Melyik településen laktok? Szerettek ott élni?
Budapest. Szeretem is meg nem is. Azt szeretem, hogy minden elérhető, minden "van".
Ami halál az a lakhatás (panel) és a közlekedés (autó). Vidéken kertes házban nőttem fel, ott bármikor el tudok menni kutyát sétáltatni vagy sokkal csendesebb, nyugodtabb minden. Cserébe halálra unom magam otthon.
Jelenleg Budapest, óbuda.
De asszem húzok el innen mint a huzat.
Mondjuk spanyolba vagy olaszba.
Már készítem elő :D
Aba (Fejér m).
Szeretnék elköltözni, mert itt nem tudok kikeveredni a drogfüggőségemből...
Egyébként egyedül a szabadban, nagyon jó kis környék.
Szentendrén.
Pozitívumok: az agglomeráció többi részéhez képest viszonylag közel van a Belvároshoz és ELÉG jó a közlekedése (bár lehetne jobb is). Szép környék, sok kellemes szabadtéri program van (Duna, Pilis)
Negatívumok: minden a turistákról szól, a helyi lakosok le vannak sz*rva (ami a "szolgáltatásokat" és színvonalukat illeti:( Gondolom, a város vezetősége részben úgy gondolja, Pest közel van és ott úgyis minden elérhető. De a közvilágítás, a hulladékelszállítás is kb. nevetséges szinten van, kutyafuttató sincs (egy sem, egy 50 ezres városban), mint ahogy a "turistás" helyeken kívül a szabadidőd beltéri eltöltésére is finoman szólva korlátozottak a lehetőségek:( A hivatali ügyintézés egy katasztrófa:(
Összességében mégis több a pozitív érzésem, mint a negatív.
Pécs.
Szeretem a mérete miatt, van, minden lehetőség, de nem túl nagy, nincsenek olyan dugók, mint Budapesten.
Az elhelyezkedése is tetszik, sok kirándulóhely van a közelben. Szép, hangulatos.
Amit nem szeretek, hogy az utóbbi években nagyon sokat romlott a járdák, utak, épületek állaga. És nem a külvárosi részeken. A Belváros is pusztul le, de a normális lakóövezetek is. A másik negatív tendencia számomra, hogy már szinte minden a külföldi diákokért van, nem a lakosságért. Pl. van olyan étterem, ahol ha fellapozod az étlapot, akkor először angolul olvashatod, aztán németül, és csak a végén van magyarul is. Azért ez elég gáz.
Szolnok.
Szeretem, nyugis város, a belvárosa szerintem helyenként kifejezetten szép.
Minden elérhető közelségben lenne HA(!) a közlekedés nem lenne katasztrófa. Gyakorlatilag 3 és 6 óra között rémálom a közlekedés, lehetetlen normális tempóban haladni.
Zöld területek elég jól vannak, Tiszaliget, Nefag, meg úgy az egész Tisza-part. Viszont szerintem ha egy turista idejön szétnézni, akkor nagyon furcsának fogja tartani a várost. Például ott van az a baromi jól kinéző Agóra, mellette meg 50 méterre a Rákosi korszakot idéző pelikán szálló. De ugyanilyen a strand is. A térkő és a műfű mindenhová kötelező (mármint a belvárosba) a strand meg hányinger, ahogy kinéz, az árak elszálltak, leginkább az ingyenesen odajáró cigányok látogatják, meg is látszik.
Szóval szerintem a város nem rossz, de ahhoz képest, hogy 70 ezer ember lakik nagyon fejletlen, más országokban egy 40-50 ezres város jobb felszereltségű, több áruházzal, üzlettel. (Bár ez nem csak Szolnokra igaz, hanem az egész országra)
Valaki írta fentebb a kutyafuttatókat. Na, az itt sincs. (Legalábbis én még nem találkoztam vele)
Kaposvár (Somogy megye) szeretek itt lakni itt is születtem el sem mozdultam innét. Annyi a gond, hogy sok pajti elköltözik külföldre. Én nem költöznék el soha.
20/F
Kapoly (Észak-Somogy)
egy falu, a vidéki élet minden előnyével és hátrányával..
mivel alig vagyok itthon így nem túl uncsi, vannak sokkal jobb helyek de összességében itt közel a Balcsi, nem lopnak, tiszta a levegő, normálisak az emberek..
csak egy patak hiányzik a kertemből..
25F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!