Lehet negatív következménye? "megégettem egy gyereket" bőv lent.
Ma egy gyors szellőztetésre kinyitottam az ablakot, majd leültem és rágyújtottam egy cigarettára. Egy szomszéd gyerek (rendszeresen meglop minket) hazafelé az iskolából ismét benyúlt a konyhaablakon.. felugrottam, elkaptam a kezét, másikkal pedig rá akartam ütni, de sikeresen kiesett a parázs a cigiből, amit hirtelen észre sem vettem, azt hittem az ijedtség miatt ordít a gyerek hosszú másodpercekig.
Félek, hogy feljelentenek, nem akartam megégetni a kezét. Párom szerint megérdemelte, ő azt mondta bele kellett volna nyomni neki jó erősen a csikket(bár ő nem dohányzik)
FÉLEK MI LESZ HA FELJELENTEK?!
Koszi a valaszokat. Igen mi vagyunk az "uvegszilankosok". Nem ehezik kover dilis neveletlen elkenyeztetett hlyegyerek.
Az ablakot nem lehet bukora tenni, nem olyan fajta.. Most nyitva az ablak varom, hatha ma is benyul..
A kérdés kiírása óta minimum 6-szor besétálhattál volna a gyámügyre feljelentést tenni. Egyszer vedd fel, és már bizonyítékod is van. Ennyi.
Megteszed a gyámügyön a feljelentést, onnantól meg majd ők intézkednek. Mi ebben olyan nehéz? Ne azt lesd, mikor nyúl be még egyszer, egyszerűen jelentsétek be a gyámügynél. Ha meg felveszed videóra, akkor az meg még jobb, mert normális bizonyítékotok is van. Nem a gyereket kell bántani (pláne nem brutálisan...) hanem a szüleit kell elmeszelni egy jó vaskos büntetéssel. Ne félj, utána már egyből megregulázzák a gyereküket.
Ha viszont ti cselekedtek önkényesen (ergo ha valami súlyosabb baja, vagy 8 napon túl gyógyuló sérülése lesz a gyereknek), akkor titeket fognak feljelenteni. Én a helyetekben nem játszadoznék ezzel, mert most még ti vagytok előnyös pozícióban. Ha viszont sérülést okoztok a gyereknek, ami neadjisten súlyos is, akkor a feljelentés mellett ti is elő lesztek véve.
Elolvastam a másik kérdést is.
Egyáltalán nem értem, hogy miért nem tesztek feljelentést a gyámhatóságnál és a rendőrségen. De most komolyan, mire vártok úgy mégis? Ne tököljetek, hanem vegyétek fel telefonnal vagy kamerával, hogy lopkod, vagy ha kivágja a szúnyoghálót, majd bizonyítékkal a kezetekben az első utatok a gyámügyre és a rendőrségre vezessen. Nem olyan nehéz ez!
A gyerekkel szemmel láthatóan nem törődnek a szülei, hagyják lopkodni, ráadásul 12 éves létére egy zsebkéssel mászkál, és rongál is.
Ha viszont ti tesztek kárt a gyerekben, akkor ti is el lesztek meszelve. A példádból kiindulva, ha a párod belenyomta volna a kezébe a cigit, elég durva égési sérülése keletkezett volna, ami miatt már simán fel lehetett volna titeket jelenteni.
Most még megúsztátok (szerintem) a feljelentést, mert az anyuka mégis milyen indokkal tenné? Benyúlt a gyerek a szomszéd ablakán és.....És? Miért nyúlt be? Meg volt neki engedve? Nem. Akkor meg tárgytalan az egész.
A másik kérdésnél a pillanatragasztós, öklös, üvegszilánkos ötlet azért eléggé meredek. Elhiszem, hogy dühösek vagytok, de egy ilyen meggondolatlan akció után simán ti húzhatjátok a rövidebbet.
Vegyétek fel, vagy fényképezzétek le. Aztán irány a rendőrség és a gyámhatóság, ahol beszámoltok a késéről, a lopkodásáról, rongálásáról, és hogy a szülőknek is szóvá tettétek ezt. Ha ez megvan, és még bizonyítékotok is van, amit megmutattok, akkor nincs más hátra, mint hazamenni, és kész. Hidd el, hogy a szülei ezt nem fogják megúszni. Kárt viszont semmiképp se tegyetek a gyerekben, mert akkor már ti is büntethetők lesztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!