Ha nem tudok főzni magamra és asszony sincs aki főzzön nekem,emiatt nem eszek főtt ételt,előbb utóbb gyomorfekélyt fogok kapni?
Szerintem a fő gond a zacskós levessel van, esetleg a felvágottal, ha olcsót veszel belőle. Minél kevésbé van feldolgozva az étel, annál jobb. Próbálj meg több zöldséget fogyasztani, kenyérből kovászosat válassz, savanyút is bátran fogyaszthatsz, tojás stb.
Krémlevest egyszerű készíteni vagy bármilyen krumplis ételt.
Alapszinten könnyű megtanulni sütni-főzni, ez nem azon múlik, hogy valaki fiú vagy lány. Ha gondolod írj és segítek egy kis biztatással, receptekkel, tippekkel.:D
#12
Valószínűbb, hogy te hagytad sokáig a tűzön.
Most nem azért de pont a pörkölt egy könnyű étel. Csak felteszed és fő.
Vagy paprikás krumpli. Hagymát apróra vágsz, olajon v.zsíron megpárolod(kis lángon, de égjen ke), ha üvegesnek néz ki, pár karika kolbászt hozzádobsz, majd leveszed a tűzről, ràszórsz piros paprikát, majd beleteszed a korábban feldarabolt krumplit. Összekevered, ráöntesz hideg vizet, míg a krumplikat el nem lepi a víz, visszateszed a tűzre, raksz hozzá sót és főzöd, ha puha a krumpli, kész van.
De pl.a chilis bab is könnyű.
#15vagyok
Szóval a hagyma ne égjen le
Én most, 22 évesen kezdtem el úgy igazából főzni (éljen a távoktatás), eddig inkább kaját melegítettem meg max. egy tejbegrízt/zabkását tudtam csinálni, meg persze szendvicsek stb.
Tök magamtól álltam neki a főzőcskézésnek, mivel se anya, se a nagyim nem főz túl jól, és nem akartam tőlük tanulni.
Ott a recept, ha valamit nem értek, vannak videók, hogy kell csinálni, mit kell csinálni, vagy után is lehet olvasni, végső soron pedig felhívom anyát vagy nagyimat, hogy most ez mi a fenét jelent.
Továbbra se vagyok egy mesterszakács, de legalább simán össze tudok dobni egy egyheti, viszonylag változatos "menüt".
Senki se úgy születik, hogy tud főzni. SENKI. Tapasztalás, gyakorlás kérdése. Az első piskótám kemény lett mint a beton, most meg az egész család dicséri, hogy milyen finom sütiket csinálok (mondjuk azoknál anya is segít, de tényleg nem sokat).
Vannak fent kezdőknek való receptes cikkek is, innen is lehet nézegetni őket, pl.:
A készételeket is ki lehet sütni akár sütőben is, nem kell olajban, rá van írva a hátoldalukra, hogy kell, hány percig, hány fokon, stb.
Vannak pl. ilyen Maggis "alapok" meg porok, azoknál is csak követni kell az utasítást.
Elkezdeni nehéz egyedül, ha megvan az első sikerélmény, utána már sokkal könnyebb lesz, mert van mire alapozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!