Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tegyek, hogy a szomszédass...

Mit tegyek, hogy a szomszédasszony ne zaklasson?

Figyelt kérdés

Az alattam lakó nagy szájú, pofátlan szomszédasszony mindenbe beleköt. Ha olyan időpontban, amikor szabad zajoskodni, a mester nálam szerel valamit, a szomszédasszony máris feljön és ráfekszik a csengőre. Amikor kinyitom az ajtót, hisztizik, hogy hagyjuk abba, mert ő pihenni akar.

Szombaton 8 és 16 óra között szabad dolgozni a lakásban, a házirend szerint. A szomszédasszony 13,45 órakor feljött és hisztizett, hogy hamarosan hagyjuk abba, majd hazudott, hogy a házirend szerint 14 óráig szabad zajoskodni.

Egyszer munkanapon délben klopfoltam a húst, ebédet készítettem. Máris feljött megkérdezni, hogy miért "kopácsolnak" nálam. Elmondtam, hogy a húst klopfolom. Erre közölte velem, hogy: "Szóval, akkor hamarosan abbahagyja"

Megjegyzem, hogy nálam viszonylag ritkán van zaj, csak néha fordul elő, hogy bútort szerelünk össze, vagy 1-2 képet tennénk fel a falra. Ez mégis zavarja...

Olyan esetekben is nálam csengett, amikor egy másik szomszéd szerel valamit. Ilyenkor megkérdezi, hogy én kopácsolok-e. Amikor elmondom, hogy nem, fintorog, gyanakvóan néz, majd köszönés nélkül távozik.

Most eldurvult a helyzet, mert tegnap, szombaton délelőtt 10 órakor, amikor egyébként szabad zajoskodni, a mester befejezte a bútorom szerelését.

A szomszédasszony ugyan nem jött fel, de délután egy érdekes dolog történt: arra lettem figyelmes, hogy egy olyan furcsa zaj hallatszott, mintha valaki a bejárati ajtómat megpróbálta volna kinyitni. A kilincs egy kicsit nyikorog.

Még a macskák is ijedten néztek az ajtó felé. Mivel telefonáltam, nem mentem az ajtóhoz, hogy megnézzem, mi történik.

Hamarosan valamiféle matatás hallatszott az ajtónál, a macskák pedig elbújtak az ágy alá.

Végül letettem a telefont, és a kis lyukon kinéztem, de akkor már nem láttam semmi gyanúsat.

Később, amikor el akartam menni otthonról, kinyitottam az ajtót, és akkor láttam, hogy valaki ledobta a lábtörlőre a díszt, ami az ajtómon lógott, a kis kampót, amelyiken a dísz lógott, pedig letépte az ajtóról. Ki más lenne, ha nem ez a szomszédasszony?

Ezek szerint, tényleg jól hallottam, hogy be akart nyitni a lakásomba? Szerencsére az ajtó be volt zárva.

Meggyőződésem, hogy nem betörő próbálkozott szombaton délután. Betörő nem tépi le a díszítést az ajtóról, azért, hogy a lábtörlőre dobja!

Hogy leckéztessem meg ezt az öregasszonyt? A sima veszekedés nem segít, sőt - ő örül ha veszekedhet.

Valahogy rá kellene ijeszteni, de hogyan?

2017. jan. 29. 14:13
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Szívesen felszereltetnék egy kamerát a bejárati ajtó felett, de attól félek, hogy engedélyhez van kötve, mert valószínű, hogy sérti a szomszédok személyiségi jogait.

Az emeleten, ahol van a lakásom, rendes, kedves szomszédok laknak. Nem szeretnék egy kamera miatt összeveszni velük.

2017. jan. 29. 15:17
 12/25 anonim ***** válasza:
55%
Már csak azért is zajonganék azt hagy járkáljon az emeletre kis kondi a vén ba*szatlan öregasszonynak biztos nem nyitnám ki az aljtót. De amúgy te ba*sztad el az elején hogy hagytad magad hogy rád telepedjen rajtad éli ki magát mert tudja hogy megteheti veled. elkellet volna küldeni a kedves édesannyjába már az elején. Biztos nem illetném szép szavakkal az ilyen banyát.
2017. jan. 29. 15:18
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

"Szívesen felszereltetnék egy kamerát a bejárati ajtó felett, de attól félek, hogy engedélyhez van kötve, mert valószínű, hogy sérti a szomszédok személyiségi jogait. "

Ezek kis látószögű kamerák, úgy szokták beállítani, hogy csak a te ajtódat meg a közvetlenül előtte álló embert látják. El is mondhatod nekik, hogy betöréssel próbálkoztak nálad, ezért van rá szükség. A kamu pedig semmit nem lát vagy vesz, csak ijesztésre van.:-)

2017. jan. 29. 15:30
 14/25 A kérdező kommentje:

Még egy bosszantó dolgot csinál.

Néha este sokáig dolgozom, ezért csak 22-23 óra körül tudok zuhanyozni. Ha késő este zuhanyozom, akkor - hol forró víz folyik a csapból, - hol hideg, felváltva. Egyszerűen nem tudom beállítani a hőmérsékletet.

Felettem nincs lakó, csak alattam ez a banya.

Zuhanyozás előtt teljes a csend, senki nem eresztette meg a vizet. Amikor elkezdek zuhanyozni, ő is megereszti...

Ezt azért tudom, mert néha hirtelen elzárom a vizet, és nála hallatszik a zúgás.

Nem tudok mást elképzelni, csak azt, hogy szándékosan eresztgeti felváltva a jéghideg és a forró vizet.

2017. jan. 29. 15:36
 15/25 A kérdező kommentje:
Hamarosan beszélek a villanyszerelővel, hogy felszereljen egy állkamerát, vagy valódit.
2017. jan. 29. 15:39
 16/25 anonim ***** válasza:
10%
Ha csak ritkán zajongsz, akkor ebbúől az következik, h ő is csak ritkán jön fel. Akkor ebben mégis mi az ennyire zavaró?
2017. jan. 29. 15:49
 17/25 anonim ***** válasza:
73%
65% olvasd el újra amit írt.
2017. jan. 29. 16:03
 18/25 anonim ***** válasza:
96%

"Ha olyan időpontban, amikor szabad zajoskodni, a mester nálam szerel valamit"

Nos, nincs már időponthoz kötött csendháborítás.

A lakás felújítási munkájával járó zajokat pedig a szomszédoknak el kell viselniük, ha az emberi időpontban történik és a szükséges mértékben.

Ne ijessz rá. Nem teheted meg és nem lesz hatásos.

Szerelj fel egy kamerát, ami csak az ajtódat nézi (máshoz nincs jogod), egy mozgásérzékelős világítást, és ha ez nem elég, és matat a záraddal, akkor van kamera felvételed, irány a rendőrség. Előtte tájékoztasd erről, lehet ennyi is elég lesz.

2017. jan. 29. 16:14
 19/25 A kérdező kommentje:

16. válaszadó: nem ritkán jön fel, hanem akkor is, ha valaki más szerel valamit, amihez nekem nincs semmi közöm!

Ezt megírtam!

2017. jan. 29. 16:33
 20/25 A kérdező kommentje:

Nagyon bosszant az, hogy egy ilyen szomszédasszony miatt nekem lesznek anyagi költségeim!

Egy rendes kamerát kell venni + ki kell fizetni a villanyszerelőt, hogy felszerelje (+ kiszállási díj, + parkolási költség).

2017. jan. 29. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!