Szerintetek van jelenleg olyan ország a Földön, ahol nagyon jó lakni?
A párom Svájcban él, és azt mondja, ég és föld. Migránsokat nem engednek be, a bevándorlókat beépítik maguk köré - nem szeparálják el, nem gettósítanak.
A közbiztonság messze a legjobb, munkanélküliség 3-4%.
De a legjobb, hogy onnan bárhová megy nyaralni pl., sokkal olcsóbban kijön, mert az ottani árakhoz képest minden smafu.
Szingapúr.
Bár a természetközeliség ott kiesik, de nagyon fegyelmezettek az emberek, kiszámítható minden.
Azért a nagyon fontos anyagiakon kívül azt is érdemes egy ország megítélésénél figyelembe venni, hogy mennyire biztonságos szeizmológiailag.
Lásd Haiti, vagy Olaszország, amik kellemes helynek számítanának, (mondjuk Olaszország már kevésbé a migránsok miatt) de állandó rettegésben élnek a földrengések miatt.
A világon számos olyan terület, ország és sűrűn lakott nagyváros van, amelynek lakosai folyamatos fenyegetettségben élnek. Ide tartozik Dél-, Közép- és Észak-Amerika nyugati partvidéke, Japán, Kína, a Fülöp-szigetek, Indonézia és Ausztrália és Óceánia nagy része is, a teljesség igénye nélkül.
Másutt meg a tájfunok/hurrikánok, tornádók, cunamik okoznak szörnyű pusztítást.
Nálam ilyen helyek szóba sem jöhetnének a "jó lakni" szempontjából.
Köszi a válaszokat.
Utolsó, mindent egybevéve hol laknál legszívesebben?
Kedves Kérdező!
Utolsó (14-es vagyok).
Hol laknék?
Mivel már nem vagyok fiatal, ezért már nem mennék sehova életvitelszerűen, hanem maradnék itthon.
Régebben meg voltam veszve Angliáért (főleg a vidéki kisvárosi, tengerparti részekért) és Kanadáért úgy mindenestül.
Gyönyörűnek és élhetőnek találtam Észak-Olaszországot, ott sok időt is töltöttem családi körben,- szinte minden év felét - mert a testvérem ott él és engem nem kötött helyhez a munkám.
Imádom az Alpokat, leginkább az osztrák rész a vonzó, de ott a lakosság nagyrészt az állattenyésztésből és az idegenforgalomból él, nekem egyikhez sincs tehetségem.
De (osztrák)nyugdíjasként eltengetném ott a napjaim. :)
Köszi, akkor nem is olyan messze van a kánaán.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!