Mit csinálnátok, ha az ikerházban ahol laktok a szomszéd 14 éves fiú bulit tartana és hajnali 5ig ordítanának, innának a teraszon?
Én semmit de másnap amikor ki akarná aludni a bulit, tuti hogy hajnalig veretném a black metált, csak hogy érezze a törődést :D
Évi 1-2 alkalommal nem csinálnék belőle ügyet de nyilván ha rendszeres program volna, akkor szólnék, először neki, utána a szülőknek, ha nem hat akkor kihívnám a rendőrséget.
11-kor legkésőbb rájuk hívnám a zsarukat.
Ha kell, akár minden órában.
Ez egy lakóház, nem kocsma. Nem vagytok kötelesek tűrni, hogy az ablakotok alatt hangoskodjon bárki is éjjel. Még havonta egyszer sem. Ezt kell megértetni a szomszéd kölök szüleivel.
Nálunk az ad-hoc hangos zene, és a bulira ráhangolódás ment a társasházi szomszéd csajnál. Először szépen kértem,máskor határozottabban, amikor pedig éjjel nyitott ablak mellett hahotázott a barátaival, kicsit elrontottam a hangulatot, mert elegem lett, hogy nem volt senkire tekintettel. Mi már elköltöztünk a házból, amikor valaki rendőröket hívott rá, onnantól visszafogta magát, míg el nem adta a kérót.
Hivd ki a rendoroket. Akar minden fel oraban. A 2. vagy 3. Kijovetdl utan mar birsagot szabnak ki.
Ha kabitoszereznek,elvidzik oket.
Szerintem minden háznál előfordul a kelleténél hangosabb program. Én mondjuk társasházban élek, számomra ilyenkor alap, hogy kiteszek egy cetlit egy héttel korábban, hogy sorry, nem gyakran van ilyen és mindenkitől előre is elnézést. Eddig konkrétan egy ilyen eset volt, a lakásavatónk és nem is igen tervezünk többet.
Mivel vannak szomszédaink, ezért szerintem alap, hogy az ember a közvetlenekhez át is kopog és személyesen is elnézést, türelmet kér. Nyilvánvalóan nálatok is ez hiányzott, de egy 15 éves gyerek ezt nem igen tudja felmérni. Öröm, ha nincs ilyen túl gyakran. Ha igen, akkor mindenképpen bemószerolnám a szüleinek, ne hagyják annyit egyedül otthon. :)
Közösségben élünk, túl kell lépni rajta. Persze ne érts félre abszolút igazad van, de ezen már ne idegesítsd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!