Húsvét vasárnap fűnyírás? A szomszédom ezt csinálja
Kedves Ismeretlen!
Senki nem a foglakozása, az iskolai végzettsége, vagy a munkarendje szerint lesz tahó, hanem a magatartása teszi azzá. Tahónak lenni napjainkban cool, és a csorda igyekszik felzárkózni.
Az említett munkarendek semmit nem igazolnak, ugyanis mondva-csinált állítás az, hogy valaki „kizárólag csak vasárnap tudja megcsinálni” azt a házkörüli munkát, amit zavaróan lármás munkagépekkel lehet csak elvégezni. Ha létezik olyan egyedül élő ember, aki az év 365 napján keresztül kizárólag vasárnap jut szabadidőhöz, az egyébként sem jelenthet igazodási pontot egy társadalomban. Aki ilyen szokatlan beosztásban dolgozik, annak a saját környezetével kell egyezetni az egyedi életformáját és ha kulturált, jóérzésű emberek szomszédságában él, akkor az elfogadást meg is kapja.
Ott viszont ezt biztos nem fogják tolerálni, ahol úgy fogalmaznak, hogy „Ne szabja meg nekem senki, hogy mely napokon pihenhetek, és mely napokon dolgozhatok”
Ez az intoleráns, arrogáns magyar tucatember „öntudatos” panelszövege, tehát az én szomszédom biztosan nem lenne bajban, ha egyedül élvén ilyen szerencsétlen munkabeosztása lenne egy ember, ellenben én biztosan lehetetlen helyzetbe kerülnék…
Sajnos irányadó a hurkanyakú véglény monológja, miszerint; „Nekem senki ne szabja meg, hogy mit csinálok”. Hát persze, majd „Ő” megszabja, mi a norma, mi a határ, mikor mi a zavaró és mi nem. Az eredmény önmagért beszél.
Javaslom, élj néhány évet például Svájcban, Tirolban, vagy egy Dél-német kertvárosban és ha megtűrnek egy hétnél tovább a „nekem nem mondja meg senki” hozzáállással és nem fog zavarni a kultúra, a tisztaság és a természetes környezet, akkor lehet, hogy érteni és érezni fogod, hogy milyen életminőséget eredményez a szabálykövetés és a valódi tolerancia egy igényes, fegyelmezett, kultúrált közösségben.
Az állandó éjszakás műszak velejáró nehézségei közé tartozhat a megzavart pihenés.
Írom ezt annak tudatában és tapasztalatával, hogy öt évig dolgoztam három műszakban (4 éjszaka 4délután 4nappalos + 1 szabad) négy évig voltam állandó éjszakás (18:00 tól másnap 06:00-ig), négy évig 16 óráztam (reggel 06:00-tól este 10:00-ig), végül 3 évig dolgoztam extrém hajnali (04:00 körül) kezdéssel és éjszakai ( 11:30 körül) végzéssel, de sem ezekre, sem másra hivatkozva soha nem voltam mások terhére.
Mindig maradt mindenre a megfelelő napon és napszakban időm, mert úgy akartam.
A környezetem ezzel szemben szinte soha semmire nem volt és nincs tekintettel, még akkor sem, amikor ezt a szabályok előírják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!