Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Melyiket választanátok a...

Melyiket választanátok a helyemben, ha lenne ilyen lehetőségetek, mindent mérlegelve?

Figyelt kérdés

Most vagyok 44 éves, introvertált, utálom az embereket, legszívesebben csak itthon lennék. Gyűlölök munkába járni. Családom, gyerekem, barátnőm nincs (nem is lesz), rokonok mind meghaltak. Végül is semmi értelme az életemnek, ennek ellenére magamban jól elvagyok.

Na most van annyi megtakarításom, kiszámoltam hogy kb. 10 évre elegendő, nyugisan élve, ha nem dolgozom.

Ha felmondanék, akkor kb. 55 éves koromig, még 10 évig nyugodtan, gondtalanul élhetnék (nem is akarnék tovább), az időm minden percét magam osztva be és úgy eltöltve ahogy én akarom.

Vagy dolgozzam még 20 évet, szenvedjek a munkában töltött időkkel, és kb. 65 éves koromban úgyis meghalok (senki nem élt addig se a családban, mindenki korán hal)

Kb. mind a kettőnél ugyanannyi lenne az az idő, amit magam oszthatok be, mert ugye a másodiknál elviszi a munka, lényegében a B verziónál csak azzal az idővel hosszabbodik meg az életem, ami számomra a szenvedést jelenti.

Remélem érthető volt az okfejtésem.

Röviden:

- 55 éves korig élek, és minden percemben azt csinálok amit akarok

- 65 éves korig élek, aminek kb. a felét elvinné a munka

melyiket választanátok?

2020. júl. 19. 19:25
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
0%
Egy szánalmas idióta vagy, teljesen mindegy, hogy ma halsz meg vagy 10 év múlva. Világos?
2020. júl. 19. 19:51
 12/34 anonim ***** válasza:
Én kB 35 éves koromig melózok aztán 15 évig utazgatom, pihizek aztán 50 évesen búcsúzom.
2020. júl. 19. 19:53
 13/34 A kérdező kommentje:

"mivan, ha nem hal meg 55 évesen? És akkor ott lesz pénz meg munka nélkül"

Akkor eladom a saját lakásom (úgyse örökölné senki), elmegyek albérletbe, és az még vagy 10 évig elegendő lenne. De mondtam, nem tervezem olyan sokáig élni.

2020. júl. 19. 19:53
 14/34 A kérdező kommentje:

"teljesen mindegy, hogy ma halsz meg vagy 10 év múlva"

Persze, pont ez a lényeg, hogy én döntöm el, de mivel még van egy-két dolog, amit azért élvezek, meg kitölti a napom, annyira nem siettetem, de készen állok rá.

2020. júl. 19. 19:55
 15/34 anonim ***** válasza:
Próbáld meg,fele pénzedet fektesd be,aztán élj szabadon,annyi ha nem akarsz utazgatni csak otthon lenni akkor valamennyire légy önellátó aztán tovább tart a pénzed, sok sikert és kitartást kívánok.
2020. júl. 19. 19:57
 16/34 A kérdező kommentje:

Mert az aztán sokkal igényesebb élet, hogy rabszolgaként végiggürcöli valaki az egész életét, aztán nyugdíj után 2 évvel meg elpatkol.

Én legalább 10 évig a magam ura lennék.

2020. júl. 19. 19:59
 17/34 anonim ***** válasza:
Nyugodtan legyél az,én támogatom az ötletet és én is foglak követni csak még 13 évet le kell húznom aztán 15 évig magam ura leszek.
2020. júl. 19. 20:02
 18/34 A kérdező kommentje:

15. Köszi.

Amúgy meg ti mondjátok, hogy nem lehet így tervezni, mert 10 év alatt sok minden történhet. Igen. Lehet már munka se lesz, mert robotizálva lesz minden, vagy lesz alapilletmény. Meg ha "véletlen" meggondolnám magam, vagy elfogy a pénz mielőtt meghalok, egy sima nyugodt portás vagy biztonsági őr állást találnék 50 felett is bármikor. De nem tervezem.

2020. júl. 19. 20:03
 19/34 anonim ***** válasza:
Akkor már rég tudja a választ. A véleményünket kérte és meg is kapta, erre vitatkozik velünk. Tisztán látszik, hogy szíve szerint az elsőt választaná, akkor válassza azt. Nem áll senki az útjába...
2020. júl. 19. 20:04
 20/34 A kérdező kommentje:

19. Persze, hogy tudom a választ, azt kérdeztem ti melyiket választanátok!

"Te komplett h..lye és beteg vagy. Keress fel egy pszichológust!"

Azért mert nem a birka sablon rabszolga életet akarom élni?

2020. júl. 19. 20:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!