Az emberek nagy része miért fél felvenni a telefont?
Csőszerelő vagyok, sokszor kapok lakás címeket a közös képviselőktől hogy valami baj van a fűtéssel. Kapok egy telefonszámot, egy címet, nevet és hogy mi a probléma. Ez úgy működik hogy felhívom a lakót, időpontot egyeztetünk majd odamegyek és javítok. A valóság az hogy azt tapasztalom hogy a telefonhívások 2/3-t soha sem veszik fel és nem is hívnak vissza. Volt akit 3 hónapig hívogattam heti egyszer. Pedig kicsöngenek.
(nem rejtett számról telefonálok mielőtt jönne a sok kárikittyom)
Nem értem én sem. Felveszem, és ha nem tetszik, leteszem.
Pusztán amiatt nem felvenni vagy nem visszahívni, mert a szám ismeretlen, és jajj, mi lesz, butaság.
Életemben 2 vagy 3 marketing hívást kaptam összesen, mert adom meg a telefonszámom ütre-fütre, így nem is adják-veszik adatbázisokban. Ezekben a hívásokban rögzített hívásban kértem, hogy minden adatomat azonnal töröljék az adatbázisból és ennyi történt.
Van ismerősöm, aki azért nem veszi fel, mint mi van, ha a bank keresi és nem tud fizetni. Nagyon kínos.
Én sem veszem fel sosem csak akkor ha várok egy hívást ismeretlentől.
Sok okból lehet pl. Fent említett marketing hívás vagy a sokat hallott telefonos csalás
Burkoló vagyok, de mintha én írtam volna ki a kérdést.
Félelmetes, hogy milyen birka emberek vannak, én ennél csak cifrábbakat tudok mesélni.
Ő keres meg(jól nézne ki, ha én is csak azt a számot venném fel egyéni vállalkozóként, amit ismerek, egyébként meg nem tapasztaltam ezt a nagy telemarketinges dömpinget, aki még igen, az gondolkozzon el, hogy miért), majd elmondom, hogy 5-10 perc múlva visszahívnám. Nem veszi fel az ökör!
Vagy már le van beszélve, hogy csinálom a munkát, aztán hívom és megint nem veszi fel.
Valóban nem tudsz mit csinálni, nekem már sablon SMS van a telefonomban, azt küldöm ilyenkor, hogy legyen már szíves felvenni azt a retkes telefont.
Szerintem itt a többség totál paranoiás. Amúgy akkor mit csináltatok, amikor pl. 90-es évek elején lett nagyjából a lakások nagyon nagy részében először telefon? Volt egy szar készülék (vezetékes), nem mutatta ki, hogy ki keres. (Közben azt hozzá se kell tennem, hogy mivel a rokonságban is mindenkinek kb. akkor lett vezetékes telefonja, ezért nagy öröm volt, hogy hú de jó, lehet egymással telefonon beszélni).
Akkor sem vettétek fel soha?
Ismeretlen számot soha nem veszek fel. Nincs kedvem az idióta bankosokkal meg telemarketingesekkel trécselni.
Ha valaki fontos ügyben keres, úgyis ír SMS-t, hogy kicsoda és miről van szó, és hívjam vissza. Ha meg nem ír, akkor úgysem volt fontos, tehát felesleges lett volna felvennem.
Egyébként ez pszichológiai és szociális probléma. A társadalom egyre nagyobb része válik egyre inkább szociofóbiássá, individualistábbá, meg nem érdekli semmi más magán és a szűk környezetén kívül,
vagy nem érdekli más a fentieken kívül, és/vagy nem akar olyan helyzetbe belemenni különböző okok miatt, hogy "felkészületlenül" beszéljen valakivel, és/vagy félelem és szorongás is előjön benne, mégha ez nem is feltétlen tudatosul benne.
Amúgy hosszú lenne ezt kifejteni, de a lényeg, hogy az utóbbi 5-10 évben alakult ez igazán ki és egyre nagyobb méreteket ölt. És a fiatalabb korosztályoknál jellemzőbb.
De nincs céges számod? 8-16-ig dolgozol pl, aztán ha hazaértél kikapcs.
Én sem veszek fel ismeretlent, kivéve ha tudom, hogy jönni fog hozzám a szerelő vagy valaki más.
És nem, nem félek. Egyszerűen csak unom a közvéleménykutatást, a sok èrtékesítőt és a téves hívásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!