Miért szidja, utálja mindenki Debrecent?
Egy 240 000 lakosú alföldi városnak milyennek kellene lennie???
Miért tartják annyira kellemetlen, élhetetlen városnak?
Most Szeged vagy Kecskemét mitől annyira különb?
Miért gondolod, hogy MINDENKI?
Valószínűleg azért, mert a rossznyelvek szerint a debreceniek többségében nagyon benne van a "cívistudat". A kecskemétiek és a főleg a szegediek sokkal-sokkal elfogadóbbak és toleránsabbak az idegenekkel szemben.
Mindenütt van kivétel - pro et contra.
Azért hallottam én már másokat Debrecenről áradozni.
Tény, hogy Debrecen hagyományos értékeit modernizálják, s ezzel tönkre is teszik: a Nagytemplom előtti teret felkövezték, gördeszkások száguldoznak ott, a templom előtt lacikonyhás sátrakat vernek fel, száll a kolbász-szag, sül a lángos, szól a sörsátorból a hejehuja. Ez lehet szórakoztató, de nem kedves, barátságos.
A Romkertre teaházat eszkábáltak.
A patinás Nagyerdőt "bezárják" - és semmi nem szab határt a vállalkozók álmainak.
A belvárost feldúlják, s 10 percre a belvárostól már rohad minden. Új buszokat vesznek, amiken 5 db ember tud kényelmesen leülni, a többi ember másfél fenekes ülésekre kényszerül,tehát ketten egy másfél fenekesre, vagy a 3 emeletes kakasülőre kényszerülnek.
A buszok útvonalát kibővítették a kertségekig, akik ezeken utaznak, azok naponta felemlegetik a DKV vezetőinek összes felmenőjét.
Most, hogy így felhívtad a figyelmem, én is utálom Debrecent. Különösen a keleti részét. Büdös, mióta szénnel, autógumival, műanyag flakonokkal fűt a nép. Csak egy zsibogó jelenti a bevásárlási lehetőséget a szabad ég alatt.Minden multi a város másik részére tömörül.A főutcán minden bank fiókja megtalálható, köztük egy-egy ékszerbolt, szaküzlet a fasorban sem. És olyan kosz van mindenütt, hogy na!
nem jártam Szegeden,sem Kecskeméten (nem is akarok)
Debrecenről tudnák véleményt nyilvánítani,csak annyira negatív lenne,hogy inkább ezt most kihagyom.Na jó pár ok (sógorkomaság a munkahelyeken,pályakezdőként nulla munkalehetőség,bunkó-abnormális emberek javarészt.
én sem szidom...
itt vagyok itthon.
Vannak hibái, de úgy gondolom, hogy máshol sem sokkal jobb. És szeretek hazajönni ide.
És tényleg, szívből gyűlölöm a DKV-t. :D
De azért van i love DKV ügyfélkapu bögrém, mert kaptam a bérleteimért cserébe :D
És abban is van valami kalandos, hogy mindig új útvonalakat kell kitalálnod, mert itt-ott feltúrják a várost.
Engem néha nyáron a munka Debrecenbe vezérel pár napra.
Én kedvelem Debit.
Én éltem Szegeden, Miskolcon, Debrecenben és Pesten.
Nálam a sorrend: Debrecent és Szegedet egyformán szeretem.
Pest csak a lehetőségeivel jobb, különben nagyon lepukkant és kiábrándító. Miskolcnak a környéke szép - soha nem költöznék oda még egyszer.
Debrecenben valóban van egy "cívis" mentalitás: kedvesek azok a maguk módján, (régen az idegent semmiképp sem fogadták be) viszont most már átalakulóban van ez a szemlélet, mert rengeteg a külföldi egyetemista. (igaz, a menekült-tábor ismét az elzárkózást erősíti)
Debrecenben minden van, ami egy nagyvárosban kell hogy legyen, nem nagyon van lemaradva már országok vidéki nagyvárosaival szemben (Brno, Kassa, Graz, Novi Sad stb.)
Debrecen környéke is szép a maga nemében - én soha nem gondoltam volna, hogy akkora erdők, tavak vannak az Alföldön, mint ott.
Ott a Hortobágy, (ami méltatlanul a háttérbe lett szorítva, bulizni meg nyáron mindig kimentünk Szoboszlóra, mert szinte az is Debrecen.
Szeged az egy szuper jó város: nyilván sokkal elfogadóbb, hiszen a nagy szegedi árvíz után az egész Európa összefogott hogy újjá építsék a várost, és ez meg is látszik rajta! Valamivel kisebb mint Debrecen, és mégis városiasabbnak tűnik.
Debrecenbe bármikor visszaköltöznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!