Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Sajnos egy rossz dologba...

Sajnos egy rossz dologba keveredtem, és megsérült elég súlyosan valaki. De ő kezdte, meg igazából a mi udvarunkon történt a dolog. Feljelenthetnek ilyen esetben?

Figyelt kérdés
A szomszéd kutyája folyton átjön hozzánk, akármit is csinálunk, mindig ás, kapar, és hiába minden kerítés, nem zárja el, nem köti meg, semmi nem érdekli. Itt volt nálunk a kutya, és szóltam neki, jöjjön át, vigye haza, Átjött, kicsit felcseszte az agyam, aztán a kutya meg ott ugrált, én meg mérgemben egy bottal meg akartam dobni, a csávó meg odaugrott, és őt találtam el, valószínű betört a feje.

2016. jún. 19. 13:56
1 2 3
 11/28 H.Patrik20 ***** válasza:
43%
Titeket kene agyon b....ni meg leloni ti fergek. Primitiv parasztok vagytok, nem hogy gondolkoznatok. Addig kene titeket verni ameddig eltek, nem az allatot.
2016. jún. 19. 14:31
 12/28 anonim ***** válasza:
47%

Allatbarat vagyok, magam is tartok allatot, denem vagyok koteles elviselni az idiota szomszed neveletlen kutyajat, foleg ha korlatozza az eletem vagy a testi epsegem

(Megjegyzem nem a kutya tehet arrol ha a gazdaja egy idiota)

2016. jún. 19. 14:36
 13/28 anonim ***** válasza:
43%

Írj egyet, 12-es.

Egyébként életemben nem bántottam állatot, magam is elítélem azt, aki láncon tartja, üti-veri a kutyáját, vagy megmérgezi a szomszéd néni macskáját, mert csak. Viszont azt is elítélem, aki sz..rik arra, hogy az állata másnak kárt okoz, nem tesz semmit azért, hogy megszűnjön a probléma.

Azt a kutyát pedig, amelyik a gyerekemet veszélyeztetné, minden szívfájdalom nélkül agyonütném. És nem engem büntetnének érte, hanem a paraszt gazdáját, aki nem tartotta megfelelően, úgy, hogy ne tudjon másokat veszélyeztetni.

2016. jún. 19. 14:41
 14/28 Inessential ***** válasza:
80%

"Azt a kutyát pedig, amelyik a gyerekemet veszélyeztetné"

Ezzel az indokkal máris elmehetsz a rendőrségre, a rendőrök pedig utasíthatják a gazdát, hogy csináljon valamit a kutyával.

2016. jún. 19. 14:47
 15/28 anonim ***** válasza:

Én a helyedben összebarátkoznék a kutyával. Nem kellene etetnem, gondoznom, orvoshoz vinnem, nekem csak a szeretete jutna. Játszana a gyerekeimmel, akik megtanulnának bánni a kutyával. Cserébe az én portámat is őrizné az a drága eb, ingyen. :)

Az a kutya kedvel benneteket, azért bújik át hozzátok. Sajnos vannak ilyen ásóművész kutyák, akik örökösen turbóvakond üzemmódban vannak. Azt írod, hogy a kutya ugrált, nem lehet, hogy még fiatal az állat, unatkozik otthon és csak játszani akar? Menj át a szomszédhoz, kérdezz a sérüléséről és beszélgess vele. Tanítsátok együtt a kutyát a kerítésnél szeretettel, jutifalatokkal. Néha engedd át magadhoz egy kicsit, játssz vele, majd parancsold meg neki, hogy "haza!" Olvass utána, kérdezz meg szakembert, de kérlek, hogy a kutyát ne bántsd, ő nem ismeri a tulajdonjogot, telekhatárt, birtokháborítást. Pajtiskodj össze vele, és hidd el, hogy akkor is fog jelezni, ha éjjel a te kerítéseden mászik be a tolvaj. Kalandra fel, mosolyogj és szeress! :)

2016. jún. 19. 16:13
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is mindent megtesz a szomszéd kutya, hogy az enyémek boldog, vidám sorsára juthasson, ezért is tudom tapasztalatból, hogy márpedig igenis létezik olyan kerítés, amin nem jön át.

Akár beton, vagy tégla kerítés, akár merev rácsos, a lényeg hogy elég magas legyen és beton alappal rendelkezzen.

Volt hogy a mi kutyáink és a szomszédé is szinkronban ástak ugyanott két oldalról, mégsem jutottak át a másikhoz.

Az egy blődség, hogy nem állítja meg a kerítés. Mi anno ráköltöttünk fél millió forintot, hogy ne tudjanak közlekedni a kutyák a telkeink között. Azóta nem is tudnak. Lehet azt mondani, hogy ez rengeteg pénz, de azt hiszem a jó minőségű kerítés sosem árt...

Azért elég brutál erővel dobhattad azt a botot, ha betört tőle az illető feje. Ha nem lenne jó a viszonyunk, vagyis nem hinném el, hogy véletlen volt, én tuti biztos, hogy feljelentenélek.

A kutya nem támadó viselkedést vett fel és a gazdája is átjött érte, akkor abszolút nem jogos önvédelem ez, akkor sem ha a te telkeden történt.

2016. jún. 19. 16:56
 17/28 anonim ***** válasza:
63%

Az nem derült ki, hogy a kérdezőnek van-e kutyája. Ivaros vagy sem. Miért akar mindenáron átkúszni hozzá a szomszéd kutyája. Az sem derült ki, hogy apró pincsiről vagy egy kaukázusiról van szó. Ezt a kérdező nem tartotta fontosnak közölni. Lehet, hogy még a sünt is agyonverné, ha az éjjel átbóklászna a gyepén, mivel hogy az az övé, másnak meg ott kuss van. Még a telkén átrepülő madár pottyantását is sérelmezné, meg a sün kaikját is a szomszéd macskájára kenné. Az ilyen emberek szoktak mérgezni titokban. Az ilyen emberek nem tudják felfogni, hogy ezen a bolygón nem csak emberek, hanem más élőlények is élnek. (A rhadt szomszéd fája beárnyékolja a padlásszobámat, holott a fa már húsz éve ott áll, ő meg két éve épített emeletet. A rhadt diófája hozzám hullajtja ősszel a leveleit, bszki nekem kell felszedni!) Hallottatok már ilyen botrányos kérdéseket? Hogy merészel egy fa ősszel az ő szélvédőjére szemetelni?! Ezek beteg, antiszociális emberek. A fene a szélbe, mert rám fújta a homokot, a rosseb essen a napfénybe, mert délben süt és megizzadok tőle! Rohadjon meg minden rovar, méhecske, mert inni szeretne a kerti kutamból! Irtsuk ki őket, pusztuljanak a beteg, steril gyepes otthonomból!

Ti normálisak vagytok? Egy kutyáról beszélünk, aki nem ért emberül. A kérdező mellől meg sürgősen elköltöznék, mert egy antiszociális, agresszív vadállat. Nevezzétek, ahogy akarjátok, de embernek semmiképpen se hívjátok az ilyen...az ilyen... az ilyen... valamit.

2016. jún. 19. 17:31
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
De mi bajotok van nektek? "én szeretem a kutyákat, de gond nélkül agyonverném, ha átjönne hozzám" az miért nem jut eszedbe te őstulok, hogy mondjuk a slaggal kergesd haza, amitől semmi baja nem lesz?!
2016. jún. 19. 17:43
 19/28 anonim ***** válasza:
51%
Amúgy meg gratulálok a gazdinak, aki bizonyára látta, hogy repül a bot (lendülettel megtolva, ami agyon is üthette volna a kutyát, vagy kiverhette volna szemét,vagy egyéb súlyos töréses bajt okozva - a lelki sérülésről már nem is beszélve-) szóval a gazdi a bot és a kutyája közé állhatott, hogy megvédje a szerencsétlen jószágot az elmebajos, örjöngő embertől. Én a gazdi helyében ráküldeném a gyengéd és kedves botdobálóra a Tetovált Állatmentőket, hogy beszélgessenek el vele egy kicsit a humánumról. Kopasz, kigyúrt, tetovált kávétársak mellett mosolyogva csak megértené végre, hogy nem ő meg a kétszáz négyzetméteres nyírott gyepe a világ ura, hanem él itt még rajta kívül a bolygón több százezer más faj is. Dobálhat botot az illető, de vegye tudomásul, hogy a kicsi keze el lesz törve ezért egyszer. Mert vannak olyan emberek, akiknek nem az ő léte számít, hanem pl. egy kutyáé, egy macskáé vagy egy mókusé. Nem kívánom, hogy ez a háború elmérgesedjen, de ha mérgezett kolbászt találunk a kutyafuttatóban, ne csodálkozzunk, ha egyszer mérgezett cukorka fog megjelenni a játszótéren. Szóval ne mérgesítsük egymást!
2016. jún. 19. 18:03
 20/28 hell-ikon ***** válasza:
91%

Az, hogy a te udvarodon történt az eset önmagában még nem kizáró oka a lehetséges felelősségre vonásodnak.

Abból ítélve amit itt most leírtál és álnaivan ezt elhiszik neked, akkor is lazán feljelenthető vagy súlyos testi sértésért, ha tényleg betört az illető feje. Mivel elvileg nem szándékosan okoztad a sérülést, ez ha igaz, akkor gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés. Az állatkínzás is bejátszhat, mert elvileg te a kutyát akartad bántani...

Hát szép...

2016. jún. 19. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!