Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tegyek, hogy a szomszédass...

Mit tegyek, hogy a szomszédasszony ne zaklasson?

Figyelt kérdés

Az alattam lakó nagy szájú, pofátlan szomszédasszony mindenbe beleköt. Ha olyan időpontban, amikor szabad zajoskodni, a mester nálam szerel valamit, a szomszédasszony máris feljön és ráfekszik a csengőre. Amikor kinyitom az ajtót, hisztizik, hogy hagyjuk abba, mert ő pihenni akar.

Szombaton 8 és 16 óra között szabad dolgozni a lakásban, a házirend szerint. A szomszédasszony 13,45 órakor feljött és hisztizett, hogy hamarosan hagyjuk abba, majd hazudott, hogy a házirend szerint 14 óráig szabad zajoskodni.

Egyszer munkanapon délben klopfoltam a húst, ebédet készítettem. Máris feljött megkérdezni, hogy miért "kopácsolnak" nálam. Elmondtam, hogy a húst klopfolom. Erre közölte velem, hogy: "Szóval, akkor hamarosan abbahagyja"

Megjegyzem, hogy nálam viszonylag ritkán van zaj, csak néha fordul elő, hogy bútort szerelünk össze, vagy 1-2 képet tennénk fel a falra. Ez mégis zavarja...

Olyan esetekben is nálam csengett, amikor egy másik szomszéd szerel valamit. Ilyenkor megkérdezi, hogy én kopácsolok-e. Amikor elmondom, hogy nem, fintorog, gyanakvóan néz, majd köszönés nélkül távozik.

Most eldurvult a helyzet, mert tegnap, szombaton délelőtt 10 órakor, amikor egyébként szabad zajoskodni, a mester befejezte a bútorom szerelését.

A szomszédasszony ugyan nem jött fel, de délután egy érdekes dolog történt: arra lettem figyelmes, hogy egy olyan furcsa zaj hallatszott, mintha valaki a bejárati ajtómat megpróbálta volna kinyitni. A kilincs egy kicsit nyikorog.

Még a macskák is ijedten néztek az ajtó felé. Mivel telefonáltam, nem mentem az ajtóhoz, hogy megnézzem, mi történik.

Hamarosan valamiféle matatás hallatszott az ajtónál, a macskák pedig elbújtak az ágy alá.

Végül letettem a telefont, és a kis lyukon kinéztem, de akkor már nem láttam semmi gyanúsat.

Később, amikor el akartam menni otthonról, kinyitottam az ajtót, és akkor láttam, hogy valaki ledobta a lábtörlőre a díszt, ami az ajtómon lógott, a kis kampót, amelyiken a dísz lógott, pedig letépte az ajtóról. Ki más lenne, ha nem ez a szomszédasszony?

Ezek szerint, tényleg jól hallottam, hogy be akart nyitni a lakásomba? Szerencsére az ajtó be volt zárva.

Meggyőződésem, hogy nem betörő próbálkozott szombaton délután. Betörő nem tépi le a díszítést az ajtóról, azért, hogy a lábtörlőre dobja!

Hogy leckéztessem meg ezt az öregasszonyt? A sima veszekedés nem segít, sőt - ő örül ha veszekedhet.

Valahogy rá kellene ijeszteni, de hogyan?

2017. jan. 29. 14:13
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell feltétlenül szakember. Lehet kapni kapni vezeték nélküli IP kamerákat. Férjed, rokon, esetleg te, ha értesz hozzá, felfúrja, és bárhol vagy, rá tudsz kukkolni a bejáratra.
2017. jan. 29. 16:57
 22/25 A kérdező kommentje:
21. válaszadó: férjem nincs, és rokon sem, Budapesten. Én nő vagyok, nincs fúrógépem, ha lenne, akkor sem tudnám kifúrni a lyukat a panel házban. Sajnos, bármire van szükségem, kénytelen vagyok mestert hívni és fizetni.
2017. jan. 29. 17:13
 23/25 anonim ***** válasza:
81%
nem kell kamera meg semmi se, ha legkozelebb odamegy ugasd le agresszivan ugy istenigazabol hogy tudja hol a helye, ennyi, ha szerencsed van lehet szivrohamot is kap.
2017. jan. 29. 17:53
 24/25 anonim ***** válasza:
A szomszédasszony beteg. Elmezavaros. Rajtad éli ki az őrületét. Ilyen emberrel nem tudsz mit kezdeni. Hagy egyszerűen figyelmen kívül. Ne engedd be, ha valamiért dörömböl. Éld nyugodtan a mindennapi életedet, a banya nem fog leállni, amíg el nem kezdik gyógyszerezni.
2017. jan. 31. 20:51
 25/25 acelsziv ***** válasza:
100%

Hihi. Nekünk is volt ilyen idióta alsó szomszédunk.

Először is amikor munkaidőben jött kiröhögtem.

Aztán amikor továbbra is rinyált párszor végiggyalogoltam a lakáson. Úgy katonás léptekkel, hogy a padló majd' beszakadt alattam. Oda vissza oda vissza. Nagyon hamar leszokott a pofázásról.

Anyám meg közölte a hasonló idióta alsó szomszédjával, hogy úgy eláztatja, hogy a tavaszi szél nem szárítja ki. Ott is abba maradt a fröcsögés.

2017. febr. 28. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!