Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Sos! Mik kellenek Magyarország...

Sos! Mik kellenek Magyarországra költözéshez? 19/F

Figyelt kérdés

Barátnőm Bp-n, én pedig Szerbiában lakom és eddig a találkozásainkat úgy oldottuk meg, hogy hol én mentem hozzá, hol ő jött hozzám. Most viszont szeretnénk összeköltözni és már kinéztett egy albérletet.

Már pár dolognak utánanéztem de azért jó lenne tudni hogy konkrétan most hogyan folyik ez az egész, ha oda szeretnék költözni.

2017. jan. 6. 16:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Lehet a létező nappali felsőoktatási tanulmányi jogviszony egy lehetőség arra, hogy minden további nélkül Schengenen kívülről is hosszasan tartózkodhasson itt. Az a sok külföldi akiről beszélsz meg lehet kettős állampolgár. Az megint csak más. Ha valakinek semmije sincs de tud magyarul az meg csak egy jó lehetőség arra, hogy minél előbb állampolgár/kettős állampolgár lehessen és költözhessen.
2017. jan. 6. 20:15
 12/13 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy félig magyar vagy? Valamelyik szülőd magyar állampolgár volt, amikor születtél?
2017. jan. 7. 12:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Azt jelenti nagy valószínűséggel, hogy az anyukája vajdasági magyar. Gondolom Trianonról hallottál már.

Nem valószínű, hogy akkoriban magyar állampolgár volt az anyja, hisz a magyar állampolgárság igénylését külhoni magyarok számára még csak pár éve vezették be. Ettől függetlenül a kérdező megkapná természetesen, ha igényelné, hiszen bizonyíthatóan vannak magyar felmenői és beszél is magyarul.

2017. jan. 7. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!