Az emberek nagy része miért fél felvenni a telefont?
Csőszerelő vagyok, sokszor kapok lakás címeket a közös képviselőktől hogy valami baj van a fűtéssel. Kapok egy telefonszámot, egy címet, nevet és hogy mi a probléma. Ez úgy működik hogy felhívom a lakót, időpontot egyeztetünk majd odamegyek és javítok. A valóság az hogy azt tapasztalom hogy a telefonhívások 2/3-t soha sem veszik fel és nem is hívnak vissza. Volt akit 3 hónapig hívogattam heti egyszer. Pedig kicsöngenek.
(nem rejtett számról telefonálok mielőtt jönne a sok kárikittyom)
#14:
A '90-es években nem nagyon voltak még ilyen telefonos marketing-kifutók, akik orrba-szájba hívogatták az embert.
Akkoriban csak téves hívás fordult elő, nameg persze unatkozó hülyegyerekek fülkéből indított szórakozásai.
"En se ertelek titeket, senkit sem kell lerazni. "
Nem igazán mentem el a számokat, mert egy lusta disznó vagyok, illetve van, hogy az ismerőseim más számról hívnak fel mert a mobiljukotthon maradt, tropa vagy mit tudom én.
Akármilyen számról hívnak; egy ismerősöm, egy full életemben nem láttam szám vagy ki se jelzi a számot, felveszem, ha hallom, hogy csörög, akármennyire is rohanok, mert lehet, épp a szomszéd hív, hogy jó lenne, ha hazatipegnék, mert betörtek.
Két kezem se lenne elég, hogy hányszor kaptam így meg egy rokon vagy egy önmagát a legjobb barátomnak képzelő emberke ömlengését, akiknek hiába ismételgettem, hogy tényleg nem alkalmas most és visszahívom, mondták-mondták-mondták tovább, ha kinyomtam őket, megsértődtek vagy pedig addig hívtak újra és újra, amíg nem vettem fel.
A hívás fontossága, amit sms-ben nem lehet megírni a családunkban mást jelent személyenként; nekem azt, hogy valaki ott áll a páléyaudvaron és kirabolták vagy hogy rohanjak haza, mert baj van, másnak azt, hogy főzött krumplistésztát és kérek e; így a vedd fel, fontos üzenetek is sokszor becsapósak nekem.
Én mindennek tudatában (hogy a hívófél mondandója nem lesz hasznos) felveszem a hívást; de ezt is egy szempontkén feltüntetem. Egy közvélemény kutatót egy "Nem érdekel"-lel le lehet szerelni; ha nem, akkor kinyomni, letiltani - de egy fecsegő rokon vagy egy haver már más tészta.
Nekem 2011 környékén volt, amikor még volt vezetékesünk és nem csak mobilt használtam, hogy csöröghetett bármikor a vezetékes, hozzá se nyúltam - egyszerűen untam, leszerelni a közvélemény kutatósokat, a zeptereseket, a rokonokat és sosem volt, hogy nekem fontos hívást kaptam volna; aki nagyon el akart érni, az mobilon is megtehette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!