Kegyeletsértő a Szomszéd, temetés után 3 hétre átjön, hallotta a hírt, eladó-e a ház esetleg?
Az Édesanya hunyt el, a család egyetlen házáról van szó, amit laknak (konkrétan oda vannak hivatalosan bejelentve). A szomszéd nagyjából a 4. szomszéd a soron mellettük. A foglakozása buszsofőr, ez szorosan nem tartozik ide, mert a buszsofőrök legnagyobb része rendes. A két szomszéd futólag ismerte egymást, előtte párszor beszéltek. Csak a buszsofőr jött át pl., hogy gallyazza le a családfő az út menti fákat, mert karistolják az öreg Ikarus ablakait (a gallyazás meg is történt). Külterületről van szó, tanyákról (D-Alföld), az út földes út, de közvetlenül egy kisváros, ill. 20 km-en belül egy nagyváros vonzáskörzetében. Elég felkapott hely lett (sok panzió a közelben), főleg az utóbbi 10 évben, a család, akit tragédia ért több évtizede lakik ott. A buszsofőr valószínűleg később költözött be, reggelente jár ki a busszal és a buszról vélhetően belát az udvarokba is. (Költői kérdés egy buszsofőrnek miért kell 3 km-re a kisvárostól földes útra költöznie?) Először vas fóliabordákat akart megvenni, csak utána tért rá arra, hogy a ház eladó-e. Ezután udvariasan utasították vissza. Egyébként a történetben mindenki fehér ember (bár romáról ilyet, még nem hallottam, náluk a család szeretete, tisztelete szent általában).
Természetesen semmi sem eladó és a család mély gyászban van.
Beteges, hogy a "többségnek" teljesen rendben van a fenti "viselkedés"! Már régen beismertem, hogy tévedtem, és a törvény szerint ez nem kegyeletsértés. Viszont etikátlan és erkölcstelen! Remélem Kedves Marya88 is megérti legalább ezt és nem irkál több kioktató stílusú privátot!
Vinnétek a házat a fejünk fölül?
Csak azt lesik, mikor hal meg valaki és utána lecsapnak a vélt javakra!
12.: "Ha valaki nyomdafestéket nem tűrő hangnemben válaszolt neked, akkor inkább jelentsd az info(kukac)gyakorikerdesek.hu-n, mint hogy magad próbálod megoldani a helyzetet, és magad is minősíthetetlen hangnemben kezdesz társalogni!"
12-es Te nyomdafestéket nem tűrően válaszoltál.
Ez egy teljesen normális kérdés volt és láthatóan többen magukra vették, vannak olyanok is, akik annyira felhergelték magukat azon, hogy más tulajdonára nem illik nyíltan sóvárogni (pláne nem temetés után), hogy magukból kikelve káromkodnak itt mindenki előtt... Szép.
Talán egy normális válasz volt, ő pipát is kapott.
Nem, az nem normális viselkedés, hogyha meghallod, hogy az utcádban meghalt egy családban valaki, akkor odamész, becsengetsz és elkezdesz kérdezősködni, hogy mit adnának neked el... Nem is értem, hogy egyesek miért kardoskodnak mellette. Ha valami eladó azt meghirdetik, amíg nincs meghirdetve, addig nem eladó. Nyilván nem csak a fém fóliabordákat látta az illető a busz magas fülkéjéből, hanem már évek óta azt is, hogy abban a házban többen, életvitelszerűen élnek, le kellett volna essen számára, hogy itt nem egy egyedülálló ember tulajdonáról van szó, hanem a környezetében élő család egyetlen otthonáról.
Nem reagálok én túl semmit, meghalt egy ember, illene tisztességesen viselkedni.
A hagyatéki tárgyalás úgysem engedi, hogy a lezártáig bárki bármit eladjon. Ezért buta, nem csak tapintatlan és illetlen az, aki ilyennel zaklat a temetés után bárkit...
Magyarországon, még mindig nem tartjuk tiszteletben a magántulajdont.
Egyesek azt sem tudják, hogy mi az a magántulajdon.
Szomorú.
"Magyarországon, még mindig nem tartjuk tiszteletben a magántulajdont."
Nem ellopni akarta a házat, hanem megvenni.
Gyomorfekélyed lesz, ha minden ilyen apróságon egy napig idegeskedsz.
A 9. válaszolónak van igaza! Őt felpontoztam!
Ebből is látszik, hogy a normális válaszokat értékelem, a 15. Válaszolónak sincs igaza (ő is csak erőszakoskodik itt a szavaival).
17.: Nem lehet megvenni, mert nincs meghirdetve!
Ő arra ácsingózott, hogy a haláleset után esetleg nehezebb helyzetben kis pénzért megvehet innen sok mindent, amit már előzetesen "megkívánt" és kinézett...
A hagyatéki eljárás miatt azonban a törvények szerint sem lehetne eladni jelenleg semmit!
Marya88 vagyok
1. NEM én értem NEKED privát üzenetet, hanem te írogattál többet is, amik enyhény szólva sem normális hangvételüek voltak.
2. Én EGY választ írtam, mégpedig a következöt:
"Ha MINDENKINEK az a véleménye, hogy a buszsoför kérdésében SEMMI ROSSZ nincs, akkor azért gondolkodj el, hogy nem TE látod-e rosszul a dolgot!
Ez tipikusan a "mindenki hülye, csak én vagyok az egyetlen normális" hozzáállás a nem normális emberek részéröl!"
Ez NEM kioktatás, hanem csak ténymegállapítás.
De idöközben már nem 3, hanem 8-10 válasz érkezett, ahol még mindig az a vélemény, hogy a szomszéd kérdése nem bunkó, nem sért semmiféle kegyeletet, és az égvilágon semmi baj sincs vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!