Belize biztonságos? És ott élés szempontjából milyen?
Belize egy Közép-Amerikai angol nyelvű ország, Guatemala és Mexikó határolja csak, meg a Karib-tenger.
De milyen? Veszélyes? Vagy nyugodtan lehet ott élni európaiként, átlagemberként?
Mexikónál veszélyesebb? De miért?
Azt hittem Mexikónál veszélyesebb nincs.
Ez egy az ország méreténél fogva nagyon magyaros dolog, hogy mindenki azt hiszi, hogy van értelme olyan állításoknak, hogy "Mexikó nem biztonságos".
Mexikó egy k nagy ország. Ha Európa térképére rátennéd, Tijuana Glasgownál lenne, Cancún pedig a Fekete-tenger jobb oldalán, Szocsi és a Kaukázus mellett.
Attól, hogy az amerikai határ mellett vannak városok, amiknek bizonyos környékei életveszélyesek, az ország hatalmas része teljesen biztonságos és simán Mo-hoz mérhető jólét tapasztalható egyre több helyen.
Talán te se mondanád azt egy külföldinek se, hogy egyáltalán ne jöjjön Mo-ra, mert van józsefvárosi meg borsodi gettóink és ezek miatt az ország nem biztonságos, ugye? Akkor egy nyolcszor ekkora országra nyolcszor ennyire nem lehet ezt rámondani.
Viszont Guatemala, Salvador, Honduras nagyon gáz országok, mert országszerte rossz a közbiztonság. Belize meg Mexikó és Guatemala között van.
Én elhiszem, hogy Mexikó egyes részein jó a közbiztonság, bár drogháború van, de nem Mexikóra értettem a kérdést.:)
De pl a hondurasi San Pedro Sula-ban van az 1000 főre jutó legtöbb gyilkosság a világon.
Belize-ben jólét, az nincsen.
De biztos, hogy Mexikó, Honduras vagy Guatemala sokkal veszélyesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!