Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tudnék tenni a szomszédnén...

Mit tudnék tenni a szomszédnéni érdekében 2?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Egyszer nem is olyan régen feltettem itt egy kérdést amit belinkelek hogy érthetőek legyenek az előzmények.

Előröl elég hosszú lenne leírni újra.

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__lakohely-szomszedok_..

Nos a helyzet azóta változatlan. A szomszéd néni fiát már nem is látjuk mert olyan sunyin jár a lépcsőházban. Az édesanyja felől már nem is tudunk érdeklődni tőle.

Próbáltam meg keresni a szomszéd néni lányát facebookon eredménytelenül sajnos. Gondoltam akkor tőle kérek segítséget. Bár ha eddigi 22 évem alatt láttam háromszor szóval kétlem hogy sokat értem volna vele de mégis hátha.

Nos a néni hangját már egyáltalán nem hallani sem a csoszogását, már nem dörömböl hogy engedje ki valaki :(

(Mert tudni kell hogy a fia már bezárta a lakásba egész napra ő meg este valamikor haza talál.

Valami irtó büdös jön ki a házból. A fia biztosra mondom hogy nem takarít sem a nénit nem tartja tisztába. Sőt bele se merek gondolni hogy reggeltől estig iszik e eszik e a néni. Egész nap vegetál az ágyba? Vagy él e még egyáltalán?

Tanácstalan vagyok nem tudom mit tegyek.

A feljelentés ér valamit? A rendőrök valakinek jelentenék a körülményeket?

Fogalmam sincs hogy megy ez vagy tudok e tenni valamit. Nem szokásom feljelentgetni senkit de úgy érzem már nincs más lehetőség.

Mit gondoltok?

Ötletek esetleg?

22/L

2017. júl. 31. 19:29
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

A világért sem akarok rémisztgetni senkit, de annyi olyat hallani sajnos, hogy valaki még hónapokig együtt él egy holttesttel, hogy felvegye pl a nyugdíját. Borzasztó belegondolni, de nem egyszer hallottam sajnos a hiradóban. Adja Isten, hogy ne így legyen... a szörnyű szag ami kiárad a lakásból... hát passz, nem hiszem hogy némi takarítás hiánya miatt annyira büdös lenne, hogy azt kiérezze az ember esetleg ha a szemét nincs levíve, ott rohad a mosogatnivaló.

Szerintem egy mentőt ki lehet hívni, hogy 3 napja nem láttátok a nénit és nem válaszol ha kopogtattok. Azt nem kell tudni, hogy a fiába néha belebotlotok.

2017. júl. 31. 19:56
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nekem is egyből az jutott eszembe, amit az első írt :(
2017. júl. 31. 20:04
 3/31 A kérdező kommentje:

Istenem remélem nem így van :(

Mit tegyek? Olyan tanácstalan vagyok.

Rendőrsé tudna segíteni?

2017. júl. 31. 20:14
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Házmester vagy ilyesmi nincs? A szag miatt lehet esetleg őt értesíteni. Aztán mentők, ahogy az első írta, vagy esetleg rendőrség, hogy a hölgyet nem lehet elérni és napok óta nem láttátok.
2017. júl. 31. 20:16
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Tuti felhívnám a rendőrséget! Nélkülük a mentős sem mehet be...
2017. júl. 31. 20:57
 6/31 anonim ***** válasza:
27%

nyomós indok nélkül senki sem mehet be a lakásba.

a rendőrség is a kopogtatáson kívül mást nem fog csinálni, nem is csinálhat (már ha egyáltalán kijönnének ilyen bejelentésre) azt meg te is megtudod tenni.

szagra és inaktivitásra hiába hivatkozol, ezért szintén nem mehet be senki csak úgy a lakásba, később simán feljelenthetik "illetéktelen behatolóként" vagy rávarranak egy lopást, hogy ez meg az eltűnt a házból.

feljelentést tehetsz, de erről biztos nem fognak jegyzőkönyvet felvenni, mivel nincs konkrét ügy, csak egy észrevétel részedről.

a legjobb amit tehetsz hogy éled az életed, és nem ilyen összeesküvés elméletek gyártására pazarlod az időd.

nem bántásból írom, de rövid az élet és ez nem a te felelősséged, meg a terhed.

2017. júl. 31. 21:00
 7/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Még nem tudom mihez kezdjek eléggé tehetetlen vagyok.

#6 Neked is köszönöm hogy időt szakítottál és írtál.

Nem gondolom összeesküvés elméletnek. Nem tudok annyira érzéktelen lenni és az empátia sem hianyzik belőlem sajnos hogy 30+ éve szomszédban elő nénit le szarjam hogy ott rohad nap mint nap bent egyedül ételt szomjan a mocsokban. Szerinted ez normális? Mert ha igen akkor kérlek ne is válaszolj erre.

Tudod sose tudod milyen helyzetbe kerülhetsz az életben és kívánom ne olyan emberrel sodorjon össze a sors aki szarik a fejedre.

Elnézést a trágár szavaimért és az indulatos hanglejtésemért de az én értékrendem nem egyeztethető össze a struccpolitikával.

2017. júl. 31. 22:23
 8/31 anonim ***** válasza:
22%
Ha annyira büszke vagy a fenenagy értékrendedre, akkor miért nem teszel valamit azon kívül, hogy itt hisztizel?
2017. aug. 1. 04:57
 9/31 A kérdező kommentje:

Azért mert édes kevés vagyok ehhez ha nincs olyan szervezet aki hajlandó lenne segíteni. Ezért írtam ide gondolom hogy hátha valaki tudja mi a teendő és meg teszem a lépéseket.

Mit csináljak egyedül ember ? Törjek be ?

2017. aug. 1. 12:55
 10/31 anonim ***** válasza:
95%
Ahelyett, hogy itt agyalsz, hívd fel a rendőrséget, elmondod, hogy mi a szitu, megmondják, hogy mit csinálj, vagy intézkednek ők. Lehet, hogy minden perc számít, ha ezeket a dolgokat tapasztaltad. Nem harapnak a rendőrök sem.
2017. aug. 1. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!