Mit kéne kezdenem magammal?
Egy roncs vagyok. Szerintem nálam szerencsétlenebb sorsú ember nem létezik!
26 éves férfi vagyok!
Sorolom:
-Nem sikerült befejeznem a középiskolát, 8. általánosom van csak!
-Nincs munkahelyem, 9 hónapja munkanélküli vagyok
-Volt sok megspórolt pénzem, de így már abból is alig van, és nemsokára elfogy (mert egyedül lakom, albérletben)
-Nem voltak sosem még barátaim, barátnőm még pláne nem, de még lányokkal sem beszéltem soha
-Mániás depressziós, szociális fóbiás vagyok
-Nagyon vékony vagyok, a normál testsúly alatt bőven
-Nincs jogosítványom
-Semmihez sincs kedvem, egész nap csak Youtube-ot nézek, neten sem kommunikálok senkivel sem, mert nem áll szóba velem senki ott sem
-Ahhoz lenne csak kedvem, hogy levessem magamat egy hídról és meghaljak, nem érdekel már semmi
Köszönöm a tanácsokat, igazából tudom mit kéne tennem, hogy lehetne megoldani, de egy csipetnyi kedvem sincs az egészhez.
Könnyű mondani, hogy csináljam meg az érettségit estin. Ez nekem 4 évbe tellene, mellette dolgoznom kéne teljes munkaidőben, hogy kitudjam fizetni az albérletet. Utána pedig még tanulnom kéne valamit legalább 2 évig, mert az érettségi önmagában nem sokat ér.
És mivel egyedül vagyok, nincs semmi barátom/barátnőm, aki miatt érdemes lenne élnem, így nagyon hamar feladnám valószínűleg, mert nem lenne semmi motivációm.
Tehát én már ott elszúrtam az életemet, hogy nem fejeztem be a középiskolát. Illetve ott még jobban, hogy nem szereztem barátokat.
Kérdező! De, jót nevettem neked! :))
Ha tudnád, mennyien cserélnének veled!:))Először is az életkorod miatt, nincs család..nincs gyerektartás..szabad vagy..nem vagy egy rossz kényszeredett házasságban...a hitelek nem teszik tönkre az életed..a pihenésed...vállalkozás gondjai nem emésztenek..stb és sorolhatnám.
Egy opciót tudok ajánlani, ahol 8 általánossal, ha van huzalmad egy hivatáshoz, ha bírnád hosszú távon és szeretnéd, akkor akár havi nettó 600 ezer Ft-ot is kereshetsz.
Hogy mi ez? Menj el kamionsofőrnek.
Persze, erre sokan azt mondják, 1 millio a jogsi meg gyakorlat kéne.
Vannak cégek, akik kifizetik, pl. OFA által vagy Munkaügy által finanszírozva. Utána munkát is adnak benne, csak győzd! :))
Ha még B jogsid sincs, az kell előtte most azt hiszem, 2 éves jogsi kell és utána mehetsz, C-re, CE-re.
De, nosza előtte valahogy tedd le a B-t. Közben estin 3 év alatt le is érettségizhetsz!...és már jelentkezhetsz közben a CE-re.
Meglesz az érettségid is és a kamionos jogsid is majdnem egyszerre!!
Akkorára mégjobban keresik a sofőröket, mert kihaló szakma. :))
Azért kérdeztem az elején, hogy lenne e huzalmad, erőd hozzá? Ha igen, nekiállsz ebben dolgozni és pár évig ha spórolsz, már saját lakást is vehetsz. Előtted az élet! Hajrá!! :))
12#Én le beszélném a kamionozásról,ott is ugyan úgy magányos lenne és csak tovább rontana a helyzeten.
De ki lehet próbálni,napi munkaidő 13 óra abból 2x 4,5 órát kell vezetni és közben 45 perc pihi,majd 9 óra pihi ami rövidítetnek számít azt 2-3x lehet vagy 11 óra pihi, heti szinten lehet 2-3x 15 óra munkaidő amiben 10 óra vezetés lehet.
Azért a 600 ezerért szívni kell rendesen.
Itt van pl Norbi ő az az ember aki a valóságot meg is mutatja és el is mondja az igazat.
Vannak a sztár sofőrök akik leginkább csak a jókat mutassák és mondják el,na jó pár rosszat is mondanak ne hogy feltünő legyen.
Kamiozásnál csak el megy az élet feletted és azon kapod magadat hogy se asszony se gyerek vagy meg csal az asszony és válás a vége,nem egy embert ismerek akik így vannak,én kamionozni akartam de volt lehetőségem bele látni és hát semmi pénzért,pedig imádok vezetni nemzetközi furgonos is voltam de soha többet!!!
Akkor jó pl vezetni is ha pihent vagy,rendesen volt időd enni,meg tudtál fürdeni és még sorolhatnám.
Ennyi erővel ki tanulhat egy jó szakmát vagy akár többet is, majd el megy melózni ott tanul ezekután már jöhet a vállalkozás.
13#. 12-es vagyok.
Igen, ez szent igaz amit írtál. Ez csak egy opció, amit ajánlottam neki. A jelenlegi helyzeténél mindenképp jobb lenne neki és előrelépés lenne. A jogsi árát 1-2 havi munkával be is hozná és így már megérné. Tapasztalatot is szerezne..és ha tud pl. alap szinten angolul vagy németül, akár külföldön is sofőrködhetne.
Persze más szakmát is kitanulhat és azt is tovább fejlesztheti.
Ja és kérdező jól látod a dolgokat,idő kell ahoz hogy el juss oda ahova szeretnél de sosincs késő,munkanélkülin pl van lehetőség el menni különböző tanfolyamokra pl targoncás stb..
1.Valahová el helyezkedsz melózni.
2.El mész egy vagy akár több pszichológushoz addig keresed a megfelelő szakit amíg meg nem találod azt aki neked megfelelő, van ingyenes amit azt hiszem a tb fizeti,szóval ott az orvossal szépen rendbe teszed belül a dolgokat mert biztos hogy bent is vannak gondok,eközben csinálod tovább a dolgaidat.
3.El kezdesz edzeni, pl személyi edzőhöz el mész párszor és kérsz tőle edzés tervet stb.. Majd megmutatja milyen gyakorlatokat tudsz el végezni otthon vagy kint a szabadban majd szépen csinálod őket és pl havi vagy két havi szinten újra el mész hozzá és ír új edzés tervet stb..
4.Rendet sikerült tenni a fejedben a pszichológus segítségével már is iratkozz be esti sulira,legyen meg az érettségi mert az már állítólag alap.
5 Ezekután majd jönnek a dolgok.
NE más miatt akarj megváltozni ha nem magad miatt,oké nem akarod a dolgokat csinálni de miért nem? Mert lusta vagy és belül vannak érzelmi gondjaid amit meg kell oldani a dokival együtt.
Mondjuk azt hogy ki próbáltad milyen az az élet amit most csinálsz,ahogy írod el vagy keseredve stb... Nem tetszik amit l@tsz és cselekszel ezért most próbáld ki a másikat amikor is teszel azért hogy jobb legyen az életed és jól tudd magadat érezni.
Sikeres emberek sem azonnal érték el a sikert.
Sok sikert és kitartást.
12#
Örülök hogy egyet értünk,neki barátok és barátnő kell amit kamionozásnál kb lehetetlen dolog kivitelezni főleg ha nemzetközibe jár 2-3-4 hétre, én ezt már csak tudom hiszen furgonosként megtapasztalhattam és volt lehetőségem be ülni kamionosok mellé is,kamionosnak is úgy jó lenni ha nem egyedül vagy ha nem pl együtt vagy a haveroddal vagy a pároddal.
De mindenkinek van választási lehetőség ugye bár még ha azt is hiszi az ember hogy semmi más lehetőség sincs az életben, pedig mindig van jobb is csak tenni kell érte na meg kitartani ez kapcsolatok terén is így van.
17#. 12-14-es vagyok. Jó-jó, de a kapcsolat is úgy a jobb, ha van pénze és állása az ürgének. Én csak ajánlottam ezt neki, mert ha ebben befutna, akkor pénze is lenne.
Persze ez mellett nem igazán tudna csajozni párt találni,de ezt megtehetné ez után is, pl. ha letenné a kamionos melót és váltana másra.
Ugyanez fordítva nem biztos hogy jó indulásnak, pl. ha vállalna helyben gyári munkát, akkor kevesebb pénze, tartása lenne emberileg és igaz, hogy elméletileg jobban tudna csajozni ott helyben, de mint betanított munkás, nem biztos hogy jó partit látnának benne és főleg eddig sem talált párt, pedig itthon van.
Így egy váltás, egy kis kimozdulás szállítás csak jót tenne neki indulásnak!
Utána persze válthat egy helyi munkára, beadhatja a derekát a csaló kizsákmányolóknak. :)
18# Teljesen igazad van,nem vagyok ellene én sem a dolognak csak le írtam mit tapasztaltam.
Nem kell hosszú ideig gyárban melóznia,vannak másmilyen melók is de ha pl megszerezte a szakmáját 1-2 évet benne van egy cégnél majd jöhet pl a vállalkozás is.
De ha már nagyon a sofőr melót ajánlod neki akkor B jogsit le teszi aztán el tud menni furgonozni,mondjuk az nagy szégyen hogy sok cégnél akik külföldre járnak annyit akarnak fizetni mint a belföldi melósoknak akik minden nap otthon vannak,meleg ételt tudnak enni,saját ágyukban alszanak,lássák a szerettüket,meg tudnak fürdeni stb..
Nemzetköziben meg egy furgonos 1 év alatt tud öregedni 2-3 évet is.
De aki bírja a nománd életet, kiszámíthatatlanságot,hol van időd aludni hol pedig nincs azoknak az embereknek jó lehet,mert tényleg olyan helyeken tud az ember ki jukadni ahol életetben nem jártál,ha nagyjából nem vagy annyira fáradt akkor lehet élvezni is ezt a furgonozást is,na itt aztán annyi minden meg tapasztalhatsz hogy időd sem lesz nagyon azon gondolkozni hogy most szar e az életed?
Alszol, Eszel, jobb esetben kicsit sétálsz aztán go tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!