Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Más is van ezzel így az...

Más is van ezzel így az egyetemen?

Figyelt kérdés

Szóval tavaly szeptemberben kezdtem az egyetemet Budapesten, viszont azóta senkivel nem sikerült összebarátkoznom. Egy vidéki kisvárosból költöztem fel és nagyon vártam már, hogy Pestre kerüljek, új emberek, új közeg, új élmények... gondoltam én, azonban teltek a hónapok és senkivel se sikrült összebarátkoznom. Vannak emberek akikkel suli időben vagyok, meg ha kell jegyzet stb. akkor rájuk tudok írni, de semmi több. Alapvetően inkább introvertált vagyok, ennek ellenére próbálkoztam, nyitott voltam, de semmi. Még olyan sincs akivel beülhetnénk valahova péntekente.

Más is van ezzel így? Vidéki egytemeken könnyebb barátokat szerezni?

2020. febr. 10. 15:22
 1/7 anonim ***** válasza:
98%

Velem ez volt 2 évig, volt olyan nap amikor konkrétan senki sem szólt hozzám pedig nagyon kevesen vagyunk egy évfolyamon.

Aztán leesett, hogy én sem szóltam senkihez.

Megpróbáltam többet kezdeményezni, szép lassan jóban lettem pár emberrel. Próbálkozz csak, előbb-utóbb talász pár embert akivel egy hullámhosszon vagytok.

2020. febr. 10. 15:29
 2/7 anonim ***** válasza:
33%

Pont ezt akartam irni mint az elottem szolo, hogy ahhoz hogy nyissanak feled basszus neked is nyitnod kell. Azert sztem ez valahol baromi evidens.

Ha kivulrol azt latod, hogy valaki csendes, a kutyahoz sem szol hozza, azt nem abajgatjuk. “Ki tudja mibaja” alapon.

2020. febr. 10. 16:14
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
Ha valaki csendes, es a tobbiek azt latjak, hogy nem szol senkihez, masok nem fognak odamenni hozza es nyitni fele, mert ugy gondoljak, hogy nem az a tipus aki szeret beszelgetni es inkabb hagyjak.
2020. febr. 10. 16:18
 4/7 anonim ***** válasza:
92%

Ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor...

Nyiss te is masok fele, erdeklodj, hogy ok ertik e ezt vagy azt, dobd be hogy nincs e kedvuk inni egyet egy nehez nap utan, legyel veluk kedves es jofej. Hat nem eleg csak beulni az emberek koze, es varni, hogy majd csoda tortenik, neked is aktivan reszt kell benne venni. De ha te ezeket megtetted, es igy se akkor nem tudok tanacsot adni. Viszont tenyleg, ha intro vagy, es ez leri is rolad, akkor neked kell tobb munkat belefektetni a kapcsolataidba. Nem az, hogy senki nem szereti a csendesebb embereket, hanem mindig vannak erdekesebb emberek, akiknek nem kell konyorogni, hogy tarsasag legyenek, vagy varni rajuk.

Kicsit a vegen talan durva voltam, nekem is voltak regen ilyen nehezsegek, es csak azt irtam le, amit tapasztaltam, es igy visszanezve gondolok errol. Nem nehez hidd el, csak elhatarozas.

2020. febr. 10. 17:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is ilyen magamba forduló voltam, de a legjobb barátom mindenkit ismert, így rajta keresztül rengeteg embert megismertem, így lett rengeteg haverom, barátom, annak ellenére, hogy nem voltam társasági ember.
2020. febr. 10. 22:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Én egy vidéki egyetemen vagyok másodéves, szintén egy kisebb szakon és nálam ugyanez a helyzet. Olyan mindig van, akivel két óra között el lehet dumálgatni az egyetemről, mert az emberek szeretnek egymásnak panaszkodni, várják a segítséget, lehet kérni jegyzetet, házit stb. Viszont normális barátokat nekem sem sikerült szereznem. Itt sokan már régóta ismerték egymást, mindenkinek van egy saját, már kialakult baráti köre és nem túl nyitottak, barátságosak az emberek. Én próbálkoztam, beszélgettem másokkal, de semmi. Azóta kiderült, hogy valakivel abszolút nem vagyunk egy hullámhosszon, nagyon nem egyezik a személyiségünk és az érdeklődési körünk. Valaki pedig nem akar barátkozni senkivel sem, mindig egyedül ül, mindig elvonul mindenkitől távol, nem szól senkihez stb., és belőlük rengeteg van nálunk.
2020. febr. 11. 12:25
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én Miskolcon járok egyetemre.

Egyetemi dolgokról el lehet beszéletni a többiekkel, facebookon megy a meme küldözgetés 1000-el. Ennyi. Más témáról nem igazán tudnak beszélni. Amúgy már első naptól megvoltak itt a baráti körök. Sokan előtte is barátok voltak, együtt jöttek erre a szakra. Ezek pl másokkal nem is vegyülnek.

2020. febr. 12. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!