A budapestiek miért gondolják azt, hogy egy hegy tetején laknak?
Szerintem inkább arról van szó, hogy közigazgatásilag magasabb szintű hely. Más megyeszékhelyek esetén is mondják, hogy "felutazom a városba".
Csak kifejezetten hegyes vidékek esetében hallottam olyan szóhasználatot, hogy valaki lemegy a faluba (a hegyről), hogy valamit vásároljon.
Egyébként én gyerekkoromban panaszt is tettem a szüleimnél, hogy Pécsre inkább felutazunk, nem le :-) Pest megy különben is egy gödör, biciklivel érezni, hogy hazafelé könnyebb jönni, mint kifelé a városból például az Üllői út külső szakaszán.
"Én nyugatabbra lakom, de mivel nem felém folyik a Duna, hanem feléjük, ezért én azt mondom, lemegyek pestre."
Te választottad a gangsta életet, vagy a gangsta élet választott téged? :)
Komolyra fordítva a szót én budapesti vagyok, és ha beszélgetünk fel se tűnne hogy azt mondod hogy le vagy feljössz ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!