Mit tudnék tenni a szomszédnéni érdekében 2?
Sziasztok.
Egyszer nem is olyan régen feltettem itt egy kérdést amit belinkelek hogy érthetőek legyenek az előzmények.
Előröl elég hosszú lenne leírni újra.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__lakohely-szomszedok_..
Nos a helyzet azóta változatlan. A szomszéd néni fiát már nem is látjuk mert olyan sunyin jár a lépcsőházban. Az édesanyja felől már nem is tudunk érdeklődni tőle.
Próbáltam meg keresni a szomszéd néni lányát facebookon eredménytelenül sajnos. Gondoltam akkor tőle kérek segítséget. Bár ha eddigi 22 évem alatt láttam háromszor szóval kétlem hogy sokat értem volna vele de mégis hátha.
Nos a néni hangját már egyáltalán nem hallani sem a csoszogását, már nem dörömböl hogy engedje ki valaki :(
(Mert tudni kell hogy a fia már bezárta a lakásba egész napra ő meg este valamikor haza talál.
Valami irtó büdös jön ki a házból. A fia biztosra mondom hogy nem takarít sem a nénit nem tartja tisztába. Sőt bele se merek gondolni hogy reggeltől estig iszik e eszik e a néni. Egész nap vegetál az ágyba? Vagy él e még egyáltalán?
Tanácstalan vagyok nem tudom mit tegyek.
A feljelentés ér valamit? A rendőrök valakinek jelentenék a körülményeket?
Fogalmam sincs hogy megy ez vagy tudok e tenni valamit. Nem szokásom feljelentgetni senkit de úgy érzem már nincs más lehetőség.
Mit gondoltok?
Ötletek esetleg?
22/L
Elnézést a késői válaszért.
Ugye tizedike volt csütörtök el mentünk ehhez a bizonyos ismerőshöz, elmagyaráztuk pontosan mi a probléma.
El mondta hogy fenntartásokkal kezelik az ilyen bejelentéseket mert sok helyzetben hajlamosak a szomszédok rosszabbat feltételezni mint ami.
Plussz hogy rengeteg olyan idős ember van aki demenciával küzd és esetleg otthon gondoskodnak róla az ilyen embereket már ritkán látja a lépcsőházba az ember erre adhat okot az aggodalom esetleg családtagoktól érdemes érdeklődni hogy mi a helyzet.
Ezzel nem is volt gond egyébként mi érdeklődtünk csak a fia nem volt vevő a dologra.
Nyilván a körülmények miatt megértette hogy aggódom ( szag, egyedül hadja egész nap, csend ).
Azért a bejelentést meg tettük bár kicsit félve hogy feleslegesen gyanúsíthatjuk esetleg.
Ez pénteken ( 11.-e ) történt délután 3 körül olyan 6 fele ki jöttek de nem volt itthon ( bár mondtam hogy csak esténként jár haza az is változó mikor )
Múlthéten is voltak egyszer akkor is sikertelenül.
Azóta őszintén fogalmam sincs.
Viszont talán észre vehette magát mert el tűnt a szag lentről látjuk hogy szellőztet de vele beszélni még nem tudott senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!