Hogyan lábaltatok ki a lustaságból és a demotiváltságból? Hogy sikerült összeszedettnek lenned, milyen szokásokat alakítottál ki?
Sok ideig úgy gondolkoztam, hogy fiatal vagyok és csak az a dolgom hogy iskolára készüljek és szórakozzak (amit nagyon bánok).
Az elmúlt pár hónapban valami ákattant a fejemben és minden nap felteszem magamnak a kérdést, hogy itt vagy 18 éves és semmit nem csináltál az életben, nem értek semmihez amivel pénzt tudnék keresni, nincs hobbim amit űzhetnék.
A gondolataimban valamit csinálni, alkotni akarok de ugyanakkor meghátrálok és a könnyebbik utat választom és mindig kitalálok valami haszontalan elfoglaltságot. Szeretek fotózni, elkezdtem photoshopot tanulni de már nem lelkesedek.
Napirend írással és következetességgel.
Nem kell nagy dolgokra gondolni.
Ha minden nap csak egy "kötelezően elvégzendő" feladatot beiktatok, és aztán meg is teszek, az a nap végén az eredmény érzésével tölt el.
Én is írok listát. Van egy excel, abban vannak a tennivalóim, és nem mondom, hogy minden nap, de azért igyekszem azokból kiválasztani egy-egy feladatot, és a lehető leggyorsabban kipipálni.
Te is írhatnál ilyesmit. Pl. minden nap 5 percet tornázok. Minden nap megtanulok 10 új angol szót. Nem reggelizem meg addig, amíg nincs beágyazva.
Vagy: Ma összesöpröm anyám helyett a teraszt.
Ma veszek a cicának bolhairtót.
Jövő keddre kérek időpontot a fogorvoshoz.
Aztán alakul majd ez..:)
Nekem is a napirendírás segített ebben. Előző nap este a telefonom jegyzettömbébe összeírom, hogy mi mindent kell megcsinálni, de a legapróbb dolgokat is feljegyzem. Amikor valamivel elkészültem, pipálom és a nap végére sikerélményként tudom elkönyvelni, amikor mindenhol pipa van.
Eleinte ilyen apróbb lépésekkel kell kezdeni, onnantól meg már hamarosan könnyebb lesz, csak a kezdőlöket kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!