Ilyen esetben hogy illik felvenni a telefont?
A szituáció a következő: Hívok telefonon valakit, akit nem ismerek, sosem beszéltünk. Jó esetben, ha elérem, bemutatkozom, és elmondom neki, miért hívtam.
Viszont, ha nem veszi fel? Később, mikor látja, hogy volt nem fogadott hívása visszahív. Ilyenkor hogyan vegyem fel a telefon? Ha beleszólok, hogy "Igen, tessék, Kovács János", akkor fogalma sincs róla ugyanúgy, hogy én ki vagyok. De azt meg olyan bénának érzem, hogy úgy vegyem fel, hogy bemutatkozom, és elkezdem mondani, mit akarok, mintha én hívtam volna...
Mentsd el a számát, és tudni fogod, amikor ő hív, és kezdheted azzal, hogy köszönöd, hogy visszahívott és stb.
De az is lehet, hogy felveszed, ahogy szoktad, ő elmondja, hogy kerested, te erre megköszönöd a hívást és stb.
Mindkét esetben felajánlhatod, hogy visszahívod.
Szerintem.
Nyilván fog annyit mondani, hogy ki ő, és volt nem fogadott hívása tőled.
Másik lehetőség: nem veszed fel, de azon nyomban visszahívod, ahogy abbamaradt a csörgés, mintha nem értél volna a telefonhoz időben. Utána már megint e kezded beszédet.
Szerintem az sem gáz, ha egyből kezded a mondandódat, hogy miért hívtad azelőtt. Nyilván azért hív vissza, mert kíváncsi rá.
Még egy kérdés:
Ha nem veszi fel, és nem is hív vissza... Mennyire "gyakran" nem bunkóság újra próbálgatni?
Én egy-két napig szoktam próbálgatni, naponta 2-3-szor.
Esetleg írhatsz neki sms-t, hogy ki vagy és milyen ügyben, és hogy ekkor vagy akkor felhívod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!