Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Budapestiek, ti éreztek...

Budapestiek, ti éreztek hasonlót, amikor vidéki emberekkel beszéltek?

Figyelt kérdés

Vidék alatt természetesen nem az agglomerációra gondolok, meg nem is nagyobb városok lakóira.

Szóval sok vidéki abból indul ki, hogy a budapestiek felsőbbrendűnek érzik magukat*, így kvázi "keresik" az alkalmat hogy megsértődjenek, vagy beszóljanak. Pl. van egy vidéki nagybátyám aki minden alkalommal ha találkozunk elsüti hogy "ha a vidék nem sz@rik, Pest nem eszik". Ő autószerelő létére nem tudom hogy járul hozzá az én táplálkozásomhoz.

*biztos van alapja, csak ha ők is eleve úgy állnak hozzá hogy "jajj a bunkó pestiek", akkor úgy nehéz

2019. febr. 2. 09:42
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
37%

Nem szabad eroltetni,ami nem megy. Mas a mentalitas es allando a felreertes meg bunkozas. En rovidrezarom a beszelgetest,ha vki nem pesti szuletedu. Ugyse leszunk egy hullamhosszon.

Zard ki az eletedbol az ilyen bunko embereket. Ugyse fogunk soha szot erteni a nem bl-iekkel.

N

2019. febr. 4. 02:55
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok eresetileg pesti, de mióta Budapesten élek, gyakran futok bele teljesen alaptalan Budapest fikázásba vidéken élő ismerősöktől de fordítva is. Az mindenesetre tény, hogy sok budapesti egy kaptafára vesz mindent vidéken, illetve fordítva is.

Pl. mezőgazdaság, vidéken egy hegyvidék mellett fekvő városban éltünk, arányaiban is kevesebb a mezőgazdasagi aktivitás ott, mint Budapesten és környékén, ahol a külső kerületekben sokkal több helyen van állattenyésztés, Dél-Pest határába például elég sok szántóföld is, az alföldi agglomerációban meg még inkább. Életmódban meg jelentéktelen különbség van szülővárosom lakói és Budapest lakói között, míg egy városi ember és egy városoktól távol eső faluban élő ember életmódja jellemzőe jelentősen eltér egymástól.

2019. febr. 4. 14:14
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ilyen vidéki, falusi ismerőseim is, igen. Hát velük beszélni mint a foghúzás. Hogy én neveletlen meg elkényeztetett vagyok, amiért pesti vagyok, meg mert nincs kertem meg mert nem vágtam még el a tyúk torkát meg az allergiám csak hiszti.

De szerencsére sokkal több tök normális és kedves vidéki ismerősöm van :).

2019. febr. 5. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!