Milyenek a Debreceni emberek?
Szándékszom Erdélyből Debrecenbe költözni, viszont sokan azt mondják, hogy ott bunkók, beképzeltek az emberek, de azt is olvastam hogy kelet magyarországon (Debrecenben). Ajánlátok Debrecent? Ha igen, miért? Ha nem, miért? Illetve, ha nem, akkor milyen más helyet ajánlotok, és miért?
Miért akarok oda menni:
- Magyarország második legnagyobb városa.Bár nagy, halottam, hogy nagyobb a munkanélküliség az átlagnál, de bízok benne, hogy el tudok helyezkedni.
- Olcsóbbak a házak a közeli falvakban.
- Több ismerősöm is mondta, hogy szép.
- Van egy nagyon jófej Debreceni ismerősöm, de ahogy írtam, általában azt mondják, hogy beképzeltek az emberek.
Minden választ szívesen fogadok és megköszönök.
A debreceni emberek kisbetű.
Nem beképzeltek, hanem ott is van egy mentalitás, mint mindenütt. Ami nekem nem szimpatikus, mert nevetséges, de minden ember más.
Ronda vros szerintem. A helyedben Budaörsre költöznék vagy olyan helyre, ahol nem a város nagy, hanem a munkalehetőség sok.
Igen, a lakhatás drágább, ám a fizetések is sokkal magasabbak.
Én a helyedben olyan helyre mennék lakni Budapest környékén, ahová jár az elővárosi vonat. Ha 30 percen belül bent vagy a fővárosban, az olyan, mintha bent laknál. Magas fizetés-nyugodt lakókörnyezet-olcsó lakhatás.
A budapestiek nem hidegek és beképzeltek, csak mivel kétmillió ember és ugyanennyi turista veszi őket körül, nem tudnak jópofizni mindenkivel, mint a falusiak és a kisvárosiak.
Ez az igazság abból, amit írsz.
Én nem meggyőzni akarlak, érveket mondok. Ha vidéken maradsz, a fizetésed soha nem lesz olyan magas, mint Bp-n, és az ingatlanod is mindig keveset fog érni.
Érdemes a jövőre gondolni, mert ha lehorgonyzol keleten, akkor jó eséllyel ott is ragadsz vagy csak nagy anyagi veszteséggel tudsz váltani. A dupla fizukról nem is szólva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!