Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Egyedül én gondolkodom így?

Egyedül én gondolkodom így?

Figyelt kérdés

Magányos vagyok, nincsenek barátaim. Nem találok.

Nem vagyok kiemelkedő semmilyen tekintetben, ezért úgy érzem, hogy kb. mindenki lenéz, és a szüleim is csalódottak (pedig ők sem kiemelkedőek, nem magasan képzettek és/vagy gazdagok, nem kimondottan sikeresek, kinézetre is tök átlagosak - nem tudom, mire fel várnák el).

Enyhén átlag alatti kinézetű 27 éves nő vagyok, lelkileg gyenge vagyok, és szellemileg sem vagyok a topon. Jövő januárban nagy nehezen végre sikerülni fog megszereznem az alapszakos diplomát (3 helyett 5,5 év alatt). Mesterképzésről, doktori fokozatról ezért az esetemben szó sem lehet (aki egy alapdiplomával megszenved, annak szerintem nem való, mert azzal is meg fog szenvedni, és mikor lesz pályakezdő?!). Én magam nem is vágyom ezekre, nem is látnám értelmét. Nem szeretnék laborvezető, kutató vagy egyetemi tanár lenni. Ahová el szeretnék helyezkedni, oda a BSc diploma is elég (laboratóriumi asszisztens). Legfeljebb még egy vagy kettő OKJ-s képzést végeznék hozzá, ha szükséges. Ez is még idő lenne, de ezek mindenképpen könnyebbek lennének és jobban illeszkednének a képességeimhez, mint egy mesterképzés és doktori iskola.

Nem tehetek róla, hogy nem születtem se szépnek, se okosnak.

Nekem nincsenek elvárásaim mások felé, csak az, hogy az illető ne legyen seggfej, ne nézzen le senkit (valóban nyomós ok nélkül - pl. egy erőszaktevő vagy gyilkos megérdemli), és esetleg segítsen is a bajban lévőkön.

Felőlem madárijesztő kinézetű és/vagy ápolatlan és/vagy kimondottan buta és/vagy takarító, árufeltöltő, stb. és/vagy nyolc általánost végzett is lehet a barátom. Én vagyok egyedül azzal, hogy emiatt nem vetek meg senkit?

2021. jún. 28. 16:17
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
szomorú hogy így végződött ez a kérdés, de ha neked jó a kút alján akkor maradj is ott, nem bántunk.
2021. jún. 30. 19:16
 32/41 A kérdező kommentje:
De nem tehetek róla.
2021. jún. 30. 19:16
 33/41 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: rendes vagy, hogy legalább te nem bántasz.
2021. jún. 30. 19:18
 34/41 anonim ***** válasza:
Más se bántott.
2021. jún. 30. 19:18
 35/41 A kérdező kommentje:
Ja
2021. jún. 30. 19:19
 36/41 A kérdező kommentje:

Na lezárnám a témát. Megkaptam, ami nekem kijárt.

Nem írok ki soha többé semmit.

Csak a tökéletes embereknek járhat a társas élet.

2021. jún. 30. 19:23
 37/41 anonim ***** válasza:

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Vannak reménytelen emberek....

Részvétem😁

2021. jún. 30. 19:26
 38/41 anonim ***** válasza:
Saját magadat sajnáltatod, pont ebből kéne kilépned...
2021. jún. 30. 19:28
 39/41 anonim ***** válasza:
0%

A felhasználónak nem tudunk üzenetet továbbítani

(nincs ilyen felhasználó vagy már törölte regisztrációját vagy letiltásra került a fiókja)!

2021. jún. 30. 19:49
 40/41 anonim ***** válasza:

Szia!

Valószínűleg a válaszom nem lesz nagy segítség, főleg ennyi más válasz után, de azért próbálkozom.

A kinézeteddel kapcsolatos problémáidra reagálnék először. Én ronda vagyok, legalábbis annak érzem magam. Viszont úgy gondolom, hogy egy bizonyos határig (>100kg, erősen deformált arc stb) nincs olyan, hogy csúnya lány, legalábbis fiatalon. Olyan van, hogy valaki kevésbé előnyös külsővel rendelkezik, de egy egészséges nő, ha akar, általában talál párt.

Én ismerek egy korodbéli nőt, elsőre, sőt, másodikra is kicsit átlag alattinak gondoltam a kinézetét, aztán ahogy jobban megismertem, egyre szimpatikusabb lesz, egyre kevésbé számított, hogy hogy néz ki. Ha a párom lenne, így fogadnám el, mert nagyon szimpatikus csaj. Sajna esélyem sem lenne nála, mert van is fiúja, és különben is 6 évvel idősebb 😂🤷🥺 úgyhogy sokszor nem a kinézet számít.

Az egyetemet sokan csúszással fejezik be, éld túl, később ez már a lőtéri kutyát nem fogja érdekelni, hogy tovább tartott.

A magánnyal, a valahová tartozás hiányától, önértékelési problémáktól én is szenvedek. Lassan 3 éve járok pszichológushoz, jobban is érzem magam egyébként a bőrömben, mint pl '18-ban, de úgy érzem, hogy nem, illetve csak nagyon ritkán kapok pozitív visszacsatolást az emberek felől.

Lányoknak nem tetszem, baráti társaságot nem igazán találok.

Esetemben annyi könnyedség van, hogy a családom nem próbál lehúzni, inkább támogatnak. Bár, amikor ötezredjére elmondják, hogy milyen "jóképű" vagyok, közben meg, hát, tudva

hogy az aktuálisan a környezetemben lévő emberek között mindig én nézek ki a legfurábban (nem a ruhám miatt), néha azért idegesítenek.

Az is eltört bennem valamit, amikor édesanyám, igaz, némileg ittas állapotban, de elszólta magát, utalást tett arra, hogy valóban átlag alatti kinézetem van.

Nem haragszom rá, mert mint írtam, ivott, nyilván megeredt a nyelve (mint mindenkinek ilyenkor), és soha nem is mondott nekem ilyet se előtte, se azóta. De egy kicsit reménytelennek érzem magam azóta.

Kicsit off, de az OKJ-t én átgondolnám a helyedben. Úgy tudom, hogy január óta már csak nappalin, illetve estin lehet ingyenesen szakmát szerezni, mert törvénymódosítás lépett életbe. Aztán lehet, hogy tévedek...

A helyedben igazából idegennyelvre koncentrálnék.

Lehet, hogy nem erre számítottál, én szívesen beszélgetnék veled, barátaim alig, neked szintúgy, egy próbát megér, nem?

21F

2021. júl. 1. 22:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!