Ti mit csinálnátok? A szomszéd hat éves kisfia mindig át akar jönni játszani!
Akár kertes, akár panel, nem normálisak a szomszédaid.
Az anyukának kéne valamit mondani, talán azt hogy nem győzöl 4 gyereket felügyelni. Szerintem érthető válasz.
Kapjon már észbe.
Tudnék mesélni a hasonló anyukáról aki a szomszédom. Reggel amikor mentem ki a házból a szomszéd anyuka 3 éves fia már a kapunk előtt ült. A másik szomszéd nénike mondta, hogy a kisfiú reggel 7 óra óta ott ül a kapunk előtt. Sokszor hallja is, amikor a kisfiú anyja mondja a fiának, hogy menjen a kapuhoz, várjon. Úgyis kap majd reggelit stb. Volt, hogy a fia a szintén 3 éves fiammal játszott, és bekakilt. Szóltam az anyjának, hogy a fia hazamegy, cserélje ki a pelenkát, mert bekakilt.. Erre az anyja átkiabált a fiának, hogy "beszartál? Akkor úgy is maradsz estig!" Azt hittem hátast dobok. Hiszen 3 éves még nem volt óvodás sem. Akkor megsajnáltam, tisztába tettem, de az anyjával közöltem, hogy ez így nem mehet tovább. 2 órát áll a gyerek a kapunk előtt minden reggel ha esik, ha fúj, ha 30 fok van. Vagy foglalkozik vele, vagy szólok a gyámhivatalnak.
Na ne tudd meg, mennyire megsértődött. Volt részéről sárdobálás rendesen. Az esetből szegény kisfiú járt a legrosszabbul, mert utána már annyi kis barátja sem volt mint előtte. Csak ült a kertjükben egyedül, és bámulta az utcában játszó többi gyereket. Nagyon sajnáltam, volt, hogy már ki könyörögtünk, hogy engedje ki játszani.. Végül elköltöztek. (túl sok adósságot halmoztak fel mindenütt, boltban, kocsmában hitelbe vásároltak, és sok szomszédnak tartoztak nem kevés pénzzel)
Ha már nem bírod, szólj, hogy elég volt, és ne engedd be. Lesz harag a szomszéddal, de nem fog a kisfiú átjárni.
Az anyukának kéne szólni, nem a gyereknek, mert valószínűleg úgy küldik át a gyereket. Indok se kell, mert egyértelmű, hogy három gyerek teljesen leköt, ezt meg kell értenie szépen. Ha megsértődik, annál jobb neked.
Ha nem válik be, zárjátok továbbra is a kaput, és nem kell kimenni. Én is sajnálnám a gyereket, de az anyja felelőssége. Ennyiből oda is költözhetne hozzátok minden gyerek, akivel nem törődnek otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!