Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Szisztok! Nagyon félek vagy...

Szisztok! Nagyon félek vagy inkább rettegek. Hogyan kezdjem el? Ti hogyan indultatok el és egyáltalán sikerült-e?

Figyelt kérdés

1-2 hét múlva albérletbe költözök egyes egyedül.

Mindenféle emberi kapcsolataim, ami nagyon csekély volt végeszakadt legalább 2 éve és szeretnék egy teljesen másik életet újra indítani tényleg a semmiből, mert az eddigi 35 évem körülbelül a nullával egyenlő sajnos:( Így ez nagyon nehéz. Ezzel nem panaszkodni meg sírni szeretnék, mert erről csakis Én tehetek tudom.

Iszonyatosan rettegek már hetek óta, de lassan meg kell hoznom ezt a döntést, ami nagyon nehéz, ha az egyedüllétem eszembe jut:(

Szerintetek sikerülhet építkeznem lassan? Az új lakásomba komolyan teljesen magányosan költöznék, nagyon gyenge lelkiállapottal, semmi emberi kapcsolattal de akkor is megteszem. Vannak terveim, sokat gondolkodok ezeken.

Minden vélemény érdekel. Aki élt már át ilyet, annak sikerült? Pszichológus segítségét is fogom kérni, mert kell a lelki támogatás Nekem én így érzem, de visszaút számomra nincsen, ennyi. Előre is köszönöm Mindenkinek az értékes válaszokat!:)

2020. aug. 17. 14:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Hogy sikerült ilyen mélyre leküzdened magad? Érdekelnek a részletek.
2020. aug. 17. 15:00
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Innen szép a felállás:) Kitartással, csak a jövőre nézve.
2020. aug. 17. 15:07
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
1 Nem kell ehhez leküzdenie magát, elég ha megmutatkozik a környezetéről a valóság.
2020. aug. 17. 15:08
 4/16 A kérdező kommentje:

Én a múltammal már nem foglalkoznék, mert szerintem nem érdemes így legalább 2 év távlatából foglalkozni ezzel.

Egyébként párszor kezdeményeztem újra a dolgaimat legalább nagyjából újra beindítani, de a környezetem nem jelzett tulajdonképpen vissza semmit..szóval komolyan nem tudom, hogy miért maradtam ennyire Magamra, de felállok belőle és ebben nem akadályozhat meg senki. Nagyon szenvedek, sokszor zokogok egyébként az utóbbi 2 hónapban, szóval nagyon padlót fogtam. Ilyen még nem volt Velem egész életemben:(

2020. aug. 17. 15:35
 5/16 anonim ***** válasza:
20%

egyes vagyok

A kérdésedben vállalod a fellősséget a jelenlegi helyzetedért ("Ezzel nem panaszkodni meg sírni szeretnék, mert erről csakis Én tehetek tudom") a kommentedben meg már nem ("komolyan nem tudom, hogy miért maradtam ennyire Magamra").

Kognitív terápiát javaslok.

2020. aug. 17. 15:39
 6/16 anonim ***** válasza:
4%

Nem értem a problémát...

(Meg azt se, hogy mi a kérdés.)

2020. aug. 17. 15:44
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Légy magadra büszke, hogy újrakezded, sokan inkább maradnak a biztos sz.rban. Nehéz, de innen szép.

Az sem baj, ha összetörsz, sírsz. Kinek mennyi idő, aztán újra lendületbe jössz. Lesz annyi energiád, amit majd ki kell adnod magadból munkával, alkotással.

Az, hogy most össze vagy törve, ne ijesszen meg. Mindenkinek kell egy ilyen időszak, hogy kiadjuk magunkból. A lényeg, hogy ne maradj benne hosszútávon. Egyébként meg a változás mindig ijesztő, engem is teljesen taccsra tesz lelkileg. Amikor meg benne vagyok, megkérdezem hogy "csak ennyi volt?!" Nem lesz olyan nehéz, mint amilyennek most látod.

Egy új albérletet lehet szépítgetni, alakítani. Egyedül nézhetsz filmeket, olvashatsz. Ha ez unalmas, ismerkedj a lakókkal. Még a házasszonnyal is eldumálok, pedig nem vagyok túl szociális. Meg lesz a szépsége.

2020. aug. 17. 15:53
 8/16 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy Én tehettem esetleg olyat, aminek ez lett a következménye, de nem tudom mit, mert annó a körülöttem lévő egy-két barátommal vagy haverommal semmit sem tudtam utólag sem megbeszélni, hiába is próbálkoztam.

A kérdésem pusztán csak annyiról szólt volna, hogy ugye lehetséges innen előrébb lépni, vagyis teljesen új emberekkel körül venni Magam egy másik környezetben, ha a jelenlegi abszolút sivár, negatív és semmilyen.

2020. aug. 17. 16:02
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Biztos minden rendben lesz! Arra gondolj, hogy ez egy esély.

Én azzal kezdeném, hogy udvariasan bemutatkozom a szomszédoknak. Így ha legközelebb találkoztok, már mehet egy mosoly meg mizujs, aztán velük is kialakulhat jó kapcsolat. Környéken nézz körül, hogy milyen ismerkedési lehetőségek vannak. Akár futó beszélgetések is örömet okozhatnak, jót tehetnek a lelkednek, pl. könyvtárban megjegyzed valakinek, milyen jó könyvet választott, vagy ilyesmi.

És még jobb lenne, ha tudnál önkéntesnek jelentkezni valahol, pl állatmenhelyen, mindig örülnek a segítő késznek, és ott is megindulhat a beszélgetés, barátkozás.

Hajrá! Élj! :)

2020. aug. 17. 17:10
 10/16 A kérdező kommentje:
Igazából még nem teljesen fix, de szerintem abban a kerületben maradok, ahol már több, mint tíz éve élek, mert ugyebár nem a kerülettel van a bajom, hanem a jelenlegi körülöttem élő emberekkel,akiktől semmit nem kapok és kaptam eddigi életem során sem érzelmileg, sem semmilyen szempontból, a munkahelyem is megérne egy misét, de hamarosan azt is váltani fogok. Elképesztően rossz már ki tudja mióta azt érezni és azzal szembesülni legbelül, hogy az eddigi életemet úgy éltem le, ahogyan azt nem szerettem volna és mindennek tetejében nagy igyekezetem ellenére csakis magamra számíthatok ezen az utamon. Nagyon rossz érzés legalább minimális lelki támogatás nélkül ekkora lépést tenni, de erős leszek és megteszem és senki sem érdekel. Az eddigi vélemények a legnagyobb segítséget jelentik Nekem és hálás vagyok érte, köszönöm!
2020. aug. 17. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!