Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Budapestiek, ti éreztek...

Budapestiek, ti éreztek hasonlót, amikor vidéki emberekkel beszéltek?

Figyelt kérdés

Vidék alatt természetesen nem az agglomerációra gondolok, meg nem is nagyobb városok lakóira.

Szóval sok vidéki abból indul ki, hogy a budapestiek felsőbbrendűnek érzik magukat*, így kvázi "keresik" az alkalmat hogy megsértődjenek, vagy beszóljanak. Pl. van egy vidéki nagybátyám aki minden alkalommal ha találkozunk elsüti hogy "ha a vidék nem sz@rik, Pest nem eszik". Ő autószerelő létére nem tudom hogy járul hozzá az én táplálkozásomhoz.

*biztos van alapja, csak ha ők is eleve úgy állnak hozzá hogy "jajj a bunkó pestiek", akkor úgy nehéz

2019. febr. 2. 09:42
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

56%

Arra a beszólásra hogy "ha a vidék nem sz@rik, Pest nem eszik" mondtam azt hogy a nagybátyám nem is élelmiszert termel, tehát nem járul hozzá ahhoz én tudjak enni. Ezen most nem tudom mit nem lehet érteni, meg hogy hogy következik az hogy lenézem. Mindegy, legyen neked igazad, én feladom hogy elmagyarázzam.

70% köszönöm a válaszodat!

2019. febr. 2. 11:30
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Vidéken, faluban nagyobb az esély arra, hogy valaki állàttenyésztéssel foglalkozzon, ez Bp. belvàrosàban, vagy egy panellakàsban nem annyira valószínű.

Ő ezt arra érthette szerintem, hogy lazulsz egy irodàban, hazamész a sz@ros kis lyukadba, aztàn ennyi.

2019. febr. 2. 12:08
 13/23 anonim ***** válasza:
17%

Mi nem tartunk haszonàllatokat, de van kutya, cica.

Van fű.Van tuja.Vannak rózaabokrok, sziklakertek.Ezeket rendben kell tartani.

Van épített medence.Ezt ki kell takarítani nyàron, télen téliesíteni kell.

Tehàt én nagybàtyàdnak adok igazat, mert ezzel azt akarta kifejezni, hogy vidéken is élnek emberek, és nem te vagy a vilàg közepe fővàrosi létedre, akinek mellesleg semmi dolga nincs, maximum felporszívózni hetente a 20 nm lakàst!

2019. febr. 2. 12:14
 14/23 anonim ***** válasza:
77%
Én vidéki vagyok, egy balatonparti településen lakunk egy nagy családiházban, de Budán az Istenhegyen is van egy lakásunk. Édesanyám a településünkön egy lakó és üdülőpark közösképviselője. Ő szokott horrortörténeteket mesélni a pestiekről. Az a probléma, hogy itt vidéken a kutyát nem érdekli, hogy Debrecenből, Pestről, vagy Bivalybasznádról jöttél. Viselkedj normálisan és érezd jól magad. A pestiek viszont non-stop külön elbánást kívánnak, mert Budepesten ez így meg úgy van, és vidéki népség így meg úgy. Az a baj, hogy sok budapesti alapból semmit nem tud a vidéki emberekről, és lenézi őket, tényleg mindig a pestiekkel van baj, és ott is tipikusan az újpesti, békásmegyeri meg egyéb gettóból jött panelproli bunkókkal, akik itt vidéken királyok akarnak lenni ha már Budapesten egyszerű kispolgárok. Ez az a mntalitás amit mi vidékiek utálunk, és ez az alapja a budapesti bunkózásnak.
2019. febr. 2. 12:33
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Az én válaszom a Pestről vidékre költözős sztori. Újpesti vagyok. Köszönöm az általánosítást. :)
2019. febr. 2. 12:38
 16/23 A kérdező kommentje:

Igen, vannak előítéletes budapestiek...

De az egyik kedves válaszoló is előítéletes, én nem 20 nm-es panelben lakom Budapesten, hanem családi házban, és a kertben van is paradicsom, paprika, eper, meg ilyen dolgok. Állatunk nincsen.

2019. febr. 2. 12:58
 17/23 anonim ***** válasza:
8%

Nekem aztàn hidd el mindegy, hogy mid van a kertedben, mi nincs.

Egy pesti mindig lenézi a vidéki embert.

2019. febr. 2. 13:08
 18/23 anonim válasza:
52%
Ennek a dolognak van némi alapja. Nekem semmi bajom senkivel sem, de én is Budapest közelben lakom egy nagyobb városban és rengeteg gond van a sok Budapestről kitelepült fővárosi majommal. Úgy el vannak szállva maguktól, hogy az borzalom, mintha ők tojták volna a spanyol viaszt. Itt ugye több az állat is és teljesen meg vannak bolondulva, hogy jaj ugat a kutya, jaj nyerít a ló... Tényleg lenézik a vidéki embereket, annyira nagyvilágnak hiszik magukat. Kérem, akkor nem kellett volna ide költözni, hanem maradhatnak volna a panel tizediken is, ott sincs nagyobb csend, vegyük például a város zaját. Magáról a fővárosról nem nyilatkozok, mert szerencsére nem kell sokszor oda mennem, de én ezt látom a budapesti emberekkel kapcsolatban. Ez nem is a kérdezőre vonatkozik, mert vannak normális budapestiek, ahogy vannak proli vidékiek, a kérdés szempontjából hangzott a véleményem.
2019. febr. 2. 13:52
 19/23 anonim ***** válasza:
54%

Egy vidékit sem nézek le,hacsak nem tényleg bunkó velem.Találkoztam már én is azzal a jelenséggel,amikor burkoltan arra megy ki a játék,hogy "Ez a hülye betoncsászár azt is elhinné,hogy a bab konzervben termelődik,meg a néma kacsa eredetileg hangutánzó madár volt,csak vírusfertőzés következtében károsodtak a hangszálai"

Szóval igen,vannak ilyen kisebbségi komplexusos vidékiek,de persze nem általánosítok.

2019. febr. 2. 17:01
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
Egy szóval nem írtam, hogy minden újpesti bunkó lenne, és azt sem, hogy szerintem minden budapesti panelban él. Viszont iszonyat sok pesti elvárja, hogyha őnagysága idetolja a seggét vidékre akkor nyaljuk ki a seggét csak azért, mert budapesti, hát a nagy pacipéniszt! Én vidéki embert még soha nem hallottam budapestit ok nélkül szidni, vagy piszkálni. Ha ilyen történik ott nagy eséllyel a pesti előtte bőven kiverte már valamivel a biztosítékot.
2019. febr. 3. 01:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!