Debrecent vagy Szegedet ajánlanátok inkább?
Én is mindkét városban tanultam, így van összehasonlítási alapom.
Két - magyar viszonylatban igen jó egyetemről van szó. Az értékelésnél sokat számíthat, hogy melyik karra akarsz menni: az egyik itt jobb (valamivel) a másik ott jobb (valamivel)...
Az egyetemi életből, a légkörből az, hogy mit és hogy érzékelsz elsősorban - szerintem - leginkább rajtad, és a hozzáállásodon múlik. Érzésem szerint Szegeden lazább, míg Debrecenben "merevebb" a légkör.
A városokban viszonylag jó a közbiztonság (pl. Miskolchoz képest mindenképp), és mindkét városban jó a tömegközlekedés: új villamosok, jó trolik, jó buszok. (nem olcsó, de bérlettel viselhető) Az albérletek talán Debrecenben valamivel drágábbak. Étkezésre a lehetőség mindenütt remek, de a szegedi Kiskőrösi halászléje egyedülálló az országban...
Debrecen nagyobb valamivel, és Pest után a legjobb az infrastruktúrája, ami azt jelenti, hogy minden van.
Nagyon jó, hogy van egy működő nemzetközi repülőtere, így ügyes foglalással akár naponta mehetsz Londonba - alig drágább mint Pestre vonatozni - és időben sem sokkal több.
(a párom Londonban van, és innen igen könnyen repkedünk egymáshoz)
Ami miatt én Debrecenre voksolok az az, hogy - szerintem - sokkal több és jobb a sportolási lehetőség.
A cívis mentalitást meg lehet szokni - vannak annak pozitív oldalai is.
Minden összehasonlítás különben sántít, mert nagyon szubjektív, és a két egyetem, a két város között csak nüansznyi különbségek vannak hol ennek, hol annak az oldalára billentve a mérleg nyelvét.
Javaslom, hogy a döntésed előtt utazz el mindkét városba a te szemszögedből felmérni a lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!