Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ideje elköteleződni, de nem...

Ideje elköteleződni, de nem akarok?

Figyelt kérdés

26/L

Olyan korba értem, hogy ideje lenne valaki mellett megmaradnom. Nem sok kapcsolatom volt korábban, nem is akartam hogy őszinte legyek.

Szeretem hogy nem kell időt szánnom másokra, nem kell a másokkal történt dolgokat a fejemben tartanom, nem kell kompromisszumot kötnöm, anyagilag sincs szükségem senkire, és 1 emberen kívül az életemben nem is érzem azt hogy kedvelnék bárkit is úgy igazán. (Egyébként a barátságaim is elég felszínesek, eljárkálni jók, de sosem beszélnék meg velük semmi komolyabb dolgot.)

Félek hogy mégis választok magamnak valakit aki mellett ott maradok, de nem tudom bírni fogom-e lelkileg. Nem tudom képes leszek e valakit befogadni az életembe, mert sosem éreztem azt hogy valami kötelezettséget vállalnék egy kapcsolattal, de ilyen korban már nem 'szórakozhatok' a másikkal.

Nem tudom mit tegyek..

Ha valaki megkérdezné mit akarok, nos.. egyértelműen nem akarok kapcsolatot,

de szeretnék olyan ember lenni aki akar.

Hogy változhatnék meg?

2020. aug. 28. 17:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%

Ha valakinek nincsenek mély érzései, az szerintem már pszichiáterre tartozik, de természetesen lehet pszichológussal is szórakozni időtöltésként.

Ha jól funkcionálsz az életben, senkit se teszel tönkre, és csak társadalmi elvárások miatt akarsz társat, akkor szerintem ne csinálj semmit.

Minek?

A másik ember csak szenvedne melletted. ez miért kell?

2020. aug. 28. 18:04
 12/21 anonim ***** válasza:
Szerintem én is ilyen vagyok, bár még azért fiatalabb vagyok nálad egy 7 évvel. De eddig ilyen voltam és nem hiszem, hogy változna. Valahogy mindenkivel úgy vagyok, hogy barátkozni szívesen barátkozom, de ha többet kéne az már fárasztana és kényelmetlen lenne. Én eddig ezt nem tekintettem bajnak, lévén, hogy ebből sosem volt hátrányom. Nem igazán értem, te miért akarod mindenképpen erőltetni? Ha már a kapcsolat előtt is így érzel, akkor nagyon nem leszel boldog. És ezzel csak ártasz magadnak és másiknak is. Ha nem tudod magad úgy elképzelni, hogy mással éled le az életed, akkor éld egyedül. Barátaid, ismerőseid ettől függetlenül lehetnek, szóval magányos sem leszel. Meg ha a magánytól félsz, annál egy boldogtalan kapcsolat nem jobb... Ha így jól érzed magad, akkor miért erőlteted?
2020. aug. 28. 18:12
 13/21 anonim ***** válasza:

Ha úgy érzed, hogy találtál olyan valakit, aki jó, és úgy érzed, meg tudsz maradni mellette, ő is akarja - s habár kételkedsz magadban, maradj.

Ha majd úgy érzed, nem bírod és le akarsz lépni és lelépsz, nem vele szórakozol. Csupán nem ismerted magad, és úgy érezted, ez így jó lesz, esélyt adtál neki. Ne félj attól, hogy bevállalj dolgokat és belemenj, mert akármi történik, kiléphetsz belőle. Igaz, hogy energiát fektettek bele a másik emberrel a kapcsolatotokba és terveztek, de ilyen vagy, ez van, el kell fogadni. Így tudsz haladni.

2020. aug. 28. 18:14
 14/21 A kérdező kommentje:
nem szenvedne a másik mert tudok alkalmazkodni! nekem rosszabb lenne, kivéve ha megváltoznék.
2020. aug. 28. 18:20
 15/21 anonim ***** válasza:

aki szerelmes, szereti a másikat de a másik nem képes mély érzésekre, azt megérzi az ember. Felnőtt emberekről beszélünk, nem színházról.

Szenvedés olyannal lenni, akit egyoldalúan szeretünk. akkor is, ha a másik udvarias és tud alkalmazkodni.

Egy párkapcsolat nem csak lakótársi viszony.

2020. aug. 28. 18:25
 16/21 A kérdező kommentje:
de úgy sem tudnék élni hogy mindenki azt kérdezgetni mikor tervezek gyereket? ja, hogy még párod sincs? mér nincs? mikor lesz? és olyan kérdéseket tesznek fel amikre el sem tudják képzelni, hogy lehet más válasz is mint amit ők normálisnak gondolnak.
2020. aug. 28. 18:30
 17/21 anonim ***** válasza:
92%

jaj pedig ezt elég sokan fogják kérdezgetni, viszont nem nekik szülsz gyereket, hanem magadnak + nem nekik választasz párt, hanem magadnak.

próbálj meg nem a külvilágnak élni.

nem az a baj, hogy sok ilyen ember van, hanem az a baj, hogy családot alapítanak, mert KELL.

Nem, nem kell. sőt nem szabad.

2020. aug. 28. 18:53
 18/21 anonim ***** válasza:
55%

8as vagyok.

Azért kérdezik folyton, mert a nagy többségnek ez a normális, és alapvetően egy nagyon jó dolog, az élet egyik fő mozgatórugója. Szerelem, párkapcsolat, házasság, szex, gyerekek. Így megy az élet.

Az én gyerekkorom katasztrófa volt. Apu alkesz, és jó formán az egész fiatal éveim lelkiterrorban teltek, szorongással félelemmel. Se apa, se férfi minta nincs előttem. Azt se tudom jóformán mi az a család, vagy párkapcsolat. A sebeket mai napig nyalogatom, de képtelen vagyok normális emberként funkcionálni a lelki bajok sokasága miatt. Mivel az én életemet tönkretették, nem vagyok hajlandó egy feleség, vagy a leendő gyerekeim életét tönkretenni már születésüktől fogva a sajátommal.

2020. aug. 28. 19:39
 19/21 anonim ***** válasza:
96%
Én 30 évesen is ilyen vagyok, több férfivel van viszonyom, de csak szexre. Nem találtam még olyat aki mellett meg tudnék maradni, vagy ha mégis, akkor ő nem akart komolyat.
2020. aug. 28. 20:25
 20/21 anonim ***** válasza:
Nekem van egy 40 feletti ismerősöm (nő), ő is csak használja a férfiakat szexre, nem tud senkivel se érzelmi kapcsolatot létesíteni, de ő így van jól, és így is tálalja. Nem szól be neki senki, mert látszik, hogy így boldog. Minek is kellene ezt erőltetni. Annyifélék vagyunk.
2020. aug. 28. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!