat, szűkítsd le célzott kérdésekkel. Viszont a leírtakból, illetve a többi hozzászóló "előismereteiből" úgy látom, egy bonyolult személyiség vagy, akit alaposabban meg kell ismerni, hogy megtaláljuk a problémás pontokat.

Megtisztelnél, ha privát üzenetben mesélnél kicsit magadról.

2021. júl. 21. 20:49
 17/17 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy következő életedben ugyaninnen fogod folytatni, és ennek a tanulásához megfelelő szülőket fogsz kapni.

Járj el terápiára, legyél autonóm, utána megölheted magad, de százszor jobb környezetbe fogsz születni.

2021. júl. 30. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!