Az egyetemen miért tartják lúzernak azt aki nem jár bulizni?
Ki tart annak?
Lehet rossz egyetemre jársz.
"Kapcsolatok kellenek és azt az otthon ülő jó tanuló nem tudja kiépíteni"
Mi? Nemár. A szórakozóhelyen a sok részeg ember közt fogod majd megtalálni azt, aki a karrierednek majd lökést ad? Azt el tudom képzelni, hogy esetleg a valakinek a valakije leszel az egyetem keretein belül, így pl jobb koliszobába kerülhetsz, ha ismered a HÖK-öt, akár le is tudsz egy kis pénzt nyúlni "közösségi programokra befizetett hozzájárulás" néven, de azért az nem igaz, hogy ha valaki kimarad az egyetemi bulikból, rögtön hatalmas hátránnyal indul.
A jó tanuló, aki szorgalmas és kiemelkedő, a cégek akár BA/BSc alatt rátalálnák a hallgatóra és gyakornoki programokat ajánlanak neki. Na, ezek azok a dolgok, amik valóban megalapozhatják egy sikeres karrier indulását.
1. Egyetemre nem bulizni járunk.
2. Ettől függetlenül azért kell a diákélet, jobb helyeken a tanárok buzdítják a diákokat, hogy azért menjenek és kicsit kapcsolódjanak ki a tanulás mellett.
3. Nem pont buliban fogja az ember a szakmai hálót kiépíteni, főleg gólyaként, amikor csak a piálásról szólnak a bulik.
4. Nem vagy lúzer, de ezer más diákprogram van. Nyitni kell és ismerkedni, mert különben tényleg lúzer lesz belőled.
Na, az én szakomról senki sem járt az egyetemi bulikba. Igaz szinte mindenki költségtérítésesen volt, ezáltal a legtöbben suli mellett is dolgoztak.
Itt mindenki felelősségteljes, komoly felnőtt volt, mondjuk ez is megijesztett kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!