Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan törődjek bele, hogy...

Hogyan törődjek bele, hogy egyedül fogom leélni az egész hátralévő életemet?

Figyelt kérdés

Immár 30 évesen, és jó pár éve egyedül, már jócskán túl vagyok azon, hogy elkezdjek barátkozni a gondolattal, hogy nem lesz már soha senkim. Viszont, akármennyire is hozzászoktam az egyedülléthez, időről időre úrrá lesz rajtam a leküzdhetetlen emberi tényező: egy másik utáni vágy. Évek óta nem értek hozzám, de még csak rám se néztek. Nem mondanám magam kifejezetten rondának - mondom ezt úgy, hogy elég kicsi az önbizalmam -, de sajnos eljárt már felettem az idő, és ami még 8-10 éve bejött esetleg néhány lánynak, az mára már egyáltalán nem érdekes és vonzó. Sokat változott a világ, én viszont nem alkalmazkodtam, megmaradtam önmagam, hű önmagamhoz, mert sosem akartam olyanná válni, amilyen nem akarok lenni, amitől minden pillanatban undorodnék, csak azért, hogy szeressenek.

Tehát olyan emberek véleményére, beszámolóira lennék kíváncsi, akik hasonló cipőben járnak, vagy már jóval előrehaladottabb állapotban vannak, mind korban, mind felfogásban a magány elfogadásának állapotában, és sikerült legyőzniük az időnként feltörő vágyat, anélkül, hogy belebolondultak volna. Már ha ez lehetséges.

Trollok, légyszi, ne túráztassák magukat.

2021. jan. 17. 13:43
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Nagyrészt tudom, viszont a teljes megvalósítás hátravan, emiatt még az ösztöneim harcolnak magukért. Nem is feltétlenül szexuális értelemben gondolok az ösztönökre itt, hanem pusztán az embernek egy másikra, egy társra való vágy tekintetében. Amiről Christopher McCandless sem tudott lemondani halála előtti utolsó pillanataiban az alaszkai vadonban felejtett rohadó buszban. Ő valószínűleg csak idő előtt halt meg. Nem ért az út végére. Tehát a kiírt kérdésemben, valóban, elsősorban az ezen az úton - leginkább előttem - haladó emberek élményeiről, gondolatairól olvastam volna a hozzászólásokban, de sajnos nagyon sokan félreértettek, vagy egyáltalán nem is értettek, mert nem is akartak érteni.

Az off topic-kal viszont módfelett megleptél, én is épp nemrég beszéltem egy lánnyal, aki eleinte többnek hazudta magát, majd kiderült róla, hogy csak 16, és 40 év alatti férfival még nem volt. Kicsit lesokkolódtam a felfogásán és az életén, főleg, mer tudom, hogy nagyon sok ilyen eset van. Jómagam is rengeteget olvasok a társadalmi jelenségekről, kivált mert marginális egyénként jelentősen érintett vagyok. Noha nem keresem kifejezetten őket, de egyre több nővel találkozom, beszélek, akik kiváló esettanulmányként szolgálnak azokra a változásokra, melyek korunk szexuális kultúrájában jelenleg zajlanak. Mivel az elmúlt évtizedben szüntelen figyelemmel kísértem ezeket a változásokat, egészen egyszerű választ tudok adni arra, amit te nem értesz, velem kapcsolatban. De talán, ha jobban belegondolsz, te is tudod a választ, és szembesülsz az efölött érzett mérhetetlen szomorúsággal.

2021. jan. 17. 18:54
 22/24 anonim ***** válasza:

" egészen egyszerű választ tudok adni arra, amit te nem értesz, velem kapcsolatban."

Add meg azt a választ.

2021. jan. 17. 18:59
 23/24 A kérdező kommentje:
Hát, ha csakugyan sokat olvasol társadalmi témában, és "terepre" is mész (ezalatt a 14 éves lánnyal való csetelést értem pl.), akkor rájöhettél, hogy az összetett személyiséggel rendelkező, a világ dolgai iránt csillapíthatatlan kíváncsisággal bíró, egy kategorikus imperatívusz szerint élő, értelmes férfi a mai világban nem nagyon rúghat labdába a fél életüket gym-ben leélő, 100 szavas szókincsű focistahajúakkal szemben. És egyébként se vinne rá a lélek, hogy kiskorúakkal kezdjek. 10 évvel ezelőtt se lettem volna rá képes. De sajnos a 20-as korosztály is "nagyon el van csúszva" már, nagyrészt az ismert médiajelenségek miatt. De sokat lehetne még erről beszélni.
2021. jan. 17. 19:10
 24/24 anonim ***** válasza:
Én is ugyanígy vagyok. Néha elfogadom és beletörődöm, hogy nekem soha nem lesz párkapcsolatom és akkor jobban is érzem magam egy ideig, de aztán valami hatására megint csak elkezd fájni, hogy engem senki sem szeret a családomon kívül.
2021. jan. 17. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!