Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Sos! Mik kellenek Magyarország...

Sos! Mik kellenek Magyarországra költözéshez? 19/F

Figyelt kérdés

Barátnőm Bp-n, én pedig Szerbiában lakom és eddig a találkozásainkat úgy oldottuk meg, hogy hol én mentem hozzá, hol ő jött hozzám. Most viszont szeretnénk összeköltözni és már kinéztett egy albérletet.

Már pár dolognak utánanéztem de azért jó lenne tudni hogy konkrétan most hogyan folyik ez az egész, ha oda szeretnék költözni.

2017. jan. 6. 16:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem szerb állampolgárok Magyarországon 90 napig vízum és tartózkodási engedély nélkül tartózkodhatnak.
2017. jan. 6. 17:12
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Adókártyát készíts, fizess TB-t, és jöhetsz is. Ja, amúgy nem fogsz állandó lakcímet kapni albérletre, csak szólok.
2017. jan. 6. 17:16
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem schengeni ország, nem költözhet be csak úgy.
2017. jan. 6. 17:17
 4/13 A kérdező kommentje:
Kell a magyar állampolgárság is?
2017. jan. 6. 17:19
 5/13 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nagyon sanszos, hogy a kérdezőnek van már magyar állampolgársága is, mint kb. minden 60 alatti vajdasági magyarnak.

Amúgy őszintén nem tudom kérdező, hogy mire gondolsz, mégis mi kellhetne? Pont ugyanaz, mint mindenki másnak.

2017. jan. 6. 17:19
 6/13 anonim ***** válasza:
Van magyar állampolgársági papírod?
2017. jan. 6. 18:27
 7/13 A kérdező kommentje:
Nekem nincsen, meg nem is vajdasági vagyok, soha nem is azon a részen éltem, illetve félog szerb (apa részéről) és félog magyar vagyok
2017. jan. 6. 19:12
 8/13 anonim ***** válasza:
Hiába pontoztatok le, nem lesz bejelentett LAKCÍME akkor semmije nem lesz. Albérletbe nem engednek ilyet. Főleg hogy félig magyar csak....
2017. jan. 6. 19:24
 9/13 anonim ***** válasza:

Jajj, na ne hülyéskedj már :D És akkor szerinted mit csinál az a pár ezer felvidéki, vajdasági, kárpátaljai és erdélyi magyar Magyarországon tanuló egyetemista? Megsúgom, nem lakik mind kollégiumban. Sőt, még csak nincs is mindnek magyar állampolgársága.

Lakcím bejelentéséről meg csak ennyit:

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__8170613-menn..

Én azért mindenképpen ajánlanám a kérdezőnek, hogy mielőbb nyújtsa be az igényét a magyar állampolgárságra, úgy lesz a legegyszerűbb. Kétségkívül meg fogod kapni, hisz anyukád és az ő felmenői magyarok és beszélni is tudsz magyarul.

2017. jan. 6. 19:32
 10/13 anonim ***** válasza:
53%
Amúgy a te logikád szerint akkor külföldről nem is lehet beköltözni Magyarországra csak akkor, ha ingatlant vásárolsz? :D :D Vicces vagy.
2017. jan. 6. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!