Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Melyik városba költözzünk?...

Melyik városba költözzünk? Debrecen vagy Szeged?

Figyelt kérdés

Ősszel egyetemre akarok menni.Debrecen és Szeged közt gondolkodunk.Igazából nem az egyetem a lényeg,mert mindkettőt ugyanolyan jónak találom.Inkább a város érdekelne.Levelezőre járnék így dolgoznék mellette.Eddig call centerekben dolgoztam,az meg mindenhol van.Páromnak építőiparban van szakmája ha ez számít,eddig főként gyárakban dolgozott,de a szakmájában is van közel 2 éves tapasztalata.Munkalehetőség úgy hallottam mindkét városban jónak mondható.Albérletárakat Szegeden olcsóbbnak találtam, de lehet csak épp olyan hirdetésekre bukkantam.Ami számunkra fontos,hogy színes kulturális élet legyen a városban.Debrecenben gyönyörű a színház,szeretünk moziba járni,szeretjük a beülős helyeket,kávézókat.Ezek szinte mindenhol vannak.Épp ezért sem könnyű dönteni.Június-július környéken szeretnénk költözni.

Én 22/l

Párom 24/f

Szívesen hallgatnék véleményeket olyanoktól,akik Szegeden vagy Debrecenben élnek.

2018. jan. 22. 16:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az egyetem lényegesebb hogy melyikre mennél, mert ezzel a diplomával/tudással kell élned egész életedben. De hogy 4 évet hol élsz az semmi. :)
2018. jan. 23. 10:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét város (magyar viszonylatban) nagyon jó: van munka ezerrel, jó a közlekedés, jó az infrastruktúra, jók az egyetemek stb. stb. Debrecen valamivel nagyobb, és drágább (albérlet, parkolás) viszont van egy működő nemzetközi repülőtere. Szeged építészetileg egységesebb, látványosabb - ráadásul ott a Tisza...

Én a helyedben elmennék 3 napra mindkét városba, mert csak úgy tudod megérezni a város feelingjét, és szétnéznék az egyetemeken is.

Nézz szét a neten is, sok érdekes dolgot lehet megtudni, találni:

én így találtam ezt a két videot a Debreceni Egyetem YouDay napjáról, ami az egyetem napja, és hatalmas rendezvény: (de vannak egyéb rendezvények - Szegeden is!)

[link] - 2016 évi YouDay Debrecenben

[link] - 2017 évi YouDay Debrecenben

2018. jan. 23. 10:34
 3/11 A kérdező kommentje:
Egyetem szempontjából Szeged felé húz a szívem jobban,de nem jelentősen.Mint mondtam,mindkét egyetem tetszik.Jelenleg Szabolcs megyében élünk,ennél bármi jobb.Pest túl nagy és drága lenne nekünk.Ezért gondolkodunk Szeged és Debrecen között.Valószínűleg az lesz,amit a második válaszoló javasolt.Kipróbáljuk pár napra ezt is, azt is.Köszönöm az eddigi válaszokat!
2018. jan. 23. 10:55
 4/11 anonim válasza:
88%
Szegedi lévén én Szegedet ajánlám, gimnázista lévén is remekül megtaláltam a helyem és sok programon részt tudok venni.Szeged igazi kulturális központ.4 színház és nem csak színházakba vannak színházi előadások, 3 mozi, milliónyi kis kávézó és étterem meg bár, 12 múzeum (jó ebből csak 2 a hagyományos múzeum, a többi az kialakító hely még régi helyek amik múzeumként működnek, pl. Reök Palota).Szeged belvárosát a nagy robusztus épületek jellemzik növényekkel karöltve, Újszegedre; Móravárosra; Északi város; Petőfi telepre és Tápéra inkább a családi házak vagy maximum 2-3 emeletes házak a jellemzők szintén rengeteg fával; bokorral és virágokkal.A Nagyszínház; Felső Tiszapart és a Széchenyi tér környéke igazán varázslatos tud lenni, eszméletlen szén és ámulatba ejtő.És zene előadásojba sincs hiány, innentől számolva egy hónapon belül 23 koncertet találtam.Én mindenképpen Szegedet ajánlanám, de Debrecenről nem tudok nyilatkozni (még csak egyszer voltam ott, kb. fél napot).Ha gondolod meséltek még hogy itt milyen az élet.
2018. jan. 23. 12:26
 5/11 anonim válasza:
87%
Előző válaszoló vagyok.Remélem sikerül döntenetek és nem fogjátok megbánni a választásotokat.
2018. jan. 23. 12:27
 6/11 A kérdező kommentje:
4-5-ös válaszoló,nem tudom ki pontozott le,nekem hasznos volt a válasz.Írok neked üzenetet,ha nem gond.:)
2018. jan. 24. 09:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Már látom hogy 77%-os vagy az előbb valamiért 54-nek írta.Mindegy:D
2018. jan. 24. 09:33
 8/11 anonim ***** válasza:
73%

Az ember nem a szép fák miatt költözik valahova. Sokat számít az infrastruktúra, az egészségügyi ellátás színvonala, az iskolák színvonala, a kulturális lehetőségek stb. stb.

Ezek mindkét városban kiemelkedően jó adottságúak.

De mindkét városnak más a légköre, kinek mi jön be jobban.

El kell menni és alaposan szétnézni - unatkozni biztos nem fogsz egyik városban sem! (pláne ha az időpontokat jól választod meg!)

Én Debrecent választanám, de ez az én saját véleményem - már ha kérdezted.

2018. jan. 24. 13:35
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindkét város jó. Ha tehetitek menjetek el mindkét helyre egy hétvégére.
2018. jan. 26. 10:09
 10/11 anonim válasza:
81%
Debrecen😊😊
2018. febr. 2. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!