Mitől lenne jobb? Erőltessük? Ti hogy indultatok útnak a babátokkal?
5 napja volt egy autóbalesetem. Nem én voltam a hibás, de az autó belecsúszott az árokba, nagyon megijedtem. Szerencsére nem esett bajom, egyedül voltam, de azóta félek, hogyha a kislányunk is ott lett volna, mi lett volna... Vagy ha komolyabb baleset történik. Sosem tudnám magamnak megbocsátani.
Egy éve van jogsim, napi szinten vezettem eddig, szinte mindenhová autóval megyünk/mentünk. Biztonságos az autóm is, és ez bárki szerint megtörténhet akármikor. Mégsem vezettem már lassan egy hete... Egyszerűen félek. Pedig sosem volt bajom a sebességgel, nem az a sofőr vagyok, aki feltartja a forgalmat, és 40-nel közlekedik. Nem ez volt rám a jellemző. A párom szerint pont most kéne vezessek, hogy megnyugodjak, ne a félelem rögződjön. Jövőhéten mennünk kéne a picivel vidékre, kettesben. 60 km, de most azon gondolkozom, hogy inkább megvárom, amíg a párom végez a munkájával, vagy rábeszélem anyukámat, hogy vigyen el minket.
Ti hogy szoktatok nekiindulni a babával? Most olyan félelem van bennem, hogy úgy érzem, még egy 10 perces út is leszívná az energiámat.
Amig nagyon rettegsz vezetni, addig inkabb egyedul ne vezess, uljon melletted valaki!
A tul nagy ovatossag is balesethez vezethet! Elso utad inakbb a kozeli boltba legyen, ne 60km-re videkre!
Az ég világon bármikor történhet baj, úgyhogy ez miatt felesleges folyton félni!
Ha más vezet is bőven akadhat bajotok...
Sőt a házból sem kell kimenni érte!
(Velünk az történt, hogy az álló autónkba jött bele hátulról egy furgon, mögöttem ült a 2,5 évesem, 2 nap múlva pedig kb 40perces út vàrt rám mert mennem kellett szülés indításra a 2. babával - télen, csúszós, meredek szar úton koràn reggel, szóval mèg sötét is volt - eszembe sem jutott aggódni a körülmények miatt)
Amilyen hamar csak lehet, vezetned kellett volna. Most csak táplálod ezt a félelmet. Nekünk is volt balesetünk (nem túl komoly), a férjem vezetett, és amint elvégeztük a papírmunkát, indultunk tovább, nem kért meg rá, hogy vezessék én.
Ülj be autóba amilyen hamar csak tudsz, akár már ma, és tegyél néhány kört. A jövő heti utazást pedig ne mondd le, az egy remek alkalom, hogy legyőzd a félelmedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!