Jogilag állatkínzás miatt büntethető-e ha átjön a
szomszéd kutyája (már többször) és öli a tyúkokat,
kacsákat és én akármilyen sérülést okozok a kutyának
hogy megállítsam?
Igen annak számít! És szerinted a kutyát kell megbüntetni,mikor a gazdája nem képes megnevelni??? Nem a kutya tehet róla hogy nem nevelték meg! Így nem őt kell bántanod. Hívd ki a rendőrséget vagy akit akarsz,de azt a szerencsétlen, védtelen és ártatlan kutyát hagyd békén!!!
2015. máj. 31. 21:18
Ebben semmi állatkínzás sincs - az ugyanis arra vonatkozik, ha egy ember okoz fájsalmat egy állatnak, nem pedig egy másik állat.
Ebben az esetben a tulajodnost elöször írásban fel kelll szólítani, hogy biztosítsa azt, hogy a kutyája nem jön át a te telkedre. Ha nem történik semmi, akkor fel tudod a jelenteni és az illetöt megbüntetik. Ugyanígy a kerítés tönkretételéért is - mert azt ugyan a kutya okozta, de a gazdája nem akadályozta meg.
2015. máj. 31. 21:21
Tudod az állat ösztönlény, szóval a gazdája hibája. Inkább verd el a gazdáját ha kell, de ne azt a szerencsétlen állatot bántsd. És a kérdésre válaszolva IGEN, annak számít és mivel előre megfontolt (ilyet is figyelembe vesznek) felfüggesztett is járhat érte a pénzbírság mellé. Egy szemtanú szomszéd simán feljelenthet ezért és mivel többször is megtörtént már, hogy átment, ezért kitervelted (előre megfontolt) jól megütheted a bokádat. Hasonló történt a környezetemben és hiába védekezett, hogy az én kertem én tulajdonom elég súlyos büntetést kapott arról nem is szólva, hogy a közösség megkeseríti az életét és nem szokatlan, hogy az állatvédelem kijár hozzá, hogy érezze a "törődést".
2015. máj. 31. 21:23
4/11 A kérdező kommentje:
Mert biztos kijön a rendőr. És ha jön is, majd végignézem hogy addig megöli a 150 csibét, tyúkot meg a kacsákat. Itt vidéken más ám az élet mint ott Pesten a panelban. Mi ezt esszük, ha nincs állat akkor nincs tojás hús.
Szerintem neked kéne a birtokodat elkerítened. Én sem hagyom nyitva az ajtómat a betörőknek.
2015. máj. 31. 21:37
6/11 A kérdező kommentje:
El vannak kerítve, írtam hogy két kerítés. Fácánra vadásznak a kutyával úgy hogy meg van őrülve a baromfiért. De úgy látom hogy a kutyát bántani az állatkínzás, de a sok vérben vergődő baromfi az nem számít. Mindegy kerítést kijavítottuk. Érdekes ha vadászterületen kóborol a kutya a vadászok lelövik, mert kárt okoz a vadállományban. Én nem vedhetem meg a tulajdonomat.
Lesben állsz, és egyszer-kétszer lefújod a kutyát paprikasprayvel, amikor átjön megölni az állataidat, szerintem harmadszor nem fog átjönni. Sérülést ezzel meg nem okozol neki, csak igen komoly kellemetlenséget.
2015. máj. 31. 22:10
Max ha önvédelemre hivatkozol.Az okozott kárt viszont meg kellene téríteni a gazdának,de erre magától kicsi az esély.Tegyél fel villany pásztort,vagy panasszal ėlhetsz a jegyzőnél.
2015. jún. 1. 17:14
Kérdező, te egy igazi vidéki suttyó vagy (mondom ezt falusi, vidékiként). Ha az én kutyámat bántanád, az egyik, hogy szétbasznám a fejedet a másik, hogy miután meggyógyult a 8 napon belüli sérülésed fel is jelentenélek, és az állatvédők elég szemetek tudnak lenni azokkal, akik kínozzák az állatot.
De a te szemszögedből nézve hajtsd be a tyúkok árát a szomszédodon vagy mond meg neki, hogy ha még egyszer megtörténik, akkor nem teszi zsebre amit kap tőled. Mellesleg a vadász sem lőheti le minden esetben a szabadon kószáló kutyát.
2015. jún. 1. 19:28
Elvileg igen, de én szrnék bele. Nem szeretem, nem szoktam bántani az állatokat, de ez vicc.
Elkeríted a tyúkokat, mégis megöli... és még te vagy a hüye, ha valamit tennél.
Szerelj fel csapdát, vagy valami.
Amúgy kihívhatod a rendőröket, ők megbüntetik a muksót 30 ropira, és ahányszor kihívod, mindig... előbb-utóbb csak megunja.
Kedves válaszolók, és ha a kuty egyszer nem a tyúkot találja megharapni, hanm a kérdező gyerekét, pl.?!
2015. jún. 2. 20:15
Kapcsolódó kérdések: