Húsvét vasárnap fűnyírás? A szomszédom ezt csinálja
Kedves kérdező, attól, mert ünnep van, attól még a gaz nő sajnos. És mondjuk szerintem ha ráérne máskor megcsinálni, akkor biztos megcsinálná máskor.
Meg aztán sokaknak a húsvét nem olyan ünnep, pl. mi sem tartjuk úgy, mint a karácsonyt. Ettől függetlenül mondjuk nem vágtunk fát és nem is nyírtunk füvet, de ha valamelyik szomszéd éppen most nyírna füvet, biztos nem szólnám meg érte.
Pláne, hogy több szomszédom máskor meg se tudná csinálni, mert mondjuk hétfőtől péntekig reggeltől késő délutánig, esetleg estig dolgozik, vagy olyan, aki kint dolgozik külföldön, ritkán jár haza, de akkor rendbe teszi a ház körüli dolgokat, pl. füvet nyír. És több olyan van, aki még hétvégén is dolgozik. Ergo tényleg csak ilyenkor tudná megcsinálni.
Meg szerintem pont azért, mert ünnep van, elvileg ha nem olyan helyen dolgozik, akkor pont most van olyan helyzetben, hogy van ideje mindent megcsinálni.
Azt hiszem, ezentúl bejelentem a családnak, hogy vasárnap nincs ebéd, vacsora, mosás, teregetés stb, oldják meg, ahogy tudják, mert vallási okokból az Úr napját pihenéssel kívánom megszentelni.
Kíváncsi vagyok, mit lépnének rá.:-)
"akkor nem, az már nem olyan ünnep"
Neki meg a mai nem.
Ma van talán a kötelező csend világnapja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!