Budapestiek, ti éreztek hasonlót, amikor vidéki emberekkel beszéltek?
Vidék alatt természetesen nem az agglomerációra gondolok, meg nem is nagyobb városok lakóira.
Szóval sok vidéki abból indul ki, hogy a budapestiek felsőbbrendűnek érzik magukat*, így kvázi "keresik" az alkalmat hogy megsértődjenek, vagy beszóljanak. Pl. van egy vidéki nagybátyám aki minden alkalommal ha találkozunk elsüti hogy "ha a vidék nem sz@rik, Pest nem eszik". Ő autószerelő létére nem tudom hogy járul hozzá az én táplálkozásomhoz.
*biztos van alapja, csak ha ők is eleve úgy állnak hozzá hogy "jajj a bunkó pestiek", akkor úgy nehéz
56%
Arra a beszólásra hogy "ha a vidék nem sz@rik, Pest nem eszik" mondtam azt hogy a nagybátyám nem is élelmiszert termel, tehát nem járul hozzá ahhoz én tudjak enni. Ezen most nem tudom mit nem lehet érteni, meg hogy hogy következik az hogy lenézem. Mindegy, legyen neked igazad, én feladom hogy elmagyarázzam.
70% köszönöm a válaszodat!
Vidéken, faluban nagyobb az esély arra, hogy valaki állàttenyésztéssel foglalkozzon, ez Bp. belvàrosàban, vagy egy panellakàsban nem annyira valószínű.
Ő ezt arra érthette szerintem, hogy lazulsz egy irodàban, hazamész a sz@ros kis lyukadba, aztàn ennyi.
Mi nem tartunk haszonàllatokat, de van kutya, cica.
Van fű.Van tuja.Vannak rózaabokrok, sziklakertek.Ezeket rendben kell tartani.
Van épített medence.Ezt ki kell takarítani nyàron, télen téliesíteni kell.
Tehàt én nagybàtyàdnak adok igazat, mert ezzel azt akarta kifejezni, hogy vidéken is élnek emberek, és nem te vagy a vilàg közepe fővàrosi létedre, akinek mellesleg semmi dolga nincs, maximum felporszívózni hetente a 20 nm lakàst!
Igen, vannak előítéletes budapestiek...
De az egyik kedves válaszoló is előítéletes, én nem 20 nm-es panelben lakom Budapesten, hanem családi házban, és a kertben van is paradicsom, paprika, eper, meg ilyen dolgok. Állatunk nincsen.
Nekem aztàn hidd el mindegy, hogy mid van a kertedben, mi nincs.
Egy pesti mindig lenézi a vidéki embert.
Egy vidékit sem nézek le,hacsak nem tényleg bunkó velem.Találkoztam már én is azzal a jelenséggel,amikor burkoltan arra megy ki a játék,hogy "Ez a hülye betoncsászár azt is elhinné,hogy a bab konzervben termelődik,meg a néma kacsa eredetileg hangutánzó madár volt,csak vírusfertőzés következtében károsodtak a hangszálai"
Szóval igen,vannak ilyen kisebbségi komplexusos vidékiek,de persze nem általánosítok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!