Budapestiek (Budapest közigazgatási határán belül élők), mennyit ingáztok egy nap tömegközlekedéssel és milyen messze laktok a munkahelyetektől?
Én nekem suliba, munkahelyekre általában 30 perc az utazás. Ha volt olyan munkahelyem ahova 1 óra volt az út, ott az utazás hossza miatt váltottam is végül, mert az már nekem is sok.
A max 40 perc még bevállalható.
De mit dumálunk itt. Más európai nagyvárosban többet is utaznak. Nem beszélve amerikáról ahol órákat mennek és autópályán is állnak sokat. Ahhoz képest ez semmi ;)
Kaputól-kapuig átszállás nélkül, majdnem nulla gyaloglással, 35-40 perc jelenleg és ez az egyik legjobbnak számító eddigi életem során. Belváros külső határán lakom (Hungária vonzáskörzete), se nem belváros-se nem külváros dolgozom.
Egyetem 40-50 perc volt, ugyanitt laktam és se nem belváros-se nem külváros egyetem. Villamosfelújítás alatt 2 átszállás, utána egy és nagyon pici gyaloglás.
Szakmai gyakorlati helyem kb. 50 perc volt, Őrmezőn, 2 átszállás.
Gimi 25-30 perc volt, egy átszállás és kis gyaloglás vagy 2 átszállás.
De önkénteskedtem városhatárban, az akár másfél óra is lehetett.
Szerintem abszolút nem számít rossznak ez a távolság. Inkább átlagos.
Egyszer volt olyan szerencsém, hogy a munkahelyem mellett laktam konkrétan, egy saroknyit kellett sétálnom, de utáltam. Rossz volt, hogy szabadidőmben is a munkahelyem környékén sétálgatok. Ez biztosan az én hülyeségem. :D
Aztán bent laktam a 9. kerületben és Érden kaptam munkahelyet. Na az aztán brutál volt. 1,5 óra volt az út és akkor minden flottul elértem. A munkahelyem maradt, mi viszont agglomerációban vettünk lakást (anyagi és taktikai megfontolásból is), így 20 perc alatt a munkahelyünkön vagyunk mindketten.
Lepontozhattok, de attól még nem jó a budapesti tömegközlekedés, hogy nem kell 5 percnél többet gyalogolni a megállóig. A gyaloglás pont egészséges, betegeknek, időseknek és babakocsisoknak is ajánlható és mivel mozogsz, nem igazán fázol, ha felöltöztél. Tehát kb a hálózati lefedettség az egyetlen előnye, de az se előny, mert... Egész egyszerűen nem az!
Egy lassú, fullasztó, versenyképtelen valami.
A magyar nép örök elégedetlen, de érdekes módon pont a tömegközlekedéssel elégedett, ami akkora lemaradásban van a világhoz képest, ami behozhatatlan. Mondom ezt "műkedvelőként".
És nem, nem lehet egy tízezres várossal összehasonlítani.
1,7 milliós város, tessék a többi, hasonló méretű világvároshoz hasonlítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!