Ha nem tudok főzni magamra és asszony sincs aki főzzön nekem,emiatt nem eszek főtt ételt,előbb utóbb gyomorfekélyt fogok kapni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Hallod, én is idén, 28 évesen álltam neki főzni először rendesen, ami túlmutat a tészta és zacskós rizs készítésén. Főként a karantén miatt hogy ne taperolja össze minden idegen a kajám, akik lehet nem mosnak kezet meg hogy spóroljak. Nekem a szüleim meghaltak amíg fiatal voltam így én fiatalon kezdtem el dolgozni suli mellett és sose volt időm a főzésre, mindig rendeltem. Előtte meg el voltam kényeztetve és a konyha közelébe nem engedték de idén vállalható lett a főzőtudományom. Elárulom a titkot... A YouTube tele van angol és magyar szakácsvideókkal, receptekkel, olyan nyomi kezdőknek is mint te vagy én.
Amúgy én nő vagyok és a mai napig utálok főzni, sajnálom az időt rá és ha egy csávóról kiderülne, hogy ilyen mentalitása van vagy elvárja, hogy majd mindig etessem a munka mellett biztos kib*sznám💁🏼♀️.
Döntsd el, hogy te egy anyát akarsz magadnak vagy egy társat és ne mentsd már fel a saját hiányosságaid alól magad sztereotípiákkal és nem helytálló ideológiákkal. Ha felnőtt ember vagy próbáld már fejleszteni magad és életképessé tenni magadat. 🤷🏼♀️
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Most akkor csak azt fogod ismételgetni, hogy a nők otthonosabbak a konyhában és nem is akarsz változtatni?
Nyugtassunk meg, hogy nem lesz gyomorfekélyed attól, amit egy 10 éves gyerek is el tud készíteni, hogy nyugodtan folytathasd a nagyszerű ételek elkészítését?
Mellesleg nálunk apám sütött-főzött szinte mindig, de ez biztos valami furcsa véletlen. Az is furcsa véletlen, hogy az általam ismert youtubeos, instagramos és facebookos (hobbi)szakácsok/pékek nagy része férfi.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Porkolt: kb 2-3 kanál zsirba beleteszed az aprora vagott hagymat majd üvegesre piritod (átlátszó legyen). Ekkor mehet a felvágott paradicsom és paprika. Rottyan párat majd 1-2 kaveskanal őrölt pirospaprika. Ebbe beleteszed a felkockazott húst. Egy pohar viz bele meg egy kicsi só és addig fozod amig a hus puha nem lesz. Ha szukseges potold avizet. Ha csirkeporkoltot fozol akkor értelem szeruen nem kockázott a hus hamem testreszeire van szedve. Nem nagy dolog. En nost a csulokporkoltot szeretem a legjobban.
De bolognai spagettit is keszithetsz. Ugyabugy zsiron hagyma. Bele a daralthus. Kis viz. Ezt negfozod raszorod a port es mehet a főtt tesztara.
Nem nagy dolgok ezek. Ha szukseged vab par egyszerű receptre vagy konyhai praktikakra keress nyugodtan privatban.
Szemetet meg ne egyel!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az egesz csak akarat kerdese. Persze kifogasokat keresni konnyebb.
21 evesen koltoztem el, es 9 evet eltem egyedul.
Nincs gyomorfekelyem, se szakacs tanfolyamom.
Igen, eleinte en is odaegettem meg a csapvizet is, de gyakorlat teszi a mestert.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tudsz főzni. Mindenki így kezdte. De!!! Zöldborsófőzelék:15perc
Chilis bab:15 perc.Paradicsomleves:15perc
Közhelynek tűnik, de nem lehet elrontani. Ha már van sikerélményed,meglásd, jövő héten már készül is a finom rakott krumpli. Jó étvágyat, sok sikert!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Egyszerűbb dolgokat nem nagyon lehet elrontani, jó én is az a aktegória vagyok, hogy ha valamit recept úgy ír, hogy 15 percig főzzem, akkor szó szerint nézem az órát stb, de pár alkalom után már kitapasztalom, hogy pl kellett volna neki még pár perc vagy előbb is levehettem volna stb.
Mikor pizzát készítettem először pl ott is mértem az időt amit írtak, kicsit megégett, legközelebb 5 perccel előbb vettem ki, szinte tökéletes lett magamhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!