Kegyeletsértő a Szomszéd, temetés után 3 hétre átjön, hallotta a hírt, eladó-e a ház esetleg?
Az Édesanya hunyt el, a család egyetlen házáról van szó, amit laknak (konkrétan oda vannak hivatalosan bejelentve). A szomszéd nagyjából a 4. szomszéd a soron mellettük. A foglakozása buszsofőr, ez szorosan nem tartozik ide, mert a buszsofőrök legnagyobb része rendes. A két szomszéd futólag ismerte egymást, előtte párszor beszéltek. Csak a buszsofőr jött át pl., hogy gallyazza le a családfő az út menti fákat, mert karistolják az öreg Ikarus ablakait (a gallyazás meg is történt). Külterületről van szó, tanyákról (D-Alföld), az út földes út, de közvetlenül egy kisváros, ill. 20 km-en belül egy nagyváros vonzáskörzetében. Elég felkapott hely lett (sok panzió a közelben), főleg az utóbbi 10 évben, a család, akit tragédia ért több évtizede lakik ott. A buszsofőr valószínűleg később költözött be, reggelente jár ki a busszal és a buszról vélhetően belát az udvarokba is. (Költői kérdés egy buszsofőrnek miért kell 3 km-re a kisvárostól földes útra költöznie?) Először vas fóliabordákat akart megvenni, csak utána tért rá arra, hogy a ház eladó-e. Ezután udvariasan utasították vissza. Egyébként a történetben mindenki fehér ember (bár romáról ilyet, még nem hallottam, náluk a család szeretete, tisztelete szent általában).
Természetesen semmi sem eladó és a család mély gyászban van.
"Ebből is látszik, hogy a normális válaszokat értékelem"
Nem, ebből az látszik, hogy a neked tetsző válaszokat értékeled, azokat pedig amik nem támasztják aláa hisztid jogosságát azt lehúzod.
De tudom, mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
Nem értem, miért lényeges, hogy a szomszéd buszsöfőr, meg hogy sok a panzió a közelben, de te tudod :D
De ha szerinted tapintatlan volt a szomszéd, akkor erről miért írsz ki kérdést? Hiszen tudod, hogy az volt. Miért kell ehhez neked megerősítés?
Amúgy azt neki honnan kéne tudnia, hogy nem eladó a ház? Azt hitte, hogy igen, tévedni nem bűn. Lehet, hogy nem valami tapintatos módon kérdezte meg, de te felnőtt ember létedre itt nyafogsz ezen idegeneknek?
Az általatok az út szélére ültetett fa rongálta a járművét, a munkaezközét. Millió % ban jogos a részéről.
Miért költözött oda? Mi közöd hozzá???
Érdeklődött az elhunyt.ingatlanja után. Hol itt a gond?
(Mi.is vesztettünk el családtagokat, egy kivételével eladtuk a házat, mint az emberek túlnyomó többsége ilyenkor)
Ez az egész a részedről rosszindulatú hiszti és vergődés!!!
Ezt a hisztit...
Mi 6 éve lakunk a házunkban. A szomszéd bácsi 35 éve. Idén tavasszal meghalt (sajnáltuk, mi is szerettük). Tudtuk, hogy a lányának nem fog kelleni, és csak "nyűg lesz" a ház. Így felmerült bennünk, hogy megvegyük-e. Aztán végülis a lánya keresett meg minket (még a temetés előtt), Hogy eladni nem szeretnék egyenlőre, de kiadni igen, úgyhogy ha tudunk valaki ismerőst aki házat akar bérelni, szóljunk neki, mert nem szeretné, ha idegenek laknának benne.
Ez nem kegyeletsértés, csak az élet megy tovább egy ilyen szomorú esemény után is.
Más: oké, hogy ti benne laktok, de attól még dönthettek úgy, hogy eladjátok, és a városba költöztök. Nálunk a férjem ragaszkodott kertes házhoz. Ha vele történne bármi, lehet én is eladnám a házat, és inkább beköltöznék a közeli nagyvárosba egy társasházi lakásba a fiammal. Ahol nem kell füvet nyírnom...stb.
És mivel nem kicsalni meg ellopni akarta tőletek, hanem MEGVÁSÁROLNI, semmi kegyeletsértő nincs benne.
Tudod emberek el szoktak adni olyan ingatlant is, amibe benne élnek, és egyetlen ingatlanjuk. ÉS a kapott pénzből másikat vesznek. Szóval nem értem a hisztidet, hogy attól hogy benne laktok, miért ne lehetne eladó???
Igen... mikor valali buszt vagy teheraitót vezet, nem az utat nézi, hanem az udvarokra kukucskál be...
Nem is azonnal ment érdeklődeni, hanem 3héttel később...
Teljesen jogtalan a vergődésed...
Micsoda egy szemét állat buszsofőr! Azt a teremburáját! Az ilyen képes, és átmegy kölcsönkérni egy kanál cukrot a szomszédtól, ha ő véletlenül elfelejtett venni a kávéjába. De most komolyan! Hallatlan! El vagyok szörnyedve. Nem kapok szikrát. De hát várható is volt. Micsoda elvetemült lélekre vall 3 km-re a kisvárostól földes útra költözni...
De ez még nem elég ám! Nem! Ez a piszok még pénzt is akart adni a fóliabordákért. Skandalum! Hú, jobb is lesz, ha nem gondolok jobban bele, mert már így is gyomoridegem van tőle.
Én tényleg sajnálom a veszteségedet, de ebben a helyzetben én sem tudok neked igazat adni.
Ráadásul, ahogy már írta valaki, tényleg össze-vissza stílusban írtál, nekem folyton vissza kellett olvasgatnom egyes sorokat, mert nem értettem, hogy ez most éppen hogy jön ide (pl. gallyazás) Ráadásul azt sem értem, hogy miért jobb egyes szám első személy helyett harmadik személyben írni...
Jólvanna, hát nem látjátok, mekkora nagy gyászban van a kérdező!
Idejön a gyakorikérdésekre a nagy gyászolásban, persze, hogy belegabalyodik, mikor ki kell beszélni a buszost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!