Húsvét vasárnap fűnyírás? A szomszédom ezt csinálja
Ha a szomszéd dolgozó ember, akkor most van hosszabb időn át otthon, mikor nagyobb kerti munkákat el tud végezni, így kihasználja szent húsvétot is.
Nálunk meg a lakótelepen ugyanúgy nyitva vannak a kocsmák és ordítoznak a részegek. Inkább a fűnyírás. Az legalább nem reggel hattól éjfélig tart.
"Az én szomszédom meg lélegzik! Hiába kérem nem hagyja abba... Felháborító!!!"
Ez viszi a prímet :)
Hajnalban dolgozni, ami miatt más nem tud aludni, mert bevilágít mindenki ablakába.
Reggel feljött a nap!
Micsoda egy szentségtelen pogány senki! Hogy képzeli, hogy az előtt feljön, hogy és teljes erőbedobással elkezd dolgozni, mielőtt egy jó érzésű ember kipihenhetné magát.
Hogy is képzeli!
Olvasva a véleményeket, elkeserednék, ha nem tudnám, hogy hol, és kik között élek, de miután tudom, hogy az alapkultúra és a kölcsönös tisztelet a közösségi élet ismeretlen elemei közé tartozik a magyar lakosság 95%-a számára, csak megvetést érzek.
Saját nézetem szerint, akiknél a szellemi tőke, a kulturális igény és az önmegvalósítás a „falkaideológia” irányába mozdul el, (egymás véleményével támogatják és igazolják a visszataszító magatartásukat), azok miatt írnak szabályokat és törvényeket!
Idevágóan az általam lakott kertvárosi lakókörnyezetre vonatkozóan így fest az igénytelen tahóknak megfogalmazott szabályzat:
„Hétköznap 20 óra és másnap reggel 8 óra között, szombat 20 óra és éjfél között, továbbá vasárnap, valamint ünnepnapokon egész nap tilos a mások nyugalmának megzavarására alkalmas zajjal járó kertgondozási, szerelési vagy építkezési munkát folytatni”
Gondolom, a fenti szabály létrehozása nem elszigetelt és egyedi igény alapján készült, ezért a kérdezőnek üzenem:
Lehet, hogy túlérzékeny, lehet, hogy ingerült, lehet, hogy kötekedő, vagy éppen „leskelődik a függöny mögül és feljelent” stb. -, de ez esetben a rosszallása jogos.
Bízom benne, hogy az adott lakókörnyezetben nem csak érzékenyen reagál a szomszédok zavaró, tiszteletlen magatartására, hanem ön is ügyel arra, hogy minimálisan háborgassa az ő nyugalmukat.
Kedves Keito!
Miért tah az, akinek olyan a munkarendje, hogy kizárólag csak vasárnap tudja megcsinálni - az esetenként - zajjal járó házi-, illetve kerti munkáit?
Mi a helyzet abban az esetben, ha valaki állandó éjszakás, és ő amiatt nem tud pihenni, mert valaki délelőtt nekiáll fúrni, faragni, füvet nyírni?
Összegezve a fentieket: minden oldalról kell a tolerancia, viszont az, hogy önkényesen kijelölünk egy napot a héten, amit kinevezünk pihenőnapnak, az unfair! Ne szabja meg nekem senki, hogy mely napokon pihenhetek, és mely napokon dolgozhatok.
Az éjszakai munka erősen fakultatív. Általában ezek az éjszakai munkások szeretettel üvöltetik a tv-t, klopfolják a húst hajnal 2-4ig. Amikor kérem, hogy legyen körültekintéssel a többi lakóra, aki európai kultúra mentén nappal dolgozik és este alszik, akkor nekik áll feljebb. Én ezekre előszeretettel gyújtom a lakást.
A hétvégen vasárnap legtöbb embernek szabad, akkor tud szabadidős dolgokat folytatni. Nem tudom kit zavar, ha 9től délig füvet nyír valaki. Ha szólna, hogy most zavarja, megbeszélném vele, hogy mikor nem zavarja. Nyilván rugalmasság fontos a jó viszony fenntartása miatt. Ellenben a rugalmasság két oldalú. Ha nem hagynak aludni, én is morcos leszek. De az alvásnak azért van egy rendje. Ebbe az esti órák számomra egyértelműek. Ha olyan környéken laknék, ahol a társaság nagyobb része (70%a) éjszakai életet él, vagy alkalmazkodnék, vagy költöznék. Amikor ez a kellemetlenség egy lakó miatt van, és nem lehet vele megbeszélni, akkor ott bizony jogi képviselet, vagy maffia tagság hoz csak eredményet.
Minthogy kevesen akarnak olyan helyre költözni, ahol RENDSZERES (tehát nem ritka) az hogy nem lehet aludni éjszaka a másik lakótól, ez az ingatlan értékét csökkenti, amit perelni lehet, hiszen pénzben kimutatható kár ér.
Az, hogy húsvétkor füvet nyír, majd 2havonta, havonta egy hétvégén utána igazít emberi időben 9-19 között, számomra tolerálható. Sőt, volt, hogy segítettem is ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!