Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Az emberek nagy része miért...

Az emberek nagy része miért fél felvenni a telefont?

Figyelt kérdés

Csőszerelő vagyok, sokszor kapok lakás címeket a közös képviselőktől hogy valami baj van a fűtéssel. Kapok egy telefonszámot, egy címet, nevet és hogy mi a probléma. Ez úgy működik hogy felhívom a lakót, időpontot egyeztetünk majd odamegyek és javítok. A valóság az hogy azt tapasztalom hogy a telefonhívások 2/3-t soha sem veszik fel és nem is hívnak vissza. Volt akit 3 hónapig hívogattam heti egyszer. Pedig kicsöngenek.

(nem rejtett számról telefonálok mielőtt jönne a sok kárikittyom)

2018. nov. 17. 09:28
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
28%

Nem értem én sem. Felveszem, és ha nem tetszik, leteszem.

Pusztán amiatt nem felvenni vagy nem visszahívni, mert a szám ismeretlen, és jajj, mi lesz, butaság.

Életemben 2 vagy 3 marketing hívást kaptam összesen, mert adom meg a telefonszámom ütre-fütre, így nem is adják-veszik adatbázisokban. Ezekben a hívásokban rögzített hívásban kértem, hogy minden adatomat azonnal töröljék az adatbázisból és ennyi történt.

Van ismerősöm, aki azért nem veszi fel, mint mi van, ha a bank keresi és nem tud fizetni. Nagyon kínos.

2018. nov. 17. 10:35
 12/28 anonim ***** válasza:
83%

Én sem veszem fel sosem csak akkor ha várok egy hívást ismeretlentől.

Sok okból lehet pl. Fent említett marketing hívás vagy a sokat hallott telefonos csalás

2018. nov. 17. 11:22
 13/28 anonim ***** válasza:
70%

Burkoló vagyok, de mintha én írtam volna ki a kérdést.

Félelmetes, hogy milyen birka emberek vannak, én ennél csak cifrábbakat tudok mesélni.

Ő keres meg(jól nézne ki, ha én is csak azt a számot venném fel egyéni vállalkozóként, amit ismerek, egyébként meg nem tapasztaltam ezt a nagy telemarketinges dömpinget, aki még igen, az gondolkozzon el, hogy miért), majd elmondom, hogy 5-10 perc múlva visszahívnám. Nem veszi fel az ökör!

Vagy már le van beszélve, hogy csinálom a munkát, aztán hívom és megint nem veszi fel.

Valóban nem tudsz mit csinálni, nekem már sablon SMS van a telefonomban, azt küldöm ilyenkor, hogy legyen már szíves felvenni azt a retkes telefont.

2018. nov. 17. 11:43
 14/28 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem itt a többség totál paranoiás. Amúgy akkor mit csináltatok, amikor pl. 90-es évek elején lett nagyjából a lakások nagyon nagy részében először telefon? Volt egy szar készülék (vezetékes), nem mutatta ki, hogy ki keres. (Közben azt hozzá se kell tennem, hogy mivel a rokonságban is mindenkinek kb. akkor lett vezetékes telefonja, ezért nagy öröm volt, hogy hú de jó, lehet egymással telefonon beszélni).

Akkor sem vettétek fel soha?

2018. nov. 17. 12:22
 15/28 anonim ***** válasza:
86%
Tenyleg az a legjobb megoldas kuldesz egy sms t leirod hogy miert kerested aztan ugyis visszahiv. Am paranoiasak az emberek. En mindenkinek felveszem aztan ha hulyesegekel zaklatnak egyszeruen kinyomom es letiltom a szamot. Ennyi.
2018. nov. 17. 12:51
 16/28 anonim ***** válasza:
59%

Ismeretlen számot soha nem veszek fel. Nincs kedvem az idióta bankosokkal meg telemarketingesekkel trécselni.

Ha valaki fontos ügyben keres, úgyis ír SMS-t, hogy kicsoda és miről van szó, és hívjam vissza. Ha meg nem ír, akkor úgysem volt fontos, tehát felesleges lett volna felvennem.

2018. nov. 17. 12:58
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ez pszichológiai és szociális probléma. A társadalom egyre nagyobb része válik egyre inkább szociofóbiássá, individualistábbá, meg nem érdekli semmi más magán és a szűk környezetén kívül,

vagy nem érdekli más a fentieken kívül, és/vagy nem akar olyan helyzetbe belemenni különböző okok miatt, hogy "felkészületlenül" beszéljen valakivel, és/vagy félelem és szorongás is előjön benne, mégha ez nem is feltétlen tudatosul benne.

Amúgy hosszú lenne ezt kifejteni, de a lényeg, hogy az utóbbi 5-10 évben alakult ez igazán ki és egyre nagyobb méreteket ölt. És a fiatalabb korosztályoknál jellemzőbb.

2018. nov. 17. 13:59
 18/28 anonim ***** válasza:
61%

De nincs céges számod? 8-16-ig dolgozol pl, aztán ha hazaértél kikapcs.

Én sem veszek fel ismeretlent, kivéve ha tudom, hogy jönni fog hozzám a szerelő vagy valaki más.

És nem, nem félek. Egyszerűen csak unom a közvéleménykutatást, a sok èrtékesítőt és a téves hívásokat.

2018. nov. 18. 16:08
 19/28 anonim ***** válasza:
50%
Ismeretlen szám miatt. Nem minden csaló vagy közvéleménykutató hív rejtettről. Engem 2 éve egy csaló kijelzett telefonszámmal hívott a "telekomtól". Nem félelem csak nincs türelmük pl egy esetleges közvélemény kutatót lerázni.
2018. nov. 18. 17:04
 20/28 anonim ***** válasza:
Am még a nem felvétellel a távoli rokonokat vagy az önmagukat egy jó havernak képzelő emereket lehet elkerülni, akiknek én speciel nem mentettem el a számukat és ha hívnak, hiába szólok, hogy alkalmatlan, nem teszik le, visszahívnak.
2018. nov. 18. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!