Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogy lehet hogy itt tartunk...

Hogy lehet hogy itt tartunk 2020-ban hogy nehéz munkahelyet, meg nehéz társat találni is?

Figyelt kérdés
Már meg kellett volna hogy oldódjon a munkanélküliség és a társkeresési problémák is.
2020. máj. 5. 01:11
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, mint itt feltettünk neked elég sok kérdést, amik szükségesek ahhoz, hogy érdemi(bb) választ kapj. Válaszolsz rájuk?
2020. máj. 5. 10:09
 32/59 anonim ***** válasza:
2020. máj. 5. 10:10
 33/59 A kérdező kommentje:
#29 de itt most nem én vagyok a lényeg hanem hogy általában mindennek könnyebben kéne mennie.Én úgy érzem hogy semmivel sem könnyebb most mint 20 évvel ezelőtt.Pedig már szinte minden háztartásban jelen van az internet.
2020. máj. 5. 10:12
 34/59 anonim ***** válasza:
100%

Válaszolj a kérdéseinkre, ugyanis te vagy a kérdésben a lényeg, hiszen csak te osztod az általad írt véleményt.

2020. máj. 5. 10:15
 35/59 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, amit te pedzegetsz, az a szocializmus/kommunizmus ideólógiának az egyik alappillére. (!Nem a diktátorokra gondolok most!)

Én is hajlok efelé az elképzelés felé, mert szerintem születési alapon mindenkinek kijárna egy normális, élhető élet. Gondolok itt anyagiakra, és a társaságra elsősorban.

De sajnos ez nem így megy... Egyrészt a Föld nem tud 8 milliárd embert európai színvonalon eltartani, na meg mellé még remek barátokat, társat is szolgáltatni, az már tényleg abszolút lehetetlen.

Ahol vannak nyertesek, ott vannak vesztesek is. Aki gazdag, az egy bizonyos vagyon felett már biztos nem a szakértelméből, piaci érzékéből gazdagodott meg. Valaki ott át vett verve, vagy meg lett kenve. Főleg az első milliókra sosem szabad rákérdezni...

Ugyanez érvényes az önbizalom, megjelenés, társkeresés témakörben is: akinek tényleg kiemelkedő az önbizalma, az valószínű turbózza/turbózta azt más kárára (=leszólt másokat), legyen az iskolai zaklatás, vagy egy alapból jószándékű, ismerkedni vágyó ember leugatása.

Extrém eseteket leszámítva, nincs olyan, hogy neked "rothad a belsőd, mit nyafogsz", vagy remek ember vagy, hanem minden attól függ, hogyan tudsz alkalmazkodni a húspiachoz, a való élethez a saját, adott, valamennyire fejleszthető készségeiddel. Történelmi példát mondok: A Római birodalom nem véletlenül tartott cirka 2000 évig... :)

Pl megélhetés: nekem egy betegség miatt még az utolsó, minimálbéres retken is betartottak az üzemorvosok, hiába lobogtattam a szakorvosi ajánlásokat... Mérnökként kénytelen vagyok fusizni, óraadás mellett, de megélek belőle, és sokkal jobban, mint a minimálbérből... :)

Mégegyszer leírom kérdező, hogy egyetértek a gondolatoddal, csak nem megvalósítható. Sajnos.

Az életnek vannak nyertesei és vesztesei is, és ez mindig is így lesz.

F

2020. máj. 5. 10:20
 36/59 A kérdező kommentje:
#34 de nem mindegy hogy milyen iskolai végzettségem van meg hány éves vagyok?Itt az a lényeg hogy én nem látom hogy előrébb léptünk volna munkahely és párkeresés ügyben is.Az hogy egy okos és szép ember könnyebben talál munkát és párt mint mások,ez nem újdonság.Ez mindig is így volt.
2020. máj. 5. 10:22
 37/59 anonim ***** válasza:

Ismersz minden embert kedves kérdező? Ha nem akkor ne általánosíts. A saját életedről beszélj.

Az élet nem könnyű, sosem volt az, most sem az és nem is lesz az. De az élet nagyon nagyban függ az egyéntől is. Úgyhogy válaszolj a kérdésekre légyszíves. Máskülönben ez a kérdés megint nem több annál, hogy állsz egy helyben és panaszkodsz arról, miért nem jó az életed holott nem teszel érte semmi

2020. máj. 5. 10:22
 38/59 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellett volna előrébb lépni? Miért kellene mindenkinek alanyi jogon járnia a társnak és a jómódnak? Szerintem ezek az egyéntől függenek. Válaszolj kérdésekre amiket feltettünk.
2020. máj. 5. 10:24
 39/59 anonim ***** válasza:
85%

Ismerek egy vak lányt, aki rengeteget síel és sikerei vannak mindenhol. Egy éve házas, két hónapja édesanya. A férj egy remek srác, az a típus, aki bárkit választhatna.

A volt vezetés oktatóm erősen elhízott, mégis gyönyörű felesége van, és három gyereke. Igen, már akkor túlsúlyos volt, amikor összejöttek, mutatott esküvői képet.

Egy nagyjából 100 fős borsodi faluból származott az egyik évfolyamtársunk, aki cigány volt. Ösztöndíjjal került be, rengeteget tanult, hogy maga mögött hagyhassa az otthoni környezetet. Tanult, kapcsolatokat épített ki az egyetem alatt, és ma már az egyik legnagyobb magyar cégnél dolgozik vezetői állásban.

A fentiek tükrében én már semmilyen önsajnáltató hisztire nem tudom azt mondani, hogy megérthető. A helyzet roppant egyszerű: lusta vagy tenni magadért, és ezért a világ a hibás. Röhej.

2020. máj. 5. 10:28
 40/59 anonim ***** válasza:
100%

"én nem látom hogy előrébb léptünk"

Pedig előrébb léptünk.

Ma már nem kényszerítenek rád házasságot olyan emberrel, akit nem is ismersz meg a többi.

Az nem előrelépés, amiről te beszélsz, hogy a semmire jut neked barátnő.

2020. máj. 5. 10:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!